Jump to content

film musik


Anders.k

Recommended Posts

Så länge du inte visar den för någon eller närmsta vänkretsen så spelar det ju ingen roll alls, men ska du visa den för andra (typ här eller på andra publika ställen) så ska du ju egentligen ha rättigheter till den musik du använder, även om det ska ganska mycket till för en amatörfilm att råka illa ut för att man använt någon annans musik (d.v.s. musik som man inte har rätt att använda).

 

Nu talar jag ju lite i egen sak eftersom jag gör filmmusik, men jag tycker att "alla" borde försöka hitta kompositörer och orginalmusik till sina filmer (eller kontakta band som gör bra musik och fråga om lov). Inte bara av juridiska skäl utan också för att det är bra övningstillfällen för musikerna/kompositörerna att få filmer att göra musik till.

 

/Rico

Link to comment
Share on other sites

Okey.. Men folk som gör film musik kanske inte vill dela med sig av sin musik.. och som amatör har man inga pengar att köpa av någon som gör film musik.. för dom som gör det kanske vill känna lite på det.. vad vet jag...? men tack för svaret.. nu vet jag lite bättre..

Link to comment
Share on other sites

De flesta filmmusikskapare på forum som detta och andra liknande forum gör väldigt ofta musik gratis till låg/noll-budgetfilmer.

Är bara filmen tillräckligt intressant (för musikmakaren) så brukar det sällan vara några problem att få tag i gratis musik. Okay, det är väl kanske inte alltid det låter som Media Ventures eller John Williams eller någon av de kända kompositörernas musik, men vad sjutton...

 

/Rico

(Som erkänner att han älskar Media Ventures musik, trots att den är "over-the-top" för det mesta)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...