Jump to content

Skapa DVD i AVCHD-format med Vegas HD10 Platinum


pelle4u

Recommended Posts

Hej, har nyligen börjat jobba i Vegas Movie Studio HD 10 - vilket är ett gigantiskt lyft jämfört med mitt tidigare program Pinnacle Studio HD14 som ständigt kraschade.

Dock kunde jag i PS HD14 bränna en vanlig 4.7 GB DVD i AVCHD-format - fast videon begränsades till ung. 25 min. speltid.

I Vegas renderas filmen (jag filmar med Panasonic TM300 i 1080-format) endera som DVD - och då blir formatet 720x576 - eller Bluray med full upplösning.

När jag väljer Make Movie skickas den renderade filen till DVD Architect. Där kan jag inte heller välja full upplösning kombinerat med vanlig DVD-skiva.

Min fråga: Finns det något sätt att konfigurera Vegas/DVD Architect så att jag kan bränna mitt projekt på en DVD i AVCHD-format??

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

AVCHD är väl egentligen Bluray fast man bränner det till DVD-skiva istället för BD. Men man har vissa begränsningar med AVCHD som att bitrate bör inte överstiga maximalt 15 Mbit/s. Du kanske kan modifiera inställningarna för komprimeringen när du renderar till Bluray? Ett annat tips är att använda 720P som upplösning för bluray så kan du tillräcklig kvalitet med den lägre bitrate som blir nödvändig när du ska kunna spela upp det från DVD-skiva. Då skulle du också kunna få längre speltid, kanske 40 minuter per skiva.

 

Jag vet inte hur man gör i Vegas, men jag brukar använda programmet multiAVCHD för att skapa sådana skivor. Kanske kan vara ett sätt att kringgå problemet?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...