Jump to content

akokalela

Members
 • Posts

  6
 • Joined

akokalela's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • First Post
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

10

Reputation

 1. Jo att det blir dyrare får man ju räkna med. Dock så har denna lins slutat produceras för flera år sedan, och det finns inget idag som går att jämföras med. Så den extra kostnaden kan man kanske tycka den är värd.. Man kan även köpa samma lins (från B&H) via Amazon.com, men priset lär la bli det samma. Dessutom känns det säkrare att handla direkt via en riktig fotobutik utan mellanhänder.
 2. Tänkte se om det är någon som har erfarenhet av att handla därifrån via nätet? Har hittat en lins jag har letat efter ett bra tag på B&H (bl.a.), dock hittar jag ingen up-to-date information från folk som har handlat där de senaste åren.
 3. Kära forum! Jag behöver skapa en kontur på en logga gjord i Illustrator, så som man kan göra med textobjekt, och undrar om det finns något smidigt sätt att göra det på? Arbetar i vegas pro 11 fyi.
 4. Är det HDV du syftar på med HD? Kör med DVM60PR4 om det är dom du menar? Har övervägt att inte satsa på hdv då jag har hört att det bara är onödiga kostnader i förhållande till kvaliten, men det kanske är värt att testa någon gång. Sen har jag inte hunnit uppdatera till nån vettig dator, kör på en ca5 år gammal laptop.., så hd skulle nog bli lite för mycket för denna skrivmaskinen.. Har inte tänkt spela över banden flera gånger, de är billiga nog att bara använda en gång (99:- i trepack om jag inte minns fel). Men tack för tipset, ska fundera en extra gång över hdv.
 5. Kallas filmburn på engelska, sök på det på t.ex. youtube så hittar du säkert nåt bra.:)
 6. Införskaffade mig nyss en Sony vx2100. Har dock inte använt minidv så mycket, och än mindre har jag redigerat i det. Så har lite problem med rätt templates för bästa kvalitet. Upplever att kvaliteten är lite grynig och att frameraten ändras. Vet dock inte om det är preview'n som drar ner kvaliteten eller om det kan har att göra med att jag cap'ar banden fel till datorn. Eller om det helt enkelt är fel template. Så gärna om nån har nåt bra tips eller nåt tips på bästa template'n skulle jag vilja veta det. Filmar med Sony DVpremium-banden och redigerar i Sony Vegas Pro 9.
×
×
 • Create New...