Gå till innehåll

Var kan jag köpa gummiknivar?


Recommended Posts

Hejsan hejsan! Nu är det så att jag undrar vart man kan köpa t.e.x knivar som ser riktiga ut och ser ut som man hugger nån fast det gör man inte. Typ gummiknivar eller va det är. Vet att det finns basebollträn som ser riktiga ut men det gör inte alls ont att bli träffad. Lite mer sånt som man kan använda till film. Någon som vet om det finns en hemsida för såna saker eller så? Skulle vara tacksam för svar :D

Länk till kommentar
Share on other sites

Det finns inte så gott om färdiggjorda föremål av det här slaget att köpa i sverige. Det av två anledningar. Dels är efterfrågan är helt enkelt inte tillräckligt stor för att någon ska tycka det är värt med en import. Dels tillverkas de flesta sådana här föremål specifikt av en attributmakare till just den produktionen man ska använda den.

 

Bästa alternativet om du inte vill anställa någon att specialtillverka, det är nog en Ebay-sökning på "fake knife".

http://alturl.com/49t5

Även med portot från staterna kostar det ändå bara en tiondel av vad det skulle kosta att specialtillverka.

Länk till kommentar
Share on other sites

Dels tillverkas de flesta sådana här föremål specifikt av en attributmakare till just den produktionen man ska använda den.

Kanske skulle tillägga där att det finns goda skäl till det också. Dels så är det av rent estetiska skäl - man vill kunna bestämma precis hur något skall se ut istället för att alltid köra någon standardmodell. Sedan så är det rent allmänt så att man kör med två versioner av föremål som används i slagsmål: en riktig version som ser snygg ut t o m i närbild och/eller fungerar som den skall (ex. en vass kniv som en skådespelare kan skära något med) och en version som är säker att slåss med. Säker för vad beror på - det är nämligen inte nödvändigtvis skådespelarna man är rädd om. När skådespelare släpper skjutvapen till marken i actionfilmer t ex så är det alltid "stuntvapen" som används eftersom riktiga skulle ta skada. :)

Länk till kommentar
Share on other sites

Delta i konversationen

Du kan posta nu och bli medlem senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Skriv ett svar...

×   Klistras in som rik text.   Återställ formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

×
×
  • Skapa nytt...