Gå till innehåll

Habzuki

Medlemmar
  • Inlägg

    9
  • Blev medlem

Allt postat av Habzuki

  1. Hejsan! Jag är inte så duktig på det här med ljud men jag tänkte att jag kanske kan få lite hjälp av er. Jag har alltså funderat på att fixa en mick som jag kan koppla in i datorn och spela in ljud med till mina filmer. Då hade jag tänkt mig en mick mer gjord för dessa omständigheter. Ni kan ge tips på nån bra mick som fungerar utmärkt till detta.. Den får max kosta typ runt 500-600kr. Vill inte lägga ut så jättemycket, men något bra borde man ändå få för 5-6 hundra. Eller är det på något annat sätt jag bör göra för att fixa bra ljud till mina filmer? (Tänkte mest på talet och inte ljudeffekterna.) Det ska helst vara en mikrofon jag kopplar in i datorn och spelar in ljudet på efterhand sen, efter att jag gjort scenen. Verkar nog okunnig i detta område, jag kan säga att jag är i alla fall inte säker på detta.. Om vilken mick jag ska använda osv, det är därför jag frågar er. Tipsa på och tack på förhand! :)
  2. Habzuki

    Lite manusfrågor

    Okej! =) Tack för infon Mega och Desiree.. När du nu säger att det finns professionella manusöversättare, har du några bra länkar eller så eller tips på vart man kan hitta dom? Har testat typ att googla typ: "manusförfattare" osv men har inte hittat nåt direkt :7. Du sa även att det fanns listor på nätet för agenter. Söker man då efter en svensk agent eller kör man på en utländsk? Vilket är mest praktiskt alltså? Delvis, kan du vara snäll och skicka några bra länkar dit man kan söka efter agenter? :) Vi säger om man alltid har ett bra manus som vem som helst skulle gilla tex.. Har man alltid chansen att skicka in lite var som helst då eller brukar det vara så i manusvärlden att ibland är det inte någon överhuvudtaget som söker ett manus, eller rullar det på hela tiden med folk som söker manus? Tänkte så det inte bara tar stopp :8 Finns det några mer länkar om vart man kan skicka in manus osv, så tveka inte på att skicka dom :) Jag vill ha alla användbara länkar och en förklaring på vad jag kan åstadkomma med dom :) Tack på förhand!
  3. Habzuki

    Lite manusfrågor

    #1 Okej! :) Finns det utbildade översättare för sånt här? Eller vad är bäst att gå till om man vill få hjälp med att översätta manuset på ett bra sätt? #2 Okej! När du säger "amerikanskt filmbolag" hur stort bolag tänker du på då? Jag hittade detta: "http://www.hollywoodlitsales.com/guestbooks/2/board2.shtml" och där söker folk manus. Du kan ju kolla lite så märker du. Räknas det där som små amerikanska företag som inte ger en lika stor summa? Eller tänkte du på jättestora amerikanska företag? #3 Om man nu registrerar sig hos WGA, hur fungerar det där efter då då? På vilket sätt blir man beskyddad ifrån att bli stulen på sitt manus. Och hur får man tag i en sådan agent som tar hand om mina manus och söker köpare av manusen? Om det är så det fungerar :) Är det svårt att få tag i en sådan agent? Tack för infon :) Uppskattas om det kommer mer på dom nya frågorna jag ställt.
  4. Hejsan! Först var jag sugen på att bli regissör, men jag visste inte allt om det direkt.. Men efter att jag läst på vad det egentligen handlar om osv så ångrade jag mig lite faktiskt. Istället blev jag väldigt intresserad av yrket "Manusförfattare". Jag tyckte det verkade jättespännande, suttit här och läst lite om det nu. Men det finns saker jag gärna vill veta och dessa frågor kommer jag att ställa till er :) 1. Om man känner sig bekvämare i att skriva sitt manus på svenska, hur får man det översatt på ett bra sätt till engelska för att sedan skicka det till ett utländskt företag istället för ett svenskt? 2. Hur mycket kan man tjäna på att vara manusförfattare? Berätta så mycket ni kan om hur man tar sig till den nivån så att man t.o.m tjänar pengar på det här? 3. Om man nu skulle få kontakt med nån som söker ett manus.. Hur fungerar det då? Tänk om jag nu skickar manuset och min idé till honom som söker ett manus och han blir intresserad av det och snor manuset och börjar jobba på det utan att jag vet om det? Vågar man ens ge ut sitt manus om man vet att såna här saker kan inträffa? Hittade en hemsida där dom skriver information till manusförfattare om vad dom söker för manus osv och där skriver dom delvis att man kan få pengar i förskott osv.. Då kanske manusförfattaren blir intresserad och vill skicka sitt manus till han/hon och då bara snor mannen/kvinnan manuset ifrån manusförfattaren :/ Var det nåt mer jag undrade över? Just nu finns det inget som jag kan komma på. Men jag skriver nåt ytterligare senare isåfall om det nu finns nåt mer jag vill tillägga. Tack på förhand!
  5. Hejsan alla på forumet! Nu är det så att jag och ett gäng kompisar hade tänkt oss att köra dolda kameran skämt med folk =) Och sånt tkr vi är kul. Men vi vill ha dom rätta prylarna. Vi har en liten smidig kamera som fungerar jättebra ( 4 500kr. ) Men nu har vi ett problem som vi vill fixa. Kameran är inte så jättebra på att ta in ljud så bra på lite längre distans eller utomhus. Kan komma till saken.. Det vi söker är en typ av mick som man kan ha dold som spelar in ljudet när man snackar så man sedan kan lägga in det på klippet sen. Sladdlös förstås, annars skulle det märkas. T.e.x mick som man kan sätta fast på klädesplagg. Finns det nåt sånt här liknande? Länka gärna. Ni kan gärna länka till bra dolda kameran kameror man kan använda, det skulle också vara bra att ha nåt sånt =) Tack på förhand!
  6. Hejsan! Har alltid undrat vad jag ska köpa? Jag behöver mikrofon till film. En sån man har som gör att ljudet låter mycket bättre. Som man håller utanför bilden så nära som möjligt. Heter dom nåt speciellt? Skicka gärna länk till billiga såna man kan köpa som iaf gör ljudet bättre. Behöver jag en speciell mick till en speciell kamera? Hur fungerar det? :) Tack på förhand! :D
  7. Hejsan jag bor i Norrköping och min dröm är att bli Filmregissör! ( INTE TEATER ). Jag undrar då om det finns nån jättebra skola nära Norrköping eller i Norrköping som man kan gå i. Om ni vet någon. Länka gärna hemsidan till den och säg i vilken stad skolan befinner sig i :) Tack på förhand!
  8. Hejsan hejsan! Nu är det så att jag undrar vart man kan köpa t.e.x knivar som ser riktiga ut och ser ut som man hugger nån fast det gör man inte. Typ gummiknivar eller va det är. Vet att det finns basebollträn som ser riktiga ut men det gör inte alls ont att bli träffad. Lite mer sånt som man kan använda till film. Någon som vet om det finns en hemsida för såna saker eller så? Skulle vara tacksam för svar :D
  9. Tror ni att jag kan använda detta material som greenscreen? Är tacksam för svar! : D http://www.tyg.se/Tyger/Speciella-tyger/Bastel-Filt/Handarbetsfilt-90-cm-11.htm?shop=fabfab_se&SessionId=&a=article&ProdNr=01_5702_24&t=778&c=1401&p=1401
×
×
  • Skapa nytt...