Jump to content

Svensk m/39 utrustning och uniform


Recommended Posts

GurkoWorks Filmproduktioner håller på med en film, som kanske några här vet. Namnet är "De Svenska Tigrarna" och är en drygt krigsfilm uppdelad i 3-4 episoder. Första episoden kommer spelas in i sommar och nästa i vinter. Det är helt enkelt en svensk beredskapsgrupp det handlar om. Filmen visar när tyskarna invaderar Sverige, inte baserat på en verklig händelse alltså.

 

Hur som helst så har vi idag jobbat med rekvisitan och då bl a uniformerna men mest med våra vapen som består av Mauser m/96 och Kpist m/37. Grunden är originalstockar som vi sedan bygger på. Jag vill inte låta skrytsam, men de ser riktigt bra ut. Bilder på uniformer, övrig utrustning och vapen kommer senare. Än så länge så kan vi bjuda på bilder av en svarvad skafthandgranat m/18. Ni kanske tycker att den är liten, men det är för att vi gjorde den efter våran storlek.

 

http://home.graffiti.net/tobbger/filmer/granat.jpg

 

http://home.graffiti.net/tobbger/filmer/granat2.jpg

 

http://home.graffiti.net/tobbger/filmer/granat3.jpg

 

Håll till godo! ;)

Link to comment
Share on other sites

Underbart!!!

Det där kommer se skit fint ut på film.. skulle akta mig med för nära closeups med skaftgranaten då det råkade komma lite färgut på kanten där ;) men det märker man inte som sagt om man inte har sånna bilder osm du tagit där.

 

Detta ser ut som att bli en ganska svårt film att göra om det ska bli bra, hur gammal är du?

Link to comment
Share on other sites

Teamet är ifrån 14-16 år gamla. Jag själv är 14. Många säjer bara "Väx på er!", men vad är det som säjer att en vuxen skådespelare spelar bättre än en 14-åring? Den vuxna tar lätt projektet oseriöst och liksom gör inte precis sitt bästa som om dom var med i Band of Brothers. Jag tycker att man i amatörfilmer ska mest bryr sej i hur det team i den åldern lyckats i förarbete (manus, planering och rekvista), produktion (kameravinklar och rent bildliga saker) samt efterarbetet (effekter, redigering och reklammässigt). Allt för många hakar upp sig på att tonårsfilmer blir skit, kan man inte bara vända på det hela och ge såna filmer en chans. Även om rollen skulle se bättre ut (storleksmässigt) med en vuxen. Det här är inget mot dej ProZ, det var en bra fråga så jag ville bara ha sagt det där andra till alla. :)

 

Det kommer bli svårt, men kul! Det är vårat största projekt hittils och det ska bli kul att se hur vi lyckas! ;)

 

Nä, granaten kommer synas i kanske 3 sekunder som max och då går kameran från sprintkorken, till skaftet, upp i luften och den kastas, hur fort som helst. Så det är ingen fara! :D

Link to comment
Share on other sites

Oj, du är väldigt duktig för din ålder.. Påminner om mig själv för hmm.. 3 år sedan :D försökte med ett seriöst projekt då oxo men det blev för mkt problem. Är liksom en looner och sköter allt själv och det blev lite för mkt :)

Vi hade spelat in hur mkt som helst, och jag hade skaffat militärkläder för 20 pers.. här är lite bilder:

Sen så var massor med polare med i filmen typ, så totalt i hela filmen var det 30 pers, alla är inte med på dessa bilder..

 

http://www.necromedia.com/bilder/knassoldater2.jpg

http://www.necromedia.com/bilder/knassoldater1.jpg

 

Aja, vet inte vad som hände med det projektet :S .. ville bara tipsa så att du inte gör som jag, inte blir ett skit utav det :D

 

Hur känner du Andreas J förresten? honom har jag snackat i flera år med...

Link to comment
Share on other sites

Mycket snygga grejer!!! Gillade skaftgranaten skarpt!

Jag måste hålla med ProZ angående det där med att man ska akta sig för att ta sig vatten över huvudet!

 

Jag håller själv på med ett krigsfilmsprojekt där jag sköter istort sett allt: Manusarbetet, rekvisitainsamlandet (Kostat ca 10.000 redan), rekvisitabyggandet, specialeffekterna, regi, producent mm. Börjar kännas som en börda nu! Men nu ska vi inte snacka om mitt projekt.

 

Keep up the good work!

 

Ser fram emot fler bilder :)

Link to comment
Share on other sites

[citat=ProZ]Oj, du är väldigt duktig för din ålder.. Påminner om mig själv för hmm.. 3 år sedan :D försökte med ett seriöst projekt då oxo men det blev för mkt problem. Är liksom en looner och sköter allt själv och det blev lite för mkt :)

Vi hade spelat in hur mkt som helst, och jag hade skaffat militärkläder för 20 pers.. här är lite bilder:

Sen så var massor med polare med i filmen typ, så totalt i hela filmen var det 30 pers, alla är inte med på dessa bilder..

 

Aja, vet inte vad som hände med det projektet :S .. ville bara tipsa så att du inte gör som jag, inte blir ett skit utav det :D

 

Hur känner du Andreas J förresten? honom har jag snackat i flera år med...[/citat]

Jo, ibland så kan det kännas att man drömt för mycket men gjort för lite. Sen kommer chocken när man väl ska göra det och upptäcker att det inte går. :)

 

Okej, lite off-topic. Skicka PM när du frågar om någon känner personer osv. Jag svara själv med ett PM på din fråga.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 months later...

En militär överskottsbutik utanför staden där jag bor. ;)

 

Jag tror en basutrustning kostade något med 250 kr. Sen får officerarrollerna köpa till lite grejer som vi börjat med lite smått nu. Kartfodral, officerskoppel osv. Vissa grejer kommer dock inte rent historiskt ifrån andra världskrigets början. Det är hjälmen och jag äger också fel bälte. Det jag har är ett brunt läderbälte som är tre cm brett (m/59) medan man ska ha svart läderbälte med två hål och "spikar" (m/39). Ganska brett också.

 

Men då hjälmen t. ex. liknar m/37:an väldigt mycket så gör det inte mycket. Det måhända att trekronorskölden saknas på sidan av hjälmen, men är vi riktigt petiga får vi väl måla dit den själva. Men det betyder inte att det blir slarvjobb, ni har ju sett vårat andra arbete.

 

Nästa bild

Jag hade senare tänkt att ta bilder på våran nyaste skapelse. En bortsprängd underarm med latexhand, en tygpåse (som arm) och en m/39 underskjorta över. Jag lovar att det ser supersnyggt ut. Kan också filma ett litet klipp på hur verkligt den flyger i luften och hur dunset låter. ;)

Link to comment
Share on other sites

[citat=offe]jag är mycket inponerad. det ser jätte bra ut.. väldigt ivrig att se det färdiga resultatet.[/citat]Man tackar! Vi får hoppas att det blir ett bra resultat. Under sommaren var vi otroligt nere och visste inte hur det skulle bli. Det var säkerligen på grund av medlemmarnas utspridda semestrar. Var den ena personen ledig så var den andra utomlands. Så vi väntade lite och nu har vi nya krafter! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...