Jump to content

Finns det nån effekt man kan göra med bara AE?


H.S

Recommended Posts

bara undrar finns det nån enstaka effect man kan göra i After Effects utan hjälp av andra adobe program eller med Plug-ins börjar undra(förutom texter o måla på bild)kan man göra explosioner o skott o sånt utan nåt annat än AE?

Link to comment
Share on other sites

Du värkar inte var så insatt i vad AE är till för egentligen. explosioner går att göra men då måste du animera massor av olika solid-lager i lite olika oranga nyanser och leka med lite filter för att få det lite softat och sedan låta dessa lager snabbt expandera så det ser ut som en explosion. Skott är väl lite lättare, ett kron format solidt lager som bara vissas i en frame vid mynigen till gävers eller pistols pipan.

 

Men det jag tor att folk använder Ae mest för är nog att lägga ihop olika filmade matrial till en helhet, färgkorriskering och olika titalr och annan rörlig grafik.

Link to comment
Share on other sites

jag undrade eftersom alla tutorials o filmer jag kollat på så används plug-ins eller nått annat ae program. jag har inte sett en enda tutorial där dom bara använt AE.så ja ba undra liksom.jag vet att AE e till för efter effekter (som namnet) men eftersom tutorialsen är gjorda med många plug-ins o sånt så trodde jag att AE bara va ett program som kompade ihop massa adobe program o ingewt effekt program.

Link to comment
Share on other sites

Om du tittar på videocopilot så ser du att de flesta övningarna de visar görs enbart med AE.

Bara du vet vad du vill göra så går det mesta utan plug-in.

 

Jag säger inte att det gäller dig men många som har problem med program som AE eller 3D paket har ingen idé vad de vill göra. De vill bli serverade en tuff effekt först och sedan filma lite video för att lägga in den färdiga effekten.

Link to comment
Share on other sites

jag undrade eftersom alla tutorials o filmer jag kollat på så används plug-ins eller nått annat ae program.

Tänk på att After Effects innehåller massor av plug-ins som följer med programmet. Du kan med andra ord öht inte få tag på någon version av After Effects som är utan plug-ins.

 

Så när någon i en tutorial säger "nu lägger jag på Levels..." så har han/hon inte köpt Levels separat, den ingår i After Effects.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...