Jump to content

en hel hög med frågor inför inspelning


collo

Recommended Posts

ni kanske frågar varför jag har skrivit detta inlägg i filmcafé, och anledningen till detta är att det är olika frågor, så jag skriver detta som ett inlägg istället för flera..

 

det är så att i september börjar vi inspelningen av vårt projektarbete som skall vara ett krigsdrama på 30-60 min. manus är inte klart än så vi vet inte riktigt med tiden. så därför har jag massvis med frågor i och med att vi bara gjort "små" filmer tidigare. här kommer några av dem.

 

1. Polistillstånd

I och med att vi ska springa runt å vifta me vapen å sånt är nog detta en bra idé. Är det lätt att få och vart skall man höra av sig? Lokala polismyndigheten?

 

2. Vapen

Vi behöver vapen, eller rättare sagt replikor. Vart är bäst och billigast att få tag på dessa? Och skall man ha sådana som skjuter lösa skott eller ska man lägga till detta senare i program som AlamDV?

 

3. Hakkors

I och med att vi har tyskar med och det är på 40 talet så är det väl rätt så troligt att hakkors kommer att finnas med på uniformerna eller som flagga. Detta är ju olagligt, så hur löser man det? Och vart får man tag på dem? Det är väl ingen affär som får lov att sälja sånt lagligt?

 

4. Tyska uniformer

Vi har fått tag på bra uniformer och utrustning till svenskarna, men vart får man tag på gamla tyska hjälmar, uniformer m.m.? Finns det någon bra affär som säljer detta? Garderoben har ju bara mössor och några märker i stort sett.

 

5. Lyftkran

Vi har lekt lite med tanken att ha med en lyftkran som kamerakran. En sån som man kan hyra och använda när man tex putsar fönster eller lägger tak å sånt. Någon som använt sådana och filmat från? Några tips och blev resultatet bra?

 

Hoppas ni orkar läsa igenom allt detta och skulle bli glad om någon hade svar på nån fråga.. Tackar på förhand!

Link to comment
Share on other sites

Du behöver inte polistillstånd för att springa runt med låtsasvapen, men däremot är det bra att informera polisen så att de vet vad ni håller på med. Annars kan det bli en lång paus i inspelningen då ni måste förklara för snuten vad det är ni håller på med.

 

Polistillstånd behöver ni däremot om ni skall spela in på allmän plats och kan behöva stänga av ett område för allmänhet. I dylika fall kan du börja med att höra av dig till vilken polismyndighet som helst, du kommer ändå att bli omkopplad tills du hamnar rätt.

 

Om du vill spara pengar på vapnen så tillverkar du de flesta av dem själv. Bad Taste innehåller ju bara ett enda riktigt skjutvapen...

 

Vad gäller hakkorsen så borde det bara vara att snacka med snuten om det. De borde veta vad som gäller.

 

/Jakob

Link to comment
Share on other sites

Hör av er till airsoft-föreningar och liknande, försök låna ihop så mycket som möjligt. Folk är oftast väldigt givmilda och hjälpsamma när det gäller filminspelning.

 

På Internet går det att hitta intresseföreningar för nästan vad som helst. Säkert finns det sällskap som samlar på andra världskriget-prylar. Hör av dig till dem och verka intresserad. Förklara hur viktigt det är för er att det blir autentiskt.

Link to comment
Share on other sites

Kan vara svårt att få tag på vapen som ser realistiska ut. Folk som kör airsoft brukar oftast ha moderna vapen. Sen kan man självklart köpa 2:a världskriget airsoft men då blir det ju dyrt. Så det är nog bara att snickra ihop själv. Inte speciallt svårt, går att få det att se riktigt bra ut.

 

Jag har filmat från en grävskopa och det funkade kanonbra. Antar att en lyftkran skulle funka lika bra eller bättre. Har du bara någon som är duktig på att köra den och ett stativ får du åkningar som ser riktigt bra o dyra ut. Men det kan nog vara dyrt att hyra, om man inte känner folk.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...