Gå till innehåll

lilljo87

Medlemmar
  • Inlägg

    22
  • Blev medlem

Allt postat av lilljo87

  1. lilljo87

    Saga

    Skitbra idé! Du har sån fantasi så det är helt galet :D Man blir först förvirrad och får idéer vad det kan vara för parallell värld - sen blir det ju ashäftigt att det är vår värld! Keep up the good work! :)
  2. Hej! Vad kul att du tycker att det verkar vara ett intressant upplägg!:) Jo vi ska komma med mer info när vi är mer klara med manuset så ni slipper läsa ett halvklart manus. Vi ville mer se vad folk här på forumet tycker om idén!:D Hm, ja just nu skriver vi allt i rätt tidsordning. Tanken var att vi ska börja filmen med en del av slutet och kasta om ett par saker som blir lite komiska när dom hamnar fel i ordningen. Du kan ha väldigt rätt i det du skriver, men när vi är klara ska pröva och se om det blir bra iaf:) Mvh/Josefin
  3. Snällt att du ändrade ditt inlägg. Alla kan vi göra våra misstag. Vad kul att du tycker om det so far iaf.
  4. Till "thesnowboarders" Om du hade läst överskriften så hade du nog sett att detta är INLEDNINGEN på grovmanuset... Läs innan du drar slutsatser och dömer tack, det är rätt otrevligt att läsa när folk skriver sådär. ex1: Överskrift: "Inledning på manus" ex2: "vi har bara bifogat inledningen än så länge" ex3: Filnamn: "Första scenerna.doc"
  5. Tack så hemskt mycket! det ska vi verkligen göra! Känns jätteuppmuntrande att få bra feedback! Mvh/Josefin
  6. Hej! Måste säga att även om det var lite jobbigt att läsa med formateringen måste jag säga att det är en jättebra story! Haha nu låter det som att jag alltid är jättepositiv men jag måste ändå säga att det där med att Emma och Tobias har legat med varandra kommer fram på ett jättebra sätt. Samma sak vem Marcus är i storyn. Att man fattar att han är en av dom från bandet. Det blir lite nya överraskningar hela tiden. Det jag kanske skulle trycka mer på är nog: MARTJE Jag tror att vi är ledsna båda två. Vi glömmer det. Där skulle iaf jag vilja se mer. Iofs så hade ju båda varit otrogna förut men nu var det ju lite skillnad eftersom Tobias var nykter. Å andra sidan är hon vad jag förstått det som väldigt oroad när han säger att han inte vet om han vill att det ska vara dom två längre, så det är lite knepigt. Men jag skulle vilja se mer i just den konversationen! Annars SUPER!!! Bra karaktärer, scener, dialoger osv. Bara lite "rättningar": Jag antar att "gigarettpaket" bara var en miss mitt i allt skrivande:) "När jag sitter i soffan och ser på America's funniest home videos tycker han att jag är en kyckling och skrattar åt mig." - menar du att programledaren i programmet tycker att han är en kyckling? Det var lite svårt att förstå även fast man förstår vad Tobias menar. LENNY Jag sticker till morsan imorgon och hälsar på syrran. och LENNY Tokiga jävla ... Jag är ledsen för hur jag betett mig. - antar att det ska stå TOBIAS där ist:) Mvh Josefin!
  7. Okej! Ja gud jag var så klantig att jag missade det där med musikvideo. Det är nästan lättare att få flyt i historien när man tänker den som en musikvideo. Men jag tycker definitivt att du kan bygga vidare på historien och göra iaf, en kortfilm av den. Också dvs. Kan nog bli jäkligt häftigt om delar av scenerna händer i slow motion. Tex när han springer med dockan. Eller det kanske du skrev? Ska kika vidare!
  8. Jättebra fakta, nu kan jag göra mitt manus mkt mkt bättre! Mvh Josefin!
  9. Hej! Vad roligt att du tycker så! Jo, konflikten: precis som du säger ska: - bandet ogilla att han åker. (mindre konflikter) - Svea och Vincent inse under de 2 sista mötena att dem verkligen har känslor för varann, dvs. Svea vill att han ska stanna.(mindre konflikter) - Jonna (hans ex som fortf är kär i honom) ljuger för att få honom att stanna. - hans syster (som står honom väldigt nära)tar ett allvarligt samtal med honom. men... Det kanske vore jättebra med en större konflikt, ex med bandet eller så. Vi ska se över det!!
  10. Såg att vi hade skrivit fel: Det ska stå ALMA ist. för JONNA längst ner på sid.4
  11. Hejsan! Jag och en kompis är nästan klara med vår första version av grovmanus så gärna kritik. (vi är nybörjare så ni vet) GENRE: Komedi/Drama BUDSKAP: Följ dina drömmar (Unga människors liv, på väg in i vuxenvärlden, vid ett vägskäl som kan vara livsavgörande) LÄNGD: ca 75 minuter Kort sammanfattning: Vincent, 21, har en flickvän, Alma 20, som har flyttat till Australien sedan 6 månader tillbaka (de har haft ett mycket bra förhållande tidigare). Vincent ska flytta efter Alma och börja plugga en 5-års utbildning. (ingenjör eller likn.) När det är tre dagar kvar till hans avresa börjar han få kalla fötter. Han skriver bla. en lista på saker han vill och måste göra innan han åker. Hans egentliga dröm är att arbeta med musik. (vilket han egentligen inte riktigt har förstått till en början) Vincent har ett band, där han dessutom är grundpelaren, som nu ÄNTLIGEN har hittat en studio där bandet kan spela in sin första skiva. Vincent kommer dock inte kunna vara med nu när han ska åka. De 6 månaderna utan hans flickvän har nu också gjort att förhållandet inte riktigt känns lika bra som förr. En nära vän, Svea, från hans arbete kanske är anledningen? Ska han åka? Ska han stanna? Vill han åka? Vill han stanna? Det finns mer djup och drama i storyn men vi har bara bifogat inledningen än så länge så resten kan komma senare. Tanken är att filmen ska utspela sig under Vincents tre sista dagar hemma. Vi ska kasta om tiden i filmen så att tittaren inte riktigt förstår allt från början. Låter detta som en bra idé? Tanken är hemproduktion, men man vet ju aldrig:) Vi kommer lägga upp nytt material kontinuerligt! Mvh Josefin o Fanny Första scenerna.doc
  12. Tack så mkt Jakob! Återkommer antagligen när jag får fler problem:)!
  13. Hmm, vet inte om jag kan ge "hell" kritik, men herregud vilken gripande historia. Ska allt vara lite luddigt som i en minnesbild/drömvärld? Man får läsa om den ett par ggr för att förstå, men ja tycker den e super. Kanske går att göra den längre? Mer djup liksom?
  14. Hej! Ett par frågor: Ex. 1 INT. POLISSTATION - DAG Vincent sitter på en bänk. Mobiltelefonen ringer. VINCENT Ja, hallå det är Vincent Nej, tyvärr den är såld Nej, den är såld! SÅLD! Hej då. Hur ska jag skriva det här om han bara avvaktar svar från personen i andra änden av luren mellan det att han pratar? Ex. 2 EXT. GATA – DAG Vincent går in polishuset på Kungsholmen Behöver jag ha med sådana klipp i manuset eller är det regissörens jobb? Får jag ens skriva exakt plats etc? Ex. 3 INT.VINCENTS VARDAGSUM – NATT Det är mörkt. Vincent står på en stol och tvättar sina fönster Kan jag skriva "sina" fönster, eller måste man alltid skriva objekt som "ett fönster" eller helt enkelt "fönster" OCH.. Går det bra att skriva "klipp" eller "cut" om det är samma scen fast kanske 5 sek senare? Ex, en person som sitter och väntar på något: sitter först med händerna i knät "klipp" sen trummar med fingrarna på väskan "klipp" sen leker med ett papper etc? Eller ska man bara skriva "rastlös". Med största sannolikhet kommer jag regissera filmen själv. Hittar någon några andra fel så säg gärna till:) Vill lära mig göra rätt! Det där räckte nog för idag! Tack på förhand!
  15. lilljo87

    Skriv/talspråk?

    Tack så mycket. Jag förstår vad alla menar, och det som det egentligen kanske handlar om är att ha ett bra samarbete med sin regissör så att han förstår på vilket sätt man vill att meningarna ska bli talade:) (Jag överdrev det där rätt så rejält och ska inte ha det så i manuset. Men för att få folk att förstå min poäng skrev jag så) :) Tack åter igen! Mvh Lilljo
  16. Åh! Nu har jag letat igenom halva voodoo forumet för att hitta manuset, men utan lycka. Ligger det kvar eller är det jag som är blind:)
  17. När jag skriver på ett av mina manus använder personerna mkt slang, ord och uttryck som "meh", "hajjaru", "asså", "e" ist för är osv. Kan jag skriva så eller bör jag ändra och skriva "rätt"? Ex. ADAM Asså vadå hinner inte? Vi hade ju bestämt, va fan ere med dej? Vi har ju knappt setts bara du och jag på flera veckor. Tacksam för svar!!
  18. Man bör ha tid och lust för att skriva, men d allra bästa om man känner sig stressad en period är att ta sig tid och åka tåg nånstans, eller buss en längre sträcka, ensam, kolla ut genom fönstret och bara låta tankarna komma, så har d vart för mina senaste ideer:) Men d e klart, man kan inte tvinga fram det, alla har sina sätt:) lycka till!
  19. lilljo87

    Ökenkafé

    Har skummat igenom manuset och tycker verkligen det vore roligt med en riktig svensk sån här typ av psykologisk thriller, för det är väll den genren som är tänkt till filmen!? Har inget direkt att klaga på, måste läsa igenom hela ordentligt så jag förstår allt, blev lite luddigt efter ett tag men det var nog bara jag:) JÄTTEBRA! återkommer!
  20. lilljo87

    "Kåt"

    haha fast jag är tjej så älskade jag det här manuset!! UNDERBART bra, fick verkligen bilder i huvudet, håller med Danell om att det verkligen måste bli en film! Vet att d va ett bra tag sen nu men..Undrar som taszh hur har d gått?:) LYCKA TILL IAF!!
×
×
  • Skapa nytt...