Gå till innehåll

Johan308Gts

Medlemmar
  • Inlägg

    8
  • Blev medlem

Utmärkelser för Johan308Gts

Rookie

Rookie (2/14)

  • Första inlägget
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Hej. Jag kodar i Premiere Pro och gör själva authoringen i DVD-lab Pro, och det brukar fungera alldeles utmärkt, men nu har jag råkat ur för något märkligt. När jag bränt skivan med filmen och en ovanligt enkel meny (bara spela filmen, och kapitel) och stoppar den i DVD-spelaren kommer ingen meny, bara ett gäng lodräta linjer i gråskala. När jag kollar på Video_ts.vob spelas samma fula bild upp. Det märkliga är att datorn spelar videon helt normalt. Något har alltså gått snett med min meny, och hur jag än prövar med att ta bort menyn helt och hållet kvarstår mina grå pelare i ts.voben. Någon som vet hur man kommer förbi det här?
  2. Tack för tipset, jag kom på samma sak igår och gjorde som du föreslår. Nu funkar filmen perfekt.
  3. Jag är ute efter nästan det motsatta. Fast med annat filformat. Jag har en enorm mpeg-fil som jag vill splitta i 1 Gb Vob-filer och har haft svårt att hitta ett program som kan göra det. Har ni några tips?
  4. Där tror jag att du misstar dig kraftigt, och den inställningen ska du nog inte ha om du tänker göra bröllopsfilmer ofta. Räkna med att paret, och speciellt bruden, har sett åtminstone tio av sina vänners bröllopsfilmer och vet exakt hur de (hon) vill att hennes egen ska se ut. Jag tror att det är en bra idé att fråga dem lite hur de vill ha det. glöm inte att du filmar något de förhopnningsvis bara gör en gång i livet, och som absolut inte går att göra om. Du får EN chans att göra rätt när du filmar deras kanske vikigaste stund.
  5. Tack för svaret Max. Det var ett bra och konkret svar, inget drygt besserwisserstön. Så vill jag uppgradera får jag hela paketet ändå. Ska gå och kolla om det blev oerhört mycket dyrare då.
  6. Jag och frugan har klippt ihop ett tretton minuters klipp i Premiere och jag kliar mig i huvudet över våra resultat. Först kodade jag ut det i Generic Mpeg 2pass VBR med rätt hög bitrate och fick en fil på 300Mb+. Kvalitén var okej, men med utrymme för förbättringar så jag skickade klippet genom Media Encoder igen och gjorde en kodning med högre bitrate i Mpeg2-DVD. Jag fick en fil som var ca 600 Mb och trodde att det skulle bli mycket bättre kvalité, men snopna blev vi. Kvalitén på datorn ser ut ungefär som den hälften så stora jag gjorde innan! Jag tycker det är märkligt att det gamla Mpeg1-formatet gav mig bättre kvalitet på halva utrymmet jämfört med det nyare och fräschare DVD-formatet. När jag brände den på en CD hackade den dessutom betydligt. Jag har två teorier om varför: Den ena är att DVD:n väntar sig en DVD-skiva och inte en "grovspårig" CD och därför blir förvirrad. Den andra gissningen är att jag har spritt ut informationen på alldeles för mycket yta så DVD-spelaren helt enkelt inte hinner läsa in allt och därför hackar. Vad säger ni, bör DVD:n klara 12½ minuter på 630 Mb CD-skiva?
  7. Jo, men vad jag undrar är om jag köper en ny verktygslåda med i princip samma verktyg eller om det är helt andra verktyg i. Huset du nämner behöver kanske inte tre hammare per hantverkare? Vad jag ville veta är om något moment är lättare om man använder båda, och tillkommer det nya moment jag inte känner till? Är det tex lättare att koda och passa in storleksmässigt med Encore? Jag tycker att Adobes egen presentation är rätt oklar.
  8. Hej Voodoo-folk. Jag har läst rätt ofta på ert forum, men inte registrerat mig förrän nu. Ofta hittar man bra och genomtänkta svar här, vilket har hjälpt mig att förstå mer om redigering och authoring. Det finns däremot både bra och riktigt korkade frågor, vi får väl se vad ni tycker om den här. ;) Jag redigerar och kodar hittills enbart i Premiere Pro, men har förstått att de flesta av er använder många olika program. Jag tycker personligen att PP är smidigt och det går ju faktiskt att göra menyer i det programmet också. Min fråga är, varför bör man skaffa tex Encore också om man sysslar mycket med filmredigering och authoring? Det är ju billigare att fråga er än att skaffa och se själv menar jag. Tack på förhand.
×
×
  • Skapa nytt...