Jump to content

Johansson

Members
 • Posts

  17
 • Joined

Johansson's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Hej! Jag är artist signad på det näst största skivbolaget och ska inom en månad sammanställa en musikvideo skriven av en av sveriges kändaste låtskrivare. Jag söker nu både kreativ kamera-man och person med tillgång till super 8 kamera som kan tänkas hyra ut. Vi kommer givetvis överens om ersättningen!
 2. jag vet nog inte riktigt själv! vad är genomförbart utav film, video eller vhs med en budget på ca 10-15.000:-?' Vad finns det för fördelar och nackdelar med de olika och finns det någon speciell kamera som rekommenderas? Jag vill åt retro-känslan, gärna så lik bildkvalité som i björk videon jag länkade till i första inlägget :) stort tack! :)
 3. Hej på er! Jag är signad på et av de tre stora skivbolagen och har nu fått i uppdrag att sätta ihop en musikvideo med en ganska begränad budget. Jag ska givetvis varken filma, klippa eller regissera själv men det jag vill fiska lite i är hurvida det är ekonomiskt genomförbart att filma en musikvideo analogt 2014? Om inte undrar jag vad de finns för alternativ? Finns de lite äldre digitala kameror som gör jobbet hyffsat? Kan man vara kostnadseffektiv och filma digitalt för att sedan trycka analogt? (Lägg märke till att jag är extremt okunnig i ämnet och behöver all input jag kan få!) Mvh jag är ute efter något i stil med de två videosen nedan: Helst: men även:
 4. Vart finns dessa? hittar dom tyvärr inte.
 5. Hej! Håller ju nu på att organisera en youtube version av låten "We are the world", där olika kända och mindre kända youtube sångare sjunger en kort snutt var. Responsen har varit jättebra och en hel rad sångare är med, men hur klipper man ihop alla dessa små snuttar till en video? Windows moviemaker skulle ju funka, men när jag tidigare gjort videos på moviemaker har filtypen varit fel för youtube. Tacksam för snabba svar! :) Här är den riktiga "We are the world"
 6. Nu borde länken funka det är iaf videon till Justin timberlake - Im lovin it. http://www.metacafe.com/watch/sy-35254791/justin_timberlake_im_lovin_it_official_music_video/ @Beta75 Bra idé! Man borde väll ochså kunna annonsera via internet om det finns någon villig i new york/L.A som skulle vilja hjälpa mig med detta. @Skoogh Hm... Måste man typ vara madonna för att kunna spärra av en gata, och kostar det något? En sak till, är det lätt att få tillträde till ett höghus-tak som man kan filma på med en fin utsikt över staden bakom? Tack så jättemycket för alla svar än så länge :)
 7. Hej! Jag ska nästa år åka till new york i två veckor för att spela in min första musikvideo och har videon nedanför som stor inspiration och vill rentav kopiera vissa delar. http://www.metacafe.com/watch/sy-3525479/justin_timberlake_im_lovin_it_official_music_video/ Jag har en budget på runt 10.000 och då räknar vi inte med pengar för resan, boende, kläder eller redigering o klippning av filmen. 1. Går det att spela in en video i samma kvalité som den ovanför med en så liten budget o så lite tid? 2. Jag har inte tid o springa runt där o leta efter kameror, fotografer o en kvinlig modell, hur mycket kan man förbereda här hemma? 3. Hur är reglerna för att spela in en musikvideo på en stor gata i new york, och ungefär hur går det till? Jättetacksam för svar! :) (ps. det är jag som är aristen jag kan ingenting om kameror o film)
 8. Hej jag har planer på att göra en stop motion film med en enkel kamera och lego gubbar. Jag har byggd allting och nu vill jag gärna veta hur man bäst kan göra en Stop motion film med en Kamera för 699:- Windows moviemaker och lego. Hur fungerar tekniken? Tar man 1000 kort tex. i minuten och lägger ihop dom på windows Moviemaker? I sånna fall hur många kort på minuten och hur gör man för att det inte ska se hackigt ut när lego gubbar går osv?
 9. Tack för svaren, men hur dyrt är det? Hur mycket kostar det ungefär att framkalla en kortfilm på 20 minuter? Om man köper en dv kamera för typ, 1000:- går det att få det att se ut som den där filmen? (Ljudet är oviktigt då jag ska göra en stumfilm)
 10. Hej! Jag har hittat en film på youtube som har precis den sortens bild jag vill ha i mina filmer. Och min fråga till er kunniga är nu följande: Vad är det för typ av kamera regisören har använt? Hur mycket kan en sådan kamera kosta begagnad? Vad spelas det man filmer med kameran in på? (VHS band osv) och är dessa band lätta att få tag på. Jag är ingen haj på det här med kameror, så jag undrar bara om ni kan ge mig några specifikationer att komma ihåg när man letar efter en ungefär sådan kamera. Filmen:
 11. Till Max_h Tack för informationen! Så ljudet och bilden är inte ens okej för en amatör film? Är den värd 300:- och spelas allt in på band, och isånnafall är sånna lätta att få tag på idag? Det blev många frågor det. Till 16kolon9 Ja, fast tyvärr hittade jag den inte.
 12. Hej! Jag har blivit erbjuden två rätt så gammla kameror för ett bra pris och undrar om de är något att ha. Panasonic G1 Panasonic A1 Dom kan heta någonting annat men G1 och A1 står på de respektive kamerorna. Jag skulle gärna ha en beskrivning om kamerorna och hur de funkar. Tack på förhand/
 13. Snyggt gjort, kändes proffsigt, dessutom tror jag att jag hade suttit bänkad om jag varit lite mindre.
×
×
 • Create New...