Jump to content

Skrytsson

Members
 • Posts

  281
 • Joined

 • Days Won

  1

Skrytsson last won the day on November 10 2007

Skrytsson had the most liked content!

Filmskapande

 • Gear
  HV20, Zoom H4, Pentium cpu 3.2 GHz 3.5 GB RAM

Skrytsson's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

16

Reputation

 1. Okej, dessvärre verkar det inte så. Även om jag så ökar till 100 i prefs så vill bmp-bilderna bara lägga sig på en ruta. Någon annan idé?
 2. Jag har stött på ett problem i Premiere Pro CS3. Jag importerar ett stort antal stillbilder (som ska sättas ihop till animationsfilm) i .bmp-formatet. Jag vill att varje bild ska ligga under två bildrutor och ställer således in det under Preferences, men när jag drar ner bmp-bilderna till timelinen läggs dessa under bara en bildruta. Jag testar samma sak med bilder som är .jpg - dessa läggs under två bildrutor utan några som helst poblem. Vad kan vara problemet?
 3. Hej, Jag tänker genomföra en animationsfilm med lego men har ett problem. Jag har en HDV-kamera (Canon HV20) inställd på Camera-läget och kopplad till datorn via FireWire. Jag har mjukvara såsom Premiere Pro cs3 som kan fånga video, men går det att fånga stillbilder? Jag ser inget sådant alternativt i Capture-rutan. Jag skulle visserligen kunna ta videosekvenser och i efterhand ta ut stillbilder från dessa men detta skulle vara ohållbart i längden då jag tänker ta ca 15 bilder per sek. Någon som har någon idé om hur jag ska göra? Vilken mjukvara som bör användas? Tacksam för snabbt svar
 4. Hej, Jag tänker genomföra en animationsfilm med lego men har ett problem. Jag har en HDV-kamera (Canon HV20) inställd på Camera-läget och kopplad till datorn via FireWire. Jag har mjukvara såsom Premiere Pro cs3 som kan fånga video, men går det att fånga stillbilder? Jag ser inget sådant alternativt i Capture-rutan. Jag skulle visserligen kunna ta videosekvenser och i efterhand ta ut stillbilder från dessa men detta skulle vara ohållbart i längden då jag tänker ta ca 15 bilder per sek. Någon som har någon idé om hur jag ska göra? Vilken mjukvara som bör användas? Tacksam för snabbt svar
 5. En lite malplacerad fråga på att forum som detta kan man kanske tycka... Nåväl, söker en radio (helst kombinerad radio och CD-spelare/möjlighet till att spela mp3-filer) för fritidsbruk. Utöver redan nämnda funktioner är högsta prioritet bra ljudkvalité (inbyggda högtalare) och bra pris. Helst i 400-700-kronorsklassen, men uppåt 1200 är fortfarande okej. Då jag inte är speciellt insatt i området tar jag med glädje emot alla tips och råd. Tack på förhand
 6. Tack för tipsen, Max. Det börjar lätta. Men jag undrar fortfarande om det inte går att koncentrera all data som på något sätt har projektet att göra till ett enda ställe då jag har en extern hårddisk med hundratals GB ledigt utrymme.
 7. Har redan testat importera klippet på nytt. Usch, C: fylls väldigt fort när man jobbar med mycket och högupplöst material, får jämt och ständigt gå in och rensa från gamla avlagda projekt under Media Cache Files. Visst finns det någon funktion som gör att man kan se till att alla filer som på något sätt har med projektet att göra sparas i undermappar under en och samma mapp? Klippet som är svart är "bara" en bild som ursprungligen är lågupplöst (ca 800x600), uttänjd till 1920x1080, blurrad (för att få bort "pixligheten") samt en pålagd Lens Flaire med animation points inlaggda. Jag tar bort Lens Flaire = bilden syns igen. Jag testar att lägga dit Lens Flaire en gång till (utan animation points) = svart igen. Nämnvärt är kanske att första gången jag la till "Soleffekten" funkade den felfritt, det var först när jag hade stängt projektet och startat det på nytt en annan dag som problemen kom. Inga texteffekter = jag har det på samma spår. Någon idé, någon?
 8. Tack för snabbt svar, DDeridex. PPro är installerat på C. Okej, jag ska rensa mer. 3 GB Ram. Startade upp projektet på nytt och fick återigen meddelandet som inte är så som jag trodde det var, se bifogad bild. Hur menar du med att effekterna ska ligga på samma spår? (Menar du videospår, eller finns det andra spår?) Såvitt jag vet går det inte att lägga en effekt på ett spår ovanför ett annat om detta är tomt. Eller missförstår jag helt vad du syftar på? Tillägg: Det kan inte vara så att effekterna som läggs på måste ligga i en speciell inbördes ordning för att alla ska kunna verka/fungera korrekt? T ex Lens Flaire och Fast blur.
 9. Sitter i början av ett PPro projekt som ska bli slutprodukten för mitt projektarbete (i åk 3 på Gymnasiet). Har knappt börjat, en 24 minuter lång berättarröst (en fil utan klipp) är infogad som ett klipp på ett ljudspår, mellan 10 och 20 bilder ligger också på timelinen. Jag har börjat lägga på filter (fast blur, Lens Flaire) och dra animation points, och så när jag börjar spela från timelinen är preview-fönstret alldeles svart, jag fortsätter jobba med nästa bild, två minuter senare är den också svart. När jag därefter ska fortsätta jobba kommer det upp en dialogruta där det står nått med att minnet är fullt. Jag jobbar på extern hårddisk med ca 100 GB ledigt och C: har 0,99 GB ledigt. Vad kan problemet vara? Någon fil där det lagras tillfällig data som har begränsad kapacitet och man bör tömma manuellt? Nämnvärt är kanske också att jag flera gånger testat att start om programmet och starta om datorn - utan resultat. Tacksam för hjälp!
 10. Hur var det med att filma poliser, deras bilar och andra människor "i tjänst", såsom spärrvakter, väktare och affärsinnehavare?
 11. Ett termoskåp - även kallat Galileos termometer. (Vet någon vad det är?)
 12. Haha. Vad pratar vi för skola och i vilken del av landet?
 13. Såg härmodagen en fantastiskt bra kortfilm på SVT. Upptäckte av en slump titeln "Lägg 'M' för Mord" i tv-tablån och att nästa program skulle börja 10 minuter senare = kortfilm. Det handlade om ett hatande par som spelade alfapet och där mannen en bit in i spelet upptäckte att han de ord de bildade inträffade i verkligheten, t ex 'åska' så började det åska utomhus och 'stick' så kom en geting och stack kvinnan. Till frågan, visste inte att SVT brukade sända kortfilmer. Försöker gå in på svt.se för att hitta någon kategori där man kan se vad de kommer visa och när det kommer sändas, men jag hittar inget alls. Någon som vet hur/när de sänder kortfilmer? Regelbundet eller är det bara när de har tid att "fylla ut"?
 14. Kent. Att gnälla är något vackert.
×
×
 • Create New...