Gå till innehåll

rixard

Medlemmar
  • Inlägg

    11
  • Blev medlem

Utmärkelser för rixard

Rookie

Rookie (2/14)

  • Första inlägget
  • Medhjälpare
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Uppsala_Bildteknik: Åh fan, då är jag med. Kassettformatet är alltså universiellt. Coolt, då ska jag ta och beställa en eller två rullar. Ska kolla med min morbror om han har en ljusmätare till övers oxå ;) Jag flyttar till Uppsala snart, då kan jag kontakta dig för att scanna materialet?
  2. Aj då, då är det inte värt det med tanke på att filmen antagligen har gått sönder... filmen kom i en sån kassett. Nu när du säger Kodachrome så ringer det en klocka - jag vet att Kodak har gjort kassetten iaf. Då antar jag att det är svårt att få tag på film till en sån rackare oxå. Så om jag vill pyssla med Super8 bör jag alltså leta efter en ny kamera om jag förstår saken rätt? Tack för länken Team_Fagott.
  3. Jag har hängt ett tag här på voodoofilm. Har nästan alltid filmat med olika videoformat - Hi8, s-vhs, dv etc... Jag kom på att jag har en Super-8 kamera i en låda. Så jag gick ner och rotade ett tag och hittade den. Det är en Argus Cosina 735 super eight. Den har både manuell och motorstyrd zoom. Jag vet ingenting om super-8 kameror så jag undrar om någon vet något om den här kameran. Jag försökte googla men hittade inget matigt. Är det en kass kamera eller är den ok? Den filmar i 18 frames/s standard och så finns det ett slow motion-läge men det står inte hur många frames det är. Man kan fota single frame om man ansluter en sån distansavfyrare, sen finns det en ingång som heter remote control, fokus kan vara manuell eller auto. Jag kommer ihåg att jag fick en rulle film av min morbror som jag filmade med. Det är säkert 7-8 år sedan. Filmen sitter alltså fortfarande i - jag antar att den är förstörd pga ålder men om någon tror att den kan ha överlevt så kanske det är värt att framkalla.
  4. Misstänker att sånt som spelas in i studio, framför greenscreen etc kan användas mer eller mindre rakt av. Locationfilmade saker måste nog spelas in igen. ADR kallas det väl.
  5. Enclave kommer jag ihåg, producerades väl av en Uppsala-baserad tv-spelsmakare? EDIT: Snyggt finger förresten! ;)
  6. Jag kan höra efter och se om något är bestämt. Jag flyttar iofs från Bollnäs snart men jag har ju fortfarande kvar kompisar.
  7. Jo det stämmer men vad jag har hört så är det osäkert om det blir en uppföljare så att säga.
  8. rixard

    Raymond-effekt

    Var väl Hitchcock som "uppfann" den metoden?
×
×
  • Skapa nytt...