Gå till innehåll

Karsvall

Medlemmar
  • Inlägg

    8
  • Blev medlem

Allt postat av Karsvall

  1. Karsvall

    360 GradersRigg

    Var inte riktigt det jag var ute efter :-) Behöver en rigg där en person kan stå i mitten som sedan kameran kan vandra runt åt alla håll (alltså även ovanifrån och underifrån som jag skrev). Ungefär som om man skulle ha en boll med en dimater på ca 4 meter och kameran kunde vandra fritt runt ytan riktad mot objektet som är i centrum. Det är alltså ett specialbygge jag är ute efter. Inget man löser med en skateboard.
  2. Karsvall

    360 GradersRigg

    Hej! Jag är på jakt efter någonslags rigg som går i en cirkel runt ett objekt (person). Som en slags minarails som man sätter kameran på. Vill kunna göra åkningar runt en person som står i mitten. Underifrån,ovanför etc. Helt enkelt runt personen i olika vinklar. Någon som har nåt tips? / Mats
  3. Karsvall

    -- showreel tråden --

    Här är vår showreel för rörlig grafik: http://www.degauss.se Ska precis klippa ihop min FILMreel... återkommer med denna
  4. Det är en jävla skillnad. Med 35-adaptern bibehåller du linsens brännvid men med EF-adaptern transformeras linsens brännvidd brutalt då du fortfarande jobbar med samma chip i kameran. Detta innebär att det filmlika skärpeljupet inte alls koms åt med EF-adaptern. Samma chip i kameran används ju självklart även när du har på en 35-adapter men där filmar man ju en mattskiva som har samma storlek som chippet skulle haft i en 35 mm filmkamera, om den var digital det vill säga. Därav skillnaden. Sen lär nog dock bildkvallen bli grymt mycket bättre med EF-adaptern än med en billig 35-adapter som Letus. Men det är ju en annan historia.
  5. Okej... kanske är en lite nördig fråga men jag skall ut och resa och skulle behöva införskaffa lite "lådor" för inspelningsutrustning. Ni veta sånna dära svarta PLAST-casees som saker man hyr från tex ljud&bild ligger i. Sköna små hårdplastväskor i olika storlekar med skumplast som kan riva/skära till i. Var köper man dessa. Alla ställen har ju typ bara plåt-"attacheväskor", i en storlek.
  6. JAg har gjort detta. Köpte vanlig transparent plexi som kommer med vit plastfilm för att skydda ytan. Det är bara att låta den var kvar, skära och köra. För er som är intreserade av att filma ytan så går det bra. Jag hade en vanlig videoprojj med typ 1500 i anilumen som jag projecerade en grön bild med trackingpunkter (typ 3,5 x 1 m). De fina med backprojection mot en målad yta är ju att man får med allt blänk osv.. med in i keyningen vilket gör det hela mer realistiskt när man keyar in bakgrunden. Om det nu i slutändan skall vara ett jättestor skärm det vill säga.
  7. Karsvall

    35mm adapter

    Har själv bara en HC1a men vi brukar hyra hvx200 ibland. När det gäller linser så har jag tillgång till en 50-1.2, 35-1.8 en 24 i nikon. M2 snurrar såklart, annars skulle det inte bli så bra. Det är ju bara att stänga av och sätta på adaptern så ser man ju hur kasst det blir utan. Stepringar köpte jag på expert-fridemsplan... krävdes 3 st. olika på varandra för att kunna vandra hela vägen.
  8. Karsvall

    35mm adapter

    Köpte själv en M2, med roddsystem och follow focus. Är än så länge mycket nöjd. http://www.redrockmicro.com/home.html Här har de som plåtar "24" gjort ett test med lite olika adaptrar: http://www.showreel.org/memberarea/article.php?172 Läs lite längre ner på den sidan.....
×
×
  • Skapa nytt...