Gå till innehåll

idahspark

Medlemmar
  • Inlägg

    8
  • Blev medlem

Allt postat av idahspark

  1. Rätta mig om jag har fel. Menar du (Pekivan) att brummet finns oavsett om du har volymkontrollen monterad eller ej? Så uppfattar jag det hela. Har själv köpt samma "manick" som ju är en volymkontroll på en meterlång sladd egentligen gjord för att reglera volym till hörlurar. Har också kunnat konstatera att utvolymen är för hög i Röde VideoMic. Har också en Panasonic som saknar både ljudnivåmätare och reglage för att ändra nivå. Dock ej hunnit testa om volymkontrollen jag köpt fungerar.
  2. Tycker den är bra! Gillar också svartvitt. Tycker den där "anonyma" grejen med att man inte riktigt urskiljer ansiktena är skön. En fråga: Hur delade du upp filmtagningen? Antar att du bara använt en kamera. Körde de igenom låten en gång per kameravinkel?
  3. När det gäller gummibanden finns tydligen en liten serie "bad shit". Om du har problem med att miken åker fram och tillbaka i sin upphängning, kolla in Rödes erkännande med tillhörande erbjudande om gratis nya gummiband. Verkar sympatisk (kan nog sälja vad som helst när som helst till vem som helst) den där chefen. http://www.rodemic.com/?pagename=Home&newsid=10 Edit: Har förresten en Panasonic NV-GS 180 till VideoMic. Har också problem (som beskrivna i ovan länkade diskussion) med in-nivå och försöker åtgärda med inköpt volymsladd från Clas Ohlson. Skit att det inte finns mätare eller nivåreglering i kameran!
  4. Tack så hjärtligt! Nu kan jag fortsätta studera min bok utan att reta mig på att inte kunna utföra kortkommandot. Kan förresten rekommendera boken för den som vill lära sig Adobe Premiere Pro 2 från grunden. Heter "Premiere Pro 2" och är skriven av Jeff Shell och finns på adlibris. Mycket pedagogisk på gränsen till fördummande ibland men i vissa fall har man nytta av det. Följer med övningsfiler och hela boken går ut på att med filerna redigera en färdig film. Än en gång, tack!
  5. Hej! Har varit inne på forumet förr men aldrig registrerat mig upptäckte jag till min förvåning. Men nu så! Till frågan: Har köpt en bok som går igenom Adobe Premiere Pro 2. I den talar de om ett snabbkomando, "backslash" (\) som ska innebära att video/ljudklipp i timeline automatiskt fyller ut hela timelineområdet, så att man slipper zooma manuellt. På mitt vanliga tangentbord (windows) innebär backslash "Alt Gr" + "?" men det fungerar inte. Någon som vet hur man bär sig åt?
×
×
  • Skapa nytt...