Gå till innehåll

jespah

Medlemmar
  • Inlägg

    15
  • Blev medlem

Utmärkelser för jespah

Lärling

Lärling (3/14)

  • Första inlägget
  • Medhjälpare
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Riktigt bra! soundtracket var perfekt.
  2. Kul att ni gillade den! det var ett jäkligt roligt projekt.
  3. Jag kan verkligen rekomendera hans bok "On Directing Film" Liten upplysande koncis bok. Har inte så mycket med manus författande att göra i och för sig, men alla som håller på med film borde läsa den.
  4. Title sequence/ident för Ravensbourne College showreel. Filmad med 550d + ett gammalt vivitar macro.
  5. jag köpte två stycken extrabatterier av märket "ExPro" och de har fungerat utmärkt. http://www.amazon.co.uk/gp/product/B003F137F6/ref=oss_product
  6. jespah

    Am I Dreaming (3:41)

    Ja, sjukt bra! Skådisen fick mig att tänka på the shining.
  7. 1. Automatiserad resize till 1300xnågot i photoshop på alla bilder som vi ville ha med. 2. Öppnar premiere, Skapar ett projekt på 10fps i 1280x720 och sedan ändrar jag inställningarna för varaktigheten på importerade bilder till 1 frame/bild. 3. Importerar skiten och börjar pilla. Eftersom bilderna ligger i ordning nu så var det bara att kasta in den del man ville börja med i tidslinjen, de hamnar rätt eftersom de redan ligger i ordning - alltså har jag inte suttit och lagt in bild efter bild, förutom i vissa scener. 4. Öppnar det i AE, färgsätter. 5. Exportera i Premiere. 6. Klart! Så var arbetsflödet. rätt smidigt att man inte behöver lägga in bild för bild i tidslinjen, det skulle vara rätt frustrerande.
  8. Den hade jag inte sett! Grym ju. Jo det vart ju lite pyssel med redigeringen. Till nästa gång så ska vi lägga ner lite mer tid på projektet och försöka vara mer orginella, även om nästa idé sannolikt redan är "gjord". Ibland tycker jag att man inte ska vara så rädd för klyschor. Så länge man gör det man tycker är roligt och tror på sin förmåga att skapa något eget.
  9. Här är resultatet av två kvällar och 3000 bilder med grabbarna i The superjams. Har aldrig gjort någon musikvideo förut, roligt var det! eller youtube Kom gärna med konstruktiv kritik! Jag tycker själv att det finns mycket att jobba på, vi hade inte jättemycket tid att tänka igenom konceptet den här gången, så vi var rätt spontana! vad kan vi göra bättre till nästa film?
  10. Kolla länken om du vill hitta tips angående val av objektiv till din kamera. http://www.cinema5d.com/viewforum.php?f=11&sid=f5a0a430b08cea0560b34e022623b833
  11. Tack för era svar! Jag har nu lyckats komprimera rätt, följde vimeos anvisningar. Bildformatet blev rätt, men nu hackar slowmotionklippen märkligt nog. Sedan när jag laddade upp det på vimeo, blev formatet på rutan rätt, men de tryckte ihop filmen till 4:3 så att det blev svarta kanter i sidorna :D hahaha så sjukt! Jaja, det får väl fungera med den jag gjorde först i wmv. för den som är intresserad så blev det så här: http://www.wakestylemovement.com/random-weekend/
  12. Tack för ditt snabba svar! :) betyder det att om jag laddar upp detta på vimeo, så kan det bli rätt? eller tolkar de också pixlarna som kvadratiska?
  13. Hej! Filmar med en HV20 i DV wide. (ej HDV). Källmaterialet blir då 720x576. Hur jag än gör när jag ska komprimera (h.264) min film i PP CS3 blir det fanimej alltid 4:3 när jag spelar upp det i QT/VLC!! Allting är jättesnyggt, det är fina färger, slowmotion blir fint, och filstorleken är bra. Men den vill ju inte bli widescreen! Vad gör jag för fel?
  14. http://www.youtube.com/watch?v=3AyeGYuRerY sjukt snyggt tycker jag! Tänkte införskaffa mig lite super 8 utrustning och filma surf. Har kollat in lite klipp på Youtube och den film som ger bäst resultat verkar ju helt klart vara Kodak vision2 200t. Grym skillnad faktiskt! jag vet inte om det är en tillfällighet men alla videos med den filmen är snygga! exempel: Varför filmar inte alla med den versionen? Svårare att jobba med? dyrare?
×
×
  • Skapa nytt...