Jump to content

blendband

Members
 • Content Count

  40
 • Joined

Community Reputation

8 Neutral
 1. Hej, När kunde man köpa en HV30 i Sverige? Någon som vet ungefär datum?
 2. En del lägger upp testfootage. Vissa skriver vad dom har för inställningar eller så frågar man. Vill man se "klipp" från en kamera så är det den bästa sidan som finns. Annars är camcorderinfo.com en bra sida med recensioner på många kameror som kan hjälpa dig välja.
 3. På http://www.vimeo.com är kvalitén bra men inte okomprimerad. Det finns två sätt du kan se på videorna: I webbläsaren eller tryck på downloadknappen för bästa kvalitet.
 4. Jag tar en fråga här också: Varför är videon i previewfönstret uppljusad och nersaturerad jämfört med original/eporterad film? går det att ändra?
 5. Det verkar så. Det här kan vara en bra tråd för dig: http://forum.voodoofilm.org/showthread.php?t=18361
 6. Jag tycker det borde funka. Enda problemet jag ser skulle vara att den är för smal där man fäster den mot kameran men jag har inte hittat några mått. Man får med en självhäftande metallring som man sätter på kameran och med hjälp av en magnet i konvertern håller det sig på plats. Har ni några förslag på hur jag ska göra annars? det behöver inte bli perfekt super kvalla, jag har t.ex. prövat med en dörrkikare men det blev alldeles för mycket vinjettering, även fast jag zoomade, ja.
 7. Hur ska jag göra det billigt? Kameran ser ut såhär: http://www.digital-cameras.com/pic/300x300/29/13/canon_md110.jpg och jag funderar på om det här skulle funka: http://www.pixmania.com/se/se/89573/art/magnetic-power/optiskt-tillbehor-vidvink.html Någon som gjort något liknande?
 8. Yeah babies! nu har jag hittat en lösning (i AE med quicktime sorenson3) som kanske funkar i era program/format också... I programmet ställer jag in: Pixel ratio: DV PAL 1,07 (inte widescreen) 960x576 asså det är inte export inställningarna utan Project/Composition settings Funkar i VLC, NEROshowtime, MediaPlayerClassic för mig.
 9. mikrofon ingång finns bara på md110 i den serien... jag har funderat på att köpa md110. det verkar vara en bra kamera, deras amerikanska namn är: zr800 zr830 och den du har zr850. Det är de namnen du borde använda om du vill se något filmat med dem på youtube (akta dig för usla codecs). Det finns en bra recension på camcorderinfo.com
 10. blendband

  sweblend!

  Det är ju en del som håller på med blender här så om ni inte vet så finns det ett svenskt forum http://www.sweblend.se
 11. eller använd ett adjustmentlayer om du vill slippa dubbla klipp
 12. så om du kan engelska ...varför ska du då ha svenska tutorials?
 13. "jag tror du behöver researcha lite innan du börjar filma. google heter en bra sajt. ;-)" äh vadå, lite sjyst ljus och en fotokamera som kan filma räcker för mig... aftereffects fixar ju resten ;)
 14. det där såg intressant ut mattsand tack för bra bilder! men vad är frost och chimera? den där led lampan på jula för 300kr finns på clad ohlson för 180 kr om det är samma dvs ... ser väldigt likadan ut http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=382670
×
×
 • Create New...