Jump to content

Kaj44

Members
 • Content Count

  125
 • Joined

Everything posted by Kaj44

 1. Jag håller med att gratis är gott, men har du testat Edius 8.52 Trial? Edius 7, en tidigare version jag har klarar mixa SD, HD, 2K OCH 4K tillsammans i real tid, så det känns som det är ett hårdvarufel. Jag ser att Edius 9 är på g men jag kommer inte att uppgradera, 8.5 har allt jag behöver och mer där till. Datorn testas fortfarande, ska bli spännande höra om dom hittat något fel? Mvh/Kjell
 2. Hej Pontus, Det var 14 trival jag använde så jag undrar om det inte är något med hårdvaran? Dom testar just nu datorn för att kolla så att felet inte ligger där. Jag använder två SSD diskar, en för Systemet på 128GB och en på 250GB för den film jag just nu håller på med och sparar materialet på två andra diskar. Edius har varit stabilt i alla år så jag har varit mycket nöjd, jag har spenderat på tok för mycket pengar på detta program för att byta till ett annat. GrassValley har ett bra forum om man behöver hjälp, tyvärr är det bara på Engelska men det går bra tack vare Google övers
 3. Hej Aettan, Jag har haft Edius från 2.0 till dagens 8.5 och har aldrig haft detta problemet, det är först nu när jag gått från SD till HD som kräver mer av datorn. Jag har bytt som jag skrev tidigare till nytt Moderkort, processor och grafikkort som ska räcka för HD Imorgon 17 okt ska en lokal datafirma testa datorns olika komponenter för att se om något är fel där.
 4. Hej Pontus, så här ser det ut, 1. 2 st Panasonic HC-X920 Full HD 1,2 1080/50p AVCHD 2. Geforce 1050Ti 3. SSD 250GB 4. DaVinci Resolve, samma problem, tyvärr.
 5. Jag har en stationär Inet dator. Datorn är från 2008 men 2014 köpte jag nytt Moderkort msi Z97 Gaming7, Processor i7-4790 CPU 4.00GHz + 4.00 GHz, Ram 16 GB, Windows 10 Pro. 2014
 6. Hej, Jag redigerar med Edius 8.52 i HD, fungerar om jag inte använder övergångar eller färgkorrigering, det klarar den inte av. Datorn är från 2008 men med nytt Moderkort msi Z97 Gaming7, Processor i7-4790 CPU 4.00GHz + 4.00 GHz, Ram 16 GB, Windows 10 Pro. Jag har även testat med gratisprogram men samma problem, datorn klarar inte övergångarna och färgerna. Om jag renderar läser datorn utan problem. Någon som har förslag? Tacksam för hjälp!
 7. Kaj44

  Ljudfråga!

  För att svara på den sista "om ljudet är lika viktigt som bilden", då är svaret JA! Bilden kan man alltid trixa lite med och byta ut om det behövs, det är min erfarenhet. Meningen är att vi ska filma den 15/12 men nu fick jag chansen att testa idag i en kyrka med lucia och där jag placerade den trådlösa micken på ett mikrofonstativ några meter från barnen som sjöng och det låter i mina öron riktigt bra. Även RÖDE PRO fångade ljudet bra men tyvärr var det skrikande barn som överröstade ibland eftersom kameran stod mellan publiken och luciakören, men det får man ta.
 8. Jag har två HC-X920 som jag skall filma med i Folkets Hus när Lucian kommer dit och det är inget problem, den ena kameran har Röde pro mic och på den andra använder jag en RÖDELink trådlös mic, det jag funderar över är var jag skall placera myggan bäst, kan det vara på Gitarristen eller på lucian eller på ett stativ bredvid? Jag testade RÖDE Pro på den trådlösa, men det blev ett störande brus, det finns säkert små trådlösa mickar som kan passa. I lokalen kommer att finnas ca 80-90 personer och det blir alltid lite sorl från folk som småpratar. Avståndet till Lucian blir ca 5 - 8 met
 9. Jag har köpt en "TORQUE STEREO KEYBOARD",begagnad, problemet är ett brummande ljud i högtalarna som är mycket störande, är det någon som haft liknade problem eller har en lösning på att få tyst på oljudet? Jag använder anläggningen när jag visar film från min Laptop!
 10. Hej, är det någon som använder Edius 6.5, jag har nämligen problem att installera en TRIAL, som jag laddat ner, det verkar omöjligt att aktivera och köra programmet. Jag har köpt licensen till 6.5, men inte fått paketet ännu.
 11. Ni har helt rätt, det är inget redigeringsprogram, det vet jag, jag använder EDIUS 5.x?, som jag gör filmen i, det jag försökte göra var att använda "Mask" för att få fram olika bakgrundseffekter, då måste jag göra dom i AE CS4. Jag tänkte det var lättast att göra effekterna precis där dom sjunger om olika saker, men det går nog att lösa, tror jag? Jag har gjort en hel del i AE CS4, men blev lite överraskad när programmet inte renderade mer än ca.0:55:00 sek, nu har vi en förklaring på problemet. Trots detta är det ett häftigt program! Tack för hjälpen, Max & Rogge! /Kaj
 12. Om jag går till Preferences, Memory & Multiprocessing, står det, "Installed RAM: 8 GB" "Total After Effects memory usage: 2,4 GB" "RAM to leave for other applications: 1 GB" Är detta något man kan ändra? Jag har ökat den sistnämnda inställningen från 1 GB till 2,5 GB, men märkte ingen skillnad. Jag har inte använt "Render Queue", utan exporterat med AVI-fil, det har fungerat, men kanske fel att göra så?
 13. Jag drar ner klippet och skapar en ny composition, då står det 0:02:06:01s, sedan kortar jag till 1:51:15s, det är den tid dom sjunger. Det är ram-preview jag använder.
 14. Hej, är det någon som kan hjälpa mig med AE CS4? Hur ställer man in längden på ljudspåret i AE CS4? Klippet är 1:51:15 med sång från en revy jag spelat in, men det renderar bara ca 0:55:00 sek, sedan börjar det om från 0:00:00. Jag hittar inte var man ställer in tiden?
 15. Vad kan det kosta? Exempel: Om man gör en filminspelning på begäran av en pensionärsförening där allt är ideellt, man sjunger t.ex. Taube eller Sylvain, orkester och kör vill ha var sin DVD-film, man gör t.ex 50 st. DVD-filmer, begär 10 kr styck = 500 kr, hur mycket skall STIM ha? Filmen blir t.ex. 40-45 min. Går det få ett räkneexempel på en sådan fråga? Tacksam för svar!
 16. Kaj44

  Hd - p2?

  Att jag ställde frågan, beror på att jag sparade massor av Hi-8 band på en hårddisk, efter en tid kraschade disken och allt jobb var borta, nu har jag kvar banden, om jag vill, kan jag föra över på dom på nytt till den nya disken jag fick köpa. Om det t.ex. skulle hända för dej, Kimster, har du då förlorat materialet? Bara nyfiken!
 17. Kaj44

  Hd - p2?

  Ni som använder minneskort, hur sparar ni inspelningar?
 18. Jag har en DVX100b som jag är ganska nöjd med, en nackdel med kameran är att den bara har 4:3 format, detta löstes med en lins som omvandlar till 16:9 format, det är en surrogatlösning, men det fungerar, tycker jag, det bästa vore om den haft äkta 16:9 format från början. För övrigt är kameran känd för sin fina kvalite och många möjligheter, men utvecklingen går hela tiden framåt, så det som är bra idag är "kass" imorron, tyvärr. Jag skulle gärna kunna tänka mej ytterligare en DVX100b när jag filmar, men det handlar, som för det mesta om pengar. Jag har en del klipp, både 16:9 och 4:3 forma
 19. Tack Max, tråkigt besked, men tydligen bara att acceptera! Det innebär att jag kan radera samtliga effekter jag gjort i den tidigare versionen?
 20. Går det att återskapa projekt i AE CS4? Jag har gjort dom i AE 5.0 en gång i tiden, nu vill jag hämta in dom i CS4, då får jag detta meddelande, "1 rendering plug-in was not found. (standard 3D). The default rendering plug-in will be substituted." "After Effects warning: 2 files are missing since you last saved this project." Varför? Hur löser man det?
 21. Testa! Annars kan man köpa på IKEA, ett grönt tyg, funkar mycket bra. Kolla länken: http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/50117050 http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/30189905
 22. Så lätt var det! Det fungerade, va lätt det är när man kan. Tack, jolt_jokern!
 23. Tack för ett uttömmande svar, det var mycket lätt att hitta och förstå! Någon kanske har mer tips?
 24. Kan man klippa i CS4? Jag har ett klipp som är ca 5,35 minuter, jag behöver ca 8 sek. från detta klipp. Jag undrar, kan man plocka ut ca 8 sek från klippet som ligger på tidslinan i After Effects och spara? Bra att veta om det går! Annars får jag göra på ett annat sätt! Tack på förhand!
×
×
 • Create New...