Jump to content

SweHanzon

Members
 • Posts

  88
 • Joined

SweHanzon's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Jo. En del kortfilmer och sånt görs i 25p då de är filmade med digitala kameror, men digitalt är alltid "video". Film är 24p
 2. Något som jag har märkt är att man ska passa sig noga för att överarbeta såna här belysningar. Det påverkar intervjupersonen ganska starkt att sitta mitt i en stor belysningsrigg. Allting blir lite överarbetat och stelt. Dessutom tycker jag det är riktigt snyggt med, t.ex, ett mörkt rum. En enda lampa snett framifrån. Möjligtvis möjligtvis reflektor för att lätta upp lite skuggor, men det är ju det enda som behövs egentligen.
 3. P2 kör såna här gamla verk ibland. Häromdagen hörde jag just en svensk pastoralsymfoni från 40-talet. Om man (som jag) har P2 i sin boxer till TV:n så är det ju ganska enkelt att koppla den till datorns Line In och spela in därifrån. Det svåra ligger ju då i att tajma inspelningen, men det är ett sätt iaf. Ett annat är ju att köpa en CD ( *duh* =P ). Om det nu finns någon med så gamla inspelningar.
 4. Murnau försökte, och de jäklarna lyckades nästan bränna upp alla kopior av Nosferatu! Det är inte värt det, Carl. Det är inte värt det. Det är vad Murnau hade sagt. Det är inte värt det... Men börja du med att att ändra namnen och några detaljer. Ta bort bitar du inte gillar. Lägg till några bitar som du tycker skulle funka bra. Ändra fler detaljer. Ta bort fler bitar, och lägg till fler. Before you know it så har du en helt ny och fräsch historia som är din, bara DIN. Bästa sättet att försöka kringå en lag är att helt enkelt inte göra det.
 5. 1080i kan lika gärna vara 1920x1080 som 1440x1080. Det har ingenting med upplösningen att göra utan bara om signalen är interlacad eller progressiv. Anledningen till att vissa halvdyra (och heldyra) HDV-kameror säger sig ha 1080p är att man kan få ut en sådan signal ur dem, om man använder en HD-SDI-kabel kopplad till hårddisk. Så själva kamerorna har Full HD 1080p, men man kan inte spela in i det formatet om man bara använder kameran. Lite lurigt försäljarsnack där, som man tyvärr får dras med.
 6. Det ska finnas på Adobes hemsida.
 7. Oj, 2 år sedan är alldeles för nytt för att jag ska ha hunnit lyssna på det än.. men typ Black Eyed Peas kanske? :P Här är listor över några låtar iaf: http://sv.wikipedia.org/wiki/Svensktoppen_2007 http://en.wikipedia.org/wiki/2007_MTV_Video_Music_Awards
 8. En sådan skylt kan du göra i Photoshop eller till och med MS Paint. Är ju bara att skriva, och som sagts ovan, använd nåt standard-typsnitt, som Arial eller Verdana.
 9. Synd att det är svårt att tjäna pengar på Bra film. Case in point: Den Enskilde Medborgaren. En av de absolut bästa svenska filmerna under 2000-talet. Dock verkar det som att folk inte riktigt lade märke till den. Göta-rännstens-Kanal 2 däremot... Haha tråkigt att låta så bitter, but it's like, Come On!
 10. if you can dream it you can do it!
 11. Ett alternativ om du inte vill omformatera (varför du nu inte skulle vilja det) är att använda WinRAR och göra ett splittat arkiv med flera delar, där varje del är t.ex. 3GB.
 12. Jag förstår verkligen inte vad de vill uppnå med den här TV:n. Det finns ingen maskin någonstans som skickar ut en 21:9-signal till uppspelning. Det fåtal fåntrattar som köper den här TV:n kommer bara att titta på 16:9-video utdraget till jätteknasiga proportioner, eller med stora svarta kanter på sidorna. 5% av de som köper TV:n kommer hajja att man kan kolla letterboxade BD-filmer och zooma in på bilden för att fylla hela skärmen. Men sen upptäcker de att väldigt många filmer är gjorda i tjockare format, och de sitter där med svarta kanter runt bilden likt förbaskat och frågar sig, "Vad det här värt det?". Svaret är nej. Nej säger jag!
 13. Wurd. Professionell kamera som inte kostar helt galet mycket. Ger vackra bilder och erbjuder alla funktioner du behöver. Om jag var OP skulle jag absolut satsa på denna. Jag skulle köpa den själv, om jag hade råd... ;)
 14. SanDisk Ultra II 16gb SDHC ;) (band spelar på sista valsen)
 15. För att vara realistisk så är bandformat absolut utdöende. Det är bökigt, inte helt säkert och det tar lång tid att använda band. AVCHD-kameror ger överlag en bättre bild (om det inte är en jättebillig kamera förstås), det är full HD-upplösning med square pixels så man behöver aldrig oroa sig för ihopklämd eller utdragen bild, det tar mindre plats än HDV och det går så fort att arbeta med! Ingen väntan på att föra över videon i realtid från band, in med minneskortet i datorn, kopiera över filerna och börja klipp! AVCHD är underbart... ^^ HF10 skapar helt fantastiska bilder. Sök på vimeo och kolla testklipp. Panasonic har en som heter TM300 också (som jag själv precis köpt). Kolla upp info om kamerorna och bestäm vad som är viktigast för dig. Vad är det du behöver och vill ha?
×
×
 • Create New...