Gå till innehåll

Neufert

Medlemmar
  • Inlägg

    6
  • Blev medlem

Utmärkelser för Neufert

Rookie

Rookie (2/14)

  • Första inlägget
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Använder mig utav http://www.adobe.com/se/products/creativesuite/production/. Har redan en stationär dator hemma som jag arbetar med men behöver en bärbar att ha i skolan. -Budget 6-8 tusen. Jag skickade ett mail till, Elgiganten Siba Netonnet Komplett Dustin Billigteknik Cdon har även kollat lite på sony.. Den här tyckte jag verkade bra. http://www.billigteknik.se/product.php?cPath=37_56&products_id=898 Finns det några nack/fördelar med denna? VAd menar adobe med *Processor med SSE2-funktioner krävs för AMD-datorer. ? Intel 2.0 ghz eller AMD 2.2 ghz? *duo Har ni något tips på bra dator? *Måste ha FireWire* Tack för all hjälp!!
  2. Hejsan, Jo jag och en kompis hade tänkt göra en kort film utav klipp och bilder tagna med/på klassen. Vi har bilder ifrån 2 år tillbaka och ska lägga ihop dem med någon bra musik. Vi hade tänkte vänta tills sista året, men en tjej i klassen ska flytta till stklm och vi vill därför visa den nu " om 2 veckor. Vi har en del låtar vi funderat på men tänkte fråga här och se ifall ni har några bra förslag. Vi vill alltså att klassen ska känna något när dem ser detta ungefär som man kände i slutet av prison break eller när scrubs slutade, eller något annat slut you name it. Glad eller sorglig skriv gärna. Vilken låt skulle ni välja? Tack i förhand :)
  3. Hejsan, Har spelat in en kortfilm på en Panasonic DVX100b. Den spelades in på 4:3 squeeze. "Widescreen dv format interlaced 16:9" i datorn. Jag klipper i Premier pro och färg korrigerar i AE. "CS3" När filmen ska visas upp i slutet av krusen, hur ska jag då spara den för bästa kvalité? DVD? Hur? DV-band? Hur? Som data-fil? Hur? När jag säger "Hur" menar jag, vilket program Premier Pro eller After Effects? Vilka inställningar ska jag använda? Och vilket format? Vilket ger bäst bild? Borde jag använda mig utav deinterlace? Snälla, svara inte "det beror på". Vill ha bästa möjliga bildkvalité.
  4. Tack för ditt svar, det var ingen annan någonstans som svarade :)
  5. Har en DVX100b vad innebär "Squeeze" & "Normal"?
  6. Jo, jag går Rörlig Bild B på en Gymnasieskola och ska spela in en kort film. Jag har precis gått vidare till en "större" kamera som heter Panasonic DVX100B. Min lärare sa åt mig att Filma i Squeeze men hade inte tid att förklara varför. Därför testfilmade jag med olika inställningar för att experimentera mig fram till den bästa möjliga bildstorlek. Det jag undrade var hur 4:3 och 16:9 påverkas, med Squeeze, Normal, Letter box. Alltså Squeeze 4:3 - 16:9, Normal 4:3 - 16:9, Letter box 4:3 - 16:9. Jag skapade ett nytt projekt i Premier pro Video Settings Frame size: 720h 576v (1,422) Frame rate: 25,00 frames/second Pixel Aspect Ratio: D1/DV PAL Widescreen 16:9 (1.422) Fields: Lower Field First Det som hände var att 1 klipp var stretchat ut till kanterna medan det andra hade 2 svarta remsor på sidorna som beskärde bilden. Jag förstår inte hur de kunde bli så. Och filmade samma objekt med squeeze & Normal. Båda fick en svarta remsor på sidorna i widescreen projektet. Som ni kanske förstår är jag väldigt förvirrade ang squeeze och normal och hur de hänger ihop med 4:3 och 16:9. Vill ha den bästa möjligt bild som möjligt. Mina frågor 1. Vad är squeeze vad är normal? 2. Har "Displey setting "4:3, 16:9, eller Auto" någon påverka på bilden? 3. Vilka faktorer påverkar bilden i stort sätt? " alla kamerans yttre funktioner förstår jag mig på iris, vitbalans osv..
×
×
  • Skapa nytt...