Gå till innehåll

Jonasson

Medlemmar
  • Inlägg

    15
  • Blev medlem

Allt postat av Jonasson

  1. Vart hittar man detta progg? Glöm det har det hemma nu, ska testa lite tack för tipset! :) Hmm får inte min Sony DCR-HC96´a å funka i AVID.. Tips?
  2. Vilket av dessa är mest lättjobbat för en amatör? ;) Pinnalce eller Premiere?
  3. premier/pinacle borde ha?
  4. Håller på att redigera massa hojfilmer, har lite olika kameravinklar som är filma samtidigt som jag vill ska visas samtidigt, kanske på delad skärm eller så.. Tips? Jag sitter och trälar i windows moviemaker och hittar ingen funktion, någon som vet säkert ett progg som klarar detta? Kanske har jag missat funktionen i "wmm"?
  5. det jag mest undra över är om jag tappar kvalle på att föra över via usb istället för firewire.. Tack till dom som tagit frågan seriöst!
  6. Lägger till lite frågor :) hmm hur gör ni för att lyfta matrialet från dv kameran, vilket program, tillvägagång osv ;)
  7. Frågan är vad blir skillnaden på att streama ner filmen från dv kameran med usb resp firewire, tappar man kvalle på usb?
  8. Tack det låter / verkar ju vettigt, ska ta en titt på det.. Hur äre med windows moviemaker då.. Inget å ha eller?
  9. Hej Jag är helt ny med detta filmande och känner att jag börjar snart få lite matrial för å sitta å klippa ihop en rulle :) Nu har jag ingen aning om vad jag ska använda för program.. Jag vill ha det ganska basic å gärna på svenska.. Man ska kunna lägga ljudspår, å filmspår för sig samt kunna klippa hur som i filmen.. Någon som har nååågra som helst tips? Gärna ett progg med lite inbyggda effekter som man bara "addar med ett klick" ;) Mvh Newbie Jonas
  10. .. har precis varit å köpt en Sony DCR-HC96E som har alla de finnesser jag vill ha, tänkte bara kolla om någon här har anslutit en analog enhet till denna kamera och isf vad måste man ändra i menyer etc för att det ska funka att spela in på dv-kameran?! Tacksam för all hjälp samt info jag kan få!!
  11. Löste det hela genom att införskafa mig en Sony DCR-HC96E, blev lite dyrar än tänk, men va fasan ;)
  12. Någon annan som vet någon bra modell hittade en sony hc94e men den ligger ju på 8000:- lite för hårigt med tanke på vad jag ska ha den till
  13. Jag menar en kamera som har lanc och av ingång, jag ska koppla en extern kamera till kameran vid MC åkning.. Och vill ha lanc för att kunna starta filmningen så man slipper klippa så mycket matrial.. Hoppas du hajjar nu ;) Analog in, inte dv in!
  14. Har letat å letat, men får ingen hjälp nå´n stans.. Hoppas ni på detta underbara forum kan hjälpa mig?! Brukar bara vara inne å läsa massor här, men nu äre dags å skriva lite :) Letar efter en dv kamera med lagringsmedia spelar ingen större roll.. De enda krav jag har igentligen är.. ~5000:- i.link? Lanc?(så jag kan starta kameran med kabelfjärr?) av in duglig bild (ska filma med hjälmkamera så det behöver ju itne vara svindyr optik som jag ändå inte kommer använda..) ;) Hoppas på snabba svar
  15. Tjena jag lånar väl tråden lite då jag letar minidv kamera för runt 5000:- i stort sätt det enda krav jag har är i.link och av in.. Ska användas kameran till hojåkat.. Tipsa på kamera modeller samt vart jag kan införskaffa dessa? OBS som vanligt är jag ute i sista stund å behöver snabba svar ;)
×
×
  • Skapa nytt...