Gå till innehåll

tublo

Medlemmar
  • Inlägg

    5
  • Blev medlem

Utmärkelser för tublo

Nybörjare

Nybörjare (1/14)

  • Första inlägget
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. tublo

    Filma helt golfhål?

    [citat=simergy]Alternativt ställa en laptop med fet hårdisk som du kopplar kameran till, så slipper du bekymret med att byta band stup i kvarten ( var 90e minut? ) . Annars vet jag väll inte, en vidvinkellins om du ska ha kameran nära hålet kanske. Och som gorse sa, skyddsanordning av något slag skulle vara en rekomendation. Lycka till[/citat] Jag är ju ingen Golfare men kan tänka mig att du inte får vara så nära hålet, det skulle fördärva spelet om bollen träffar dig eller utrustning. Så ett fett Tele och kanske någon ställning så du kommer upp lite om där inte finns en bra kulle eller liknande.
  2. tublo

    skillnad mellan olika frost?

    Andra filter tillverkare: GAM http://www.gamonline.com LEE http://www.leefilters.com
  3. tublo

    skillnad mellan olika frost?

    hmm spun är lite 80 för mig, men saker kommer och går, för valet känns mycket som smaksak och kan vara lite "märkvärdigt" att säga jag använder bara hannover frost eller liknande för det är faktiskt väldigt små skillnader, klart det är ibland dom små skillnaderna ihop som kan göra en unik. Silent Grid Cloth eller andra silent filter rekomenderar jag varmt för hur jobbigt är det när man har en viktig scen och vinden börjar helt plötsligt flippa ut och det prasslar, ser ljudteknikerns konstiga blick. Den stora nackdelen är kostnaden är betydligt dyrare än andra men plus för att dom kan återandvändas rätt länge och man har glada ljudtekniker. Sen en annan favorit är Brush silk, ett typ randigt filter, som sprider ljuset vertikalt eller horisontalt beroende på hur du placerar filtert, jag andvänder det mest vid trånga utrymme som flygplan små källarfönster etc. bara att rulla ut på flygplanets sida och placera lampan ute sen sprider den fint ljus in i planets minimala fönster. Kolla in på roscos eller andra tillverkares sidor där får du info om olikheterna. http://www.rosco.com/uk/filters/cinegel.asp?order=so&display=17
  4. tublo

    Dokumentärfilm!!?

    [citat=Vandraren]Nordens Folkhögskola Biskops-Arnö har en dokumentär linje. Jag gick den på 90-talet och den var mycket bra[/citat] Biskops-Arnö har bra rykte i branschen och det är bra, för om du ska söka stöd/finansiering eller jobb är ju det bra (även om det kanske inte är sveriges bästa). Många pro filmare tar sabbatsår och går där, för många lite äldre saknar utbildning för det var inte samma möjligheter förr.
  5. Hmm mitt första inlägg!? Det här med ljussättning mot Chroma är inte så lätt om man ska få ett perfekt eller bra resultat. Det första jag känner är just som du själv känner rummet är lite för litet för det bästa resultatet, för det är bra om du kan separera ljussättningen på fonden och föremålet/personen. Nu har du inte så stora resurser, men jag hade använt dom två 150W mot fonden, har du någon sorts blåfilter helst CTB (corretion to blue) sätt det på lamporna, gör att att du filtrerar bort felaktiga färger, nått jag inte tror du har är chromablue filter som givetvis är det bästa man kan andvända. Sen hade jag skaffat en så stor frigolitskiva som möjligt eller en vit pappbit eller du förstår säkert, som du placerar så när som möjligt i kamerariktningen gärna lite ovanifrån då göms skuggerna bakom föremålet. Javisstja 500W ska lysa upp den vita ytan så du får ett indirekt ljus ha lampan på ett avstånd så du lyser upp så stor yta som möjligt av skivan. Det diskuteras mycket om förhållandet mellan chroma fonden och föremålet, många fotografer bruka ha fonden 1 steg under föremålets exponering ,vissa har samma exponering, du får testa själv för det är många parrametrar som avgör kamera redigeringsmjukvara m.m.. För att justera förhållandet får du flytta den vita skivan fram eller bak. Jag har uppfattat att du inte har med golv i din uppställning? För om du har det blir det mer komplext att ljussätta.
×
×
  • Skapa nytt...