Gå till innehåll

rawj0ck

Medlemmar
  • Inlägg

    24
  • Blev medlem

Personlig information

Filmskapande

  • Influenser
    Stanley Kubrick, Matthew Barney, Chris Cunningham.
  • Intressen
    musik, film, konst.

Utmärkelser för rawj0ck

Utforskare

Utforskare (4/14)

  • Första inlägget
  • Medhjälpare
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Undrar om någon här har erfarenhet av både sonys hc-serie och canons hv, och vilken ni isf föredrar? Har själv haft en sony hc3 i drygt ett år och är inte helt belåten med den, främsta orsakerna är inspelningsformatet 1440x1080 och att den presterar dåligt i mörker. Saknar även 25p. Har hört att hv20 har problem med wobbling och undrar om hv30 också är drabbad av det? Finns det några andra nackdelar med hv-serien och vilken av dessa två är att föredra? Priset där jag befinner mig för en hv20 är ca 2600:- och hv30 ca 5500:- , så om det inte skiljer mer än att det är större lcd på hv30 med bättre vinklingsförmåga så faller nog mitt köp på den äldre.
  2. Letar efter ett eller flera ställen helst i området runt Sthlm. Miljön jag söker är något som påminner om den i Tarkovskijs film Stalker. tex. ett igenvuxet industriområde. Betong, asfalt och natur och gärna i en så dyster kombination som möjligt. Det enda jag hittat hitills som kan fungera är Ågesta kärnkraftverk men tror det kan vara besvärligt att få tillstånd till att filma där.
  3. rawj0ck

    HDV, vilket filformat?

    Plötsligt funkar det i AE utan att jag ändrat på något, men är ju enormt tungt att köra .M2T filer i det så håller mig till .wmv istället.
  4. rawj0ck

    HDV, vilket filformat?

    sry, lämpar sig nog bättre i redigeringskategorin. Kommer som .mpeg i premiere pro men kan inte ta in det i AE, får "an unspecified avi or directshow error occurred". Alla inställningar är rätt i AE. Brukar mest rendera ut som targa ellre png och då funkar det att ta in, men i vissa fall vill man ha det som film direkt.
  5. Satsa på en Dell inspirion 9400 istället, finns med 100gb 7200rpm hdd, 7900gs geforce kort och 1920x1080 skärm. Har haft min i 5 månader nu och förvånas fortfarande över hur rekorderlig den är. Väldigt bra kylning och tyst dessutom, har kört renderingar som varat i flera dygn konstant utan några problem. Hade en snarlik HP tidigare men fick använda en stor bordsfläkt för att hålla tempen nere.
  6. Själv använder jag premiere 2.0 och kör ut det i adobe media encoder med preset: HDV 1080i 30 (har en sony hc3 NTSC)M2T och är nöjd med kvaliten men kan inte ta in filerna i after effects 7.0 eller 3ds max 9.0. Kan det bero på att dessa versioner inte stödjer 1080i eller bör jag ändra till ett annat format och isf vilket? Passar även på att fråga vilken mjukvara ni använder för att ta in HDV-filmen.
  7. var vänlig och ta bort.
  8. Eftersom att det inte finns någon tråd som ger tydliga exempel på varianter man kan använda sig av. Är säker på att det finns fler än jag som är i behov av att ta del av andras metoder.
  9. Vilka filformat och inställningar för att uppnå bästa kvalite? Jag vet att det finns tidigare trådar som behandlar detta ämne men är intresserad av att veta hur andra går till väga, helst kort förklarat. tex. AE->Premeire: QT.png high quality Premiere->DVD: CBR: 9 mbps
  10. tycker den som ingår är rätt bedrövlig och undrar om det finns någon plug-ins som ger en mer realistisk känsla.
  11. kör ut som tga utan några key-effekter. Ändrade fall-offtypen något och gav något bättre resultat även om det fortfarande framstår som transparent på vissa ställen men kan fixa det i AE sen genom att blanda det med ett tga-lager gjort utan DV-filmen. borde byta till combustion också någon gång, är ju betyligt mer passande till 3ds max men lite marigt interface kan jag tycka. tack så mycket för hjälpen :-)
  12. rawj0ck

    Smooth funktionen!

    passar på att droppa en fråga inom samma ämne, hur gör man om man vill foga samma isolerade vertexar med en mesh?..kanske inte funkar så..
  13. Har använt lite noise också men tycker inte det gör någon större skillnad, har visserligen inte sett det än med projektor som den är tänkt att visas med, kanske har större effekt då, man ser ju mest skavankerna då man endast har en datorskärm till hjälp. Det där med kulan är en bra ide som jag i fortsättningen ska använda mig av. Till den här animationen använder jag fall off material till modellerna så det flyter in ganska bra ändå men i bland lite för bra, det ser nämligen transparent ut. Vilket program använder du till sådant här?
  14. Knåpar på en 3d animation som jag sätter in i DV-film, i dom flesta fall har jag fogat ihop det redan i 3ds max men i vissa fall passar det inte så bra eftersom det blir för bjärta kontraster mm. Sätter då ihop det i After Effects men har lite svårt att få det att smälta in där, ser ofta inklistrat ut. Hörde om att det finns plugins för AE som fixar sånt, någon slags fall off-effect. Någon som är bekant med det eller har andra tips på hur man bäst fogar in 3D i film? Kan tillägga att själva filmen är gjord med statisk kamera med rörliga objekt och förstås rörlig 3D.
×
×
  • Skapa nytt...