Gå till innehåll

Cheshirekatten

Medlemmar
  • Inlägg

    9
  • Blev medlem

Utmärkelser för Cheshirekatten

Lärling

Lärling (3/14)

  • Första inlägget
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Har löst problemet! Gårdagens googlande gav bara resultat på spanska, men idag gick det bättre. I alla fall, om någon annan har samma problem så berodde det hela på att jag installerat "ACE Mega CoDeCs Pack", när jag slutade använda en codec i denna som heter Core så startade Premiere Pro precis som det ska.
  2. Har haft problem med en kraschad hårddisk som resulterat i att jag har en hårddisk med ett färdigredigerat premiere pro projekt, och att jag installerat om windows på en ny hårddisk. (Hårddisken med filmprojektet var inte den som kraschade). Ska nu inom kort sätta in hårddisken med filmen i datorn igen för att kunna rendera den, och installerade därför återigen premiere pro på datorn. Men av någon orsak går det inte att starta programmet (har frågat om detta problem i en annan fråga här på forumet). Nu insåg jag i alla fall att jag eventuellt kan få tillgång till premiere pro 1.5 och hoppas på att kanske denna version ska fungera (den jag har är version 1.0/7.0). Nu undrar jag om det är någon som vet ifall en projektfil från premiere pro 1.0 går att öppna utan problem i premiere pro 1.5 - förutsatt att man har samma plugins förstås. Har någon testat detta och varit med om några problem? Som ni säkert förstår känns det väldigt jobbigt med en färdigredigerad film (skulle när som helst renderas) som man inte kan komma åt på grund av att programmet inte fungerar. Dessutom är det inte ens min film, och det är av viss brådska att få den renderad. Så jag är tacksam för all hjälp jag kan få.
  3. Efter en hårddisk-krasch som resulterat i nyinstallation av windows (och allt som hör där till) på en annan hårddisk har jag nu installerat Adobe Premiere Pro 1.0 (7.0) som fungerade utan problem på den gamla hårddisken. Men när jag nu ska starta programmet låser det sig då det laddar "CompilerVfw.prm". Uppstarten börjar som vanligt och någon/några saker laddas som vanligt, men när den kommer till CompilerVfw.prm så verkar laddningen låsa sig. Ingenting händer på minst 10-15 min (har inte orkat vänta längre än så). Ingenting annat än laddningen av premiere låser sig, allt annat fungerar som det ska. Jag har använt exakt samma version av premiere pro tidigare (installerat från samma skiva) på den gamla hårddisken, som använde exakt samma operativsystem. Så nu undrar jag om någon varit med om samma sak, eller har någon aning om vad felet är och hur det kan lösas. Har testat att avinstallera premiere och installera det igen, utan att det gör någon skillnad. Det största problemet, som gör att det hela är lite bråttom, är att en färdigredigerad film ligger som premiere pro projekt på en annan hårddisk och ska renderas så snabbt jag lyckas få premiere pro att fungera som det ska. Om någon kan hjälpa mig skulle jag bli väldigt tacksam
  4. Såg någonstans att 7.0 är samma som 1.0. Av någon orsak har den numrerats på två sätt...
  5. [citat=Per Lind]Ligger NTSC-filmen på VHS? Jag har en PAL videobandspelare som läser NTSC och ger en fin bild på TV'n men är inte inspelningsbar. Dock, med Canopus ADVC-300 med TBC fungerar det väldigt bra för mig. -Per[/citat] Nej, det var alltså när han tog in filmen från DV-band till redigeringsprogrammet som han läste in den i ett NTSC-projekt. Men jag har tagit råd av föregående svar och testat att exportera en liten bit som PAL. Och så vitt jag kan förstå fungerar det bra. Men tack i alla fall.
  6. Hjälper en kompis med redigering av en film, och misstänker att han captureat filmen i NTSC format. I slutändan ska filmen ut som mpeg2 i PAL format. Vet någon om det utan problem går att bara ställa in till PAL när jag exporterar till mpeg, och på så vis få ut samma resultat som om PAL använts vid capture? Någon som gjort detta? Använder Adobe Premiere Pro. Eftersom det tar ett tag att exportera till bra kvalitet vore det ju bra att veta om det funkar. Någon som vet något annat sätt?
  7. Ska göra "mjuka" övergångar mellan olika klipp, men hittar inte rätt övergång. Har testat cross dissolve, men med denna blir bilden lite dubbel. Det jag är ute efter är en övergång som är mjuk och som man iprincip inte lägger märke till. Använder Adobe Premiere Pro. Någon som vet vad övergången jag letar efter heter?
  8. Är inte riktigt säker på om du med frågetecknet undrar vad jag menar med "noise", eller om det är ett svar på hur man ger kornig bild... Noise är en effekt som tillhör gruppen stylize bland videoeffekterna. Min ursprungliga tanke var att ha den typ av repor och "blobbar" som det blir på en gammal film som är sliten, medan effekten noise ger ett jämnt utspritt brus (skulle kunna tänka mig att det är frågan om vitt brus eller liknande). Men jag beslöt mig för att använda det ändå. Det ger en snygg effekt även om det inte ser gammalt ut... :)
  9. Håller på och redigerar en film i adobe premiere pro 7.0, och hittar inte alla effekter jag vill använda. Jag vill lägga till "kornighet" i filmen, så att det ser ut lite som att det vore en gammal film (den är svartvit), noise ger en för jämn kornighet. Någon som vet hur man gör detta? Filmen måste vara klar inom ett par dagar och jag har inte tid att sitta i timmar och leta i adobes hjälpfiler. Dessutom undrar jag om någon har något bra tips för att öka filmkänslan med effekterna i premiere pro? Utöver att ändra kontraster.
×
×
  • Skapa nytt...