Jump to content

the_looop

Members
 • Posts

  57
 • Joined

Personlig information

the_looop's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Vill inte skapa bråk men vill bara tycka till på vad du sa... Sant att det är mansdominerat och att flickor borde ta mer plats i denna branch men man ska aldig vända på det och trycka ner killar för att få upp tjejer... Bara en tanke. Lycka till med projektet :)
 2. Kom på ett billigare sätt men behöver fortfarande ett gäng som vill hjälpa till... Jag gör om mallarna och gör dom till fomer som jag senare gjuter i. Detta sätt så är det mycket ihåligt (dvs billigt att beställa) och jag behöver ingen stor maskin. Både och går. Ska försöka få priser imorgon för det och se hur många som behövs :)
 3. Hej. Jag har hittat några CAD filer för delar till en axelrigg. Jag har kollat runt lite för att se hur mycket det skulle kosta att "skriva ut" de här delarna och jag fick en rätt så fet smäll på käften av prislappen... Så i stället för att beställa varje del för sig för en summa som ingen non-budget person skulle klara av att betala så tittade jag vad en hel 3D skrivare skulle kosta. Jag hittade ett par som inte var allt för dyra men som är nästan som hemmabyggen (RepRap Huxley). Prislappen skulle landa på ca 1000$ exl tull. Lite mer än en Jag35... Men då jag alltid gillar att dela med mig så tänkte jag att förfrågan på en riktigt bra axelrigg men samtidigt billig är nog rätt så hög här. Så kort sagt vad jag undrar är hur stort är intresset här? Om jag köper mig denna 3D-skrivare så kan ni beställa delar från mig när den har kommit Vad jag har hittat är delar till en axelrigg, follow focus och tillbehörs-hållare (så som en zoom H4N) m.m. Bilder: http://thingiverse-production.s3.amazonaws.com/renders/a6/97/4f/11/41/ShoulderRigAssembly_ModelA_display_medium.jpg http://thingiverse-production.s3.amazonaws.com/renders/76/11/76/fd/f9/geared_follow_focus_assembly_with_rods_display_medium.jpg http://thingiverse-production.s3.amazonaws.com/renders/ca/f1/98/f5/66/P1000669_display_medium.jpg http://thingiverse-production.s3.amazonaws.com/renders/c0/7b/82/71/d2/P1110622_nachbearbeitet_display_medium.jpg Snabbt räknat så om 10 personer är villiga att lägga ut 800-900:- var för detta så går jag gämt ut. Då ingår alla delar och så. Det enda ni behöver är ett par 15mm pinnar men dom kostar högst 100:-... Så 900-1000:- och ni har en fullt fungerande bra axelrigg med follow focus. Jag hoppas detta inte räknas som om jag försöker sälja eller något. Jag letar bara efter ett sammarbete för att kunna fixa billiga men bra axelriggar i sverige. //Jacob
 4. 1319:- på thomann men jag ska hålla ögonen öppna efter dom :)
 5. Hej. Nu har jag kommit till min sista del av mitt ljudkit. Jag är ute efter bra hörlurar. Jag har ca 800:- jag kan lägga på ett par bra hörlurar. Jag ska spela in inne och ute och tänkter att ju mer slutna, desto bättre men självklart så måste det vara bra ljud. Jag har kört med några AKG K-240 STUDIO innan. Dom är bra men det kanske finns något bättre runt samma prisklass? Kom med allt ni har =) Tack! p.s. sorry för felstavning i titeln.
 6. Jättetack Christian. Mycket bra info! Så en Sennheiser MKH 416 + ZOOM H-4N går riktigt bra? Blir det samma ljudkvalla som på en Fostex FR2Le då jag spelar in med MKH 416? Då är det bara hörlurar kvar sedan :) Några bra tips på bra slutna för just ljudinspelning?
 7. Så för att få så mycket som möjligt för pengarna så är det en sennheiser mkh 416 mick med en Zoom H4N som inspelare och sedan en extern fantommatning låda (vart kan man hitta en sådan för 1-2 mickar?)?
 8. Det finns ju två typer av ljudinspelare. Små med mick i och sedan de stora fyrkanterna (lätt förklarat). Vad är det för skillnad egentligen? Vad är det för skillnad mellan de här två http://www.scandinavianphoto.se/product/item.aspx?iid=9097101 och http://www.scandinavianphoto.se/product/item.aspx?iid=6710165
 9. Hej. Jag ska köpa en sennheiser mkh 416 men behöver en ljudinspelare. Jag har tittat typ bara på Scandinavian photo men vet inte många mer ställen faktist... Jag har ingen jättestor budget till just ljudinspelaren så jag undrar om det finns någon lite billigare men ändå bra. Ca. pris på vad jag kan lägga på inspelaren är 3000 men billigare är bättre. Tack!
 10. Jo Ljudbild eller synvilla har jag letat mycket efter. Det kanske finns en bok med båda delarna, läs och bild? Just nu så köpte jag The foley Grail The Art Of Performing Sound For Film, Games, And Animation som ebook (den har inga direkt bilder eller diagram) och använder text-to-voice och det fungerar faktiskt bättre än vad man skulle tro, men en riktig röst är ju alltid bättre.
 11. Hej. Jag håller på nu att leta efter riktigt bra böcker om filmljud. Jag har hittat en väldigt stor mängd vanliga böcker och PDF-böcker men då jag väldigt lätt börjar tänka på andra saker då jag läser vanlig text föredrar jag ljudböcker, men ljudböcker om filmljud har jag faktiskt inte hittat. Så jag undrar om det är någon här som kan tänkas veta vart man kan hitta ljudböcker om filmljud? (Jag har googlat utan att hitta något). Tack!
 12. Vart skickar man in till tävlingen? Eller menar ni Stockholm Filmfestival 1min? Min film vart nominerad dit via Novemberfestivalen =D kul att se lite konkurrens redan :P
 13. Några som ska upp till stockholm filmfestival med sina filmer? Plopp gick ju dit ._. har inte fattat det än. Kul om man får se någon/något av er :P
 14. Nice =D Ska ha det i minnet tills när det blir dags =) Kanske blev lite för mycket Off Topic med detta ^^ men tillbaka till novemberfestivalen 09 =D Hur många planerar att försöka komma med nästa gång?
 15. Guldfisken var rätt lik Donnie Darko tyckte jag men en liten besvikelse att Grattis John inte vann. Riktigt fan av den filmen! Vart kan man få tag på den? Vem har animerat den? Behöver någon som kan rita till min kommande film som jag ska göra och animeringen i Grattis John är typ exakt det sättet jag vill ha det! Fick massor inspiration av den! Btw, filmade sällsynt öde med en XM2a från min skola ^^ och plopp var någon Dell scanner men till nästa film ska vi fixa oss en riiiiktigt bra kamera och adaptrar och ljus m.m. Sällsynt öde var ett skolprojekt så vi hade inte så jätte mycket tid på oss att göra den men den vart bra tycker jag =) den ska i alla fall till Nuff ^^
×
×
 • Create New...