Gå till innehåll

PetrisTetris

Medlemmar
  • Inlägg

    13
  • Blev medlem

Utmärkelser för PetrisTetris

Lärling

Lärling (3/14)

  • Första inlägget
  • Medhjälpare
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Hej, Någon som känner till någon liten apparat som går att köpa om man vill läsa över miniDV-band till en dator utan att ha videokameran till hands? Jag har 30 band som min pappa har lovat att redigera, han bor i Asien och jag vill inte buda över hela videokameran till honom. Jag vill helst undvika att sitta och lägga över banden här i Sverige, både för att det är tidskrävande, jag har en extremt långsam dator och för att jag inte vet vad för redigerbart medie jag ska lägga över det på som har mkt plats? Om det är det enda alternativet till att skicka över hela videokameran till Asien, är det bäst att köpa en extern hårddisk i så fall och lägga över på? Videokameran är en Panasonic NV-GS120. Både pappa och jag har Premiere Pro. Några tips? Mvh Petra
  2. Jag hade fritidsredigeringsprojekt för drygt ett år sedan och hade inga problem att capture. Nu försöker jag jobba med en film för visning om en vecka och lyckas inte capture. Inställningarna är desamma som för ett år sedan, men det verkar inte som att videokameran o datorn får kontakt. Hjälp!! Videokameran står på PC-läget, firewiren är i ordentligt på båda sidor. Se bifogat för inställningar. Tacksam för alla tips! Mvh Petra pp1.doc pp2.doc
  3. Hej! Ville bara säga att jag fick exakt samma problem som lilla farbrorn, letade mig hit till den här tråden, körde Rogges T-trick och voilà ljudet är tillbaka. Ni räddade min kväll, tack :-)
  4. NTSC, 720x480, 29.97 drop frame [fps], Lower, Quality 5.0 48 kHz, 16 bit, PCM CBR, 7.00 [Mbps] Mvh Petra
  5. Du tror alltså inte att det är DVD-skivan i sig som avses? Jag tycker inte att det är helt klart om det är dvd-discen eller hårddisken som inte har tillräckligt med space.
  6. Hej! Håller på att bränna den äntligen färdigredigerade julvideon till mormor o farmor och så fastnar jag på "Insufficient disc space for burning". Jag jobbar i Adobe Premiere Pro, sekvensen är ca 63 minuter, DVD-skivan DVD-R 4,7 GB från Traxdata. Jag har ca 60 GB oanvänt i hårddisken så det borde inte vara det som spökar. Hur ser man hur stor en sekvens är, dvs hur många GB? Det har alltid funkat förut, men då har jag kanske haft max 50 min film. Kan någon hjälpa mig!! Mvh PetrisTetris
  7. Hej! Jag har klippt ihop en liten film som jag tänkt att visa på ett bröllop på lördag (14/10). Problemet är bara att de bärbara datorer vi har inte har möjlighet att spela upp dvd (CD-rom-spelare finns). Någon som vet om det finns något gratisprogram att ladda hem för detta?! Tack på förhand!
  8. Tack för era svar. Jag tror att felet var att det inte fick plats, det funkade bättre när jag brände en dvd än en 700 MB CD.
  9. [citat=Film smurfen]Har du provat kolla på filmen i Tv:n?[/citat] Nej, jag har inte kollat på filmen i TV:n. Tanken var att bränna en cd som min kompis (som är mer oteknisk än jag) bara kan stoppa i sin dator och kolla på. Eftersom hon bor i USA så räknar jag inte med att hon ska kunna se den på en vanlig dvd-spelare, jag har gjort allt i PAL.
  10. Hej! Jag har gjort en hälsning till en kompis i USA, klippt ihop titel och filmsnutten, ca 1 minut, i Premiere Pro. Jag har ingen DVD-skiva hemma, bara en vanlig brännbar CD, 700 MB. När jag försöker bränna, åker skivan ut efter ett tag och så kommer en liten ruta upp med det informativa meddelandet "R". Någon som vet vad det betyder? Är det att skivan är för liten? Tacksam för svar. / PetrisTetris
  11. Vill bara återknyta lite, jag gick först till OnOff, fick hjälp av en jättehjälpsam kille. Han skulle ha 249 för kabeln och om vi inte hade firewire-uttag på datorn skulle han ha ytterligare 1000 för den delen. Det lät ju lite dyrt, så jag gick till Clas Ohlson också och fick hjälp av en riktigt hygglig prick som först surfade in och kollade om jag hade firewire-uttag (jag hade med mig lite produktdetaljer om datorn), det fanns inte. Då fick jag ett paket med både kort och kabel för 299 kr!! Plus en utförlig beskrivning om hur man installerar. Fasen vilka schyssta människor det finns!
  12. Jag har PC (har stött på firewireproblemet tidigare med min ipod, men där funkar det i alla fall med usb). Piper ner till Clas Ohlson på lunchen, tack för era svar!!
  13. Hej! Jag ska sätta igång ett videoredigeringsprojekt, efter mkt strul med programvara etc inser jag att jag behöver en DV-kabel/firewire. DV-kameran är Panasonic NV-GS120EG. Någon som har tips på vilken kabel jag behöver och var jag kan köpa den? Jag behöver den innan torsdag, då jag har tänkt att lägga min lediga dag på projektet, dvs kan ej köpa på nätet. Tack på förhand!
×
×
  • Skapa nytt...