Gå till innehåll

Qued

Medlemmar
  • Inlägg

    15
  • Blev medlem

Utmärkelser för Qued

Lärling

Lärling (3/14)

  • Första inlägget
  • Medhjälpare
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Qued

    Filmskola Prag?

    Kan nog tyvärr inte hålla med dig där. För det första är det svårt att få grepp om hur "bra" skolan är. Slår vad om att det finns hundratals filmskolor som skriver att de är top-notch så det skulle kännas säkrare om någon här hade hört något/varit där. Sen säger det inte heller (eller så har jag missat det) vilket språk som det undervisas på. Till exempel filmskolan i Lodz har en engelsk hemsida, men så vitt jag vet så sker undervisningen på polska. Slutligen så frågade jag också om någon visste om en annan sommarkurs/workshop. Om du har hittat svaret på någon av de här frågorna i texten är jag mycket tacksam :D. Tack för svaret och ha en bra dag!
  2. Qued

    Filmskola Prag?

    Hallå hallå. Har lite slentrianmässigt letat efter sysselsättningar i sommar och snubblade in på den här sidan då jag slappade på imdb: http://www.filmstudies.cz/ Det gäller alltså en filmskola i Prag av något slag, och det som främst lockade mig var länken "summer workshops", som om jag tolkar det rätt innebär en slags sommarkurs i filmskapande. Prag låter ju inte alls helt fel geografimässigt, och ölen där lär ju också hålla hög klass. Frågan är hur själva utbildningen och skolan är. Här kommer ni in. Jag har själv varit olyckligt/lyckligt(?) ovetande om ovanstående skola, och undrar därför om någon av er vet något? Hur gammal bör man vara för kursen, är det för sent att anmäla sig, ingår boende och yadayadayada.. Måste jag kunna tjeckiska?! Är tacksam för all information jag kan få. Förresten tänkte jag ändå passa på att fråga om någon av er vet någon annan liknande workshop/kurs under sommaren som är/verkar nice? Helst då utanför Sverige alltså. Tackar på förhand för svar!
  3. Tja, jag har prövat på after effects (Adobe), där kunde man importera en bitmap eller vanlig bildfil helt enkelt, och lägga in på just den bildrutan, dock fanns det inte något interface för att måla med pensel eller liknande direkt på bilden, om det var det du menade.
  4. %2$s skrev: Nybörjar program? Njaaa. Blender har nog en av dom kraftigaste inlärningskurvorna av alla 3d program jag provat på (bara Houdini slår det). Det är dock värt det för Blender har i mitt tycke 3d världens bästa interface. Hm, jag vet inte jag. Har bara modellerat i Blender och Maya och av dessa skulle jag nog säga att blender är lättare, det är dessutom lättare att anpassa efter eget tycke med tanke på menyuppbyggnad och liknande, i Maya är menerna mer "fastsatta".
  5. Tja, de programen är ju äckligt dyra, så om du inte är en mys-pirat så skulle jag tipsa om att ladda ner Blender: http://blender.org/cms/Home.2.0.html Ett alldeles underbart nybörjarprogram för animering och modellering i 3d (dessutom gratis), som kan skapa riktigt sköna resultat. Visst, det har en viss inlärningskurva det också, men det är relativt lätt att lära sig om man bara sätter sig ner med det en stund.
  6. Qued

    Simpla kameror?

    Tänkte bara kolla lite snabbt, skulle någon kunna länka till ett videoklipp filmat med dessa kameror eller snarlika dito. Jag letar som en galning men hittar inte (Ja, jag har prövat google).
  7. Qued

    Simpla kameror?

    Hoppsan, märkte nyss att jag gjorde två trådar, kan jag på något sätt stänga ner den andra eller ska jag bara vänta på att den försvinner? Gorse, tack för alla tips. Jag kollade på Elgiganten efter paketet men fann det ej, hur mycket brukar en väska kosta separat förresten? Sen undrar jag, med stativ, menar du en så kallad "steadycam"? Det låter inte fel att slippa lägga ner flera hundralappar på tre ben och en platta att ställa kameran på, så jag är öppen för alla råd jag kan tänkas få, men som sagt, det vore schysst att få veta. Nu ska jag kolla upp dina kameratips lite och försöka samla mod till ett köp! Förresten, tänkte bara kolla, vilken kamera av de tre är egentligen att föredra enligt dig? (Som sagt är mina kunskaper inom området på topp så det vore inte fel att få veta).
  8. Qued

    Simpla kameror?

    Hej på er alla filmskapare. Jag har för länge, länge sen gjort en tråd här på forumet där jag bad om råd på billiga digitala videokameror. Jag planerade vid tiden att köpa en för att kunna göra kortare små filmer med några vänner (inget avancerat jag är bara 16 år), det blev dock inte av delvis på grund av penningproblem och motivation. Nu är jag hursomhelst på hugget igen och söker efter diverse budgetkameror under 3000:- klassen, som jag ser det just så ser det ut som en relativt god ide att köpa en begagnad kamera om det är möjligt. Men nog om det, min fråga gäller bara lite allmänt ämnet billiga kameror. Den är helt enkelt så här: Är det någon som använder/har använt en något billigare miniDV/Digital8 eller annan billigare kamera som går att överföra till dator? Jag är relativt okunnig om de olika formatens fördelar, så som den mainstreamfjortis jag är tänkte jag se vad andra använder och deras råd och sen försöka rätta mig efter det beroende på huruvida jag har råd eller ej. För att visa vad jag menar så kan jag ge en länk eller två på kameror som jag undrar hur de fungerar, bildkvalite o s v. http://www.pixmania.com/se/se/82410/art/sony/videokamera-digital8-dcr.html http://se.pricerunner.com/sound-and-vision/vision/camcorders/555271/prices Tack så mycket för alla svar (i förhand), som en sista fråga så undrar jag om det någonstans finns en hemsida där man kan se provfilmningar med olika kameror i dessa prisklasser för att jämföra med mer "profesionella" kameror? Tack än en gång.
  9. Qued

    Simpla kameror?

    Hej på er alla filmskapare. Jag har för länge, länge sen gjort en tråd här på forumet där jag bad om råd om billiga digitala videokameror. Jag planerade vid tiden att köpa en för att kunna göra kortare små filmer med några vänner (inget avancerat jag är bara 16 år), det blev dock inte av delvis på grund av penningproblem och motivation. Nu är jag hursomhelst på hugget igen och söker efter diverse budgetkameror under 3000:- klassen, som jag ser det just så ser det ut som en relativt god ide att köpa en begagnad kamera om det är möjligt. Men nog om det, min fråga gäller bara lite allmänt ämnet billiga kameror. Den är helt enkelt så här: Är det någon som använder/har använt en något billigare miniDV/Digital8 eller annan billigare kamera som går att överföra till dator? Jag är relativt okunnig om du olika formatens fördelar, så som den mainstreamfjortis jag är tänkte jag se vad andra använder och deras råd och sen försöka rätta mig efter det beroende på huruvida jag har råd eller ej. För att visa vad jag menar så kan jag ge en länk eller två på kameror som jag undrar hur de fungerar, bildkvalite o s v. http://www.pixmania.com/se/se/82410/art/sony/videokamera-digital8-dcr.html http://se.pricerunner.com/sound-and-vision/vision/camcorders/555271/prices Tack så mycket för alla svar (i förhand), som en sista fråga så undrar jag om det någonstans finns en hemsida där man kan se provfilmningar med olika kameror i dessa prisklasser för att jämföra med mer "profesionella" kameror? Tack än en gång.
  10. Ja allihopa, jag har kommit fram till att denna kamera inte direkt är något jag vill ha. Så därför tänkte jag, att istället för att starta en ny tråd och fråga denna fråga, så ställer jag den här. Kan någon tipsa mig om en bra kamera på mellan 1000-2000 kr? En fungerande, inte helt sunkig, och som följer kriterierna jag anget ovan. Tack för alla svar på förhand. Tack!
  11. Tack för svaren, tänkte förresten kolla om något har ett filmklipp med en liknande kamera?Och vart kan man hitta en relativt billig, icke-helt-sunkig kamera?
  12. Ja jag vet, den ser verkligen inte mycket ut för världen, men då jag ett tag har varit lite förtjust i ideen att få gå runt och flumfilma lite med mina vänner, alternativt göra några korta små filmer så har jag letat efter en någorlunda kamera. Plötsligt fick jag snilleblixten att gå in på en auktionsite och kollla vad som fanns. Jag klickade in mig på "digitalkameror", bara för att upptäcka en total överspammning med annonser om en och samma kamera. Jag bifogar en länk till en av dessa: http://www.tradera.com/auction/Videokameror/aid_24131457 Att priset var så fruktansvärt lågt både tilltalade mig och skrämde mig, jag kan bara anta att kameran är ren skit, eller stöldgods med det priset. Och det är här NI kommer in, ni filmkunniga. Jag skulle gärna få en bedömning om vad ni tror, som ni hört förut kommer jag inte att göra några "stora" grejer utan bara småfilma lite, så n mosterkamera behöver jag knappast. Men jag har inte lust att lägga ner pengar (om än ganska lite), på en kamera som är ren skit. Så säg vad ni tror, kom gärna med andra tips. Den verkar dessutom vara gjorde att göra stillbilder också... Vet inte, men säg gärna vad ni tror. Tack på förhand allihop!
  13. Qued

    Filmstudio

    Ingen som vet något?
  14. Qued

    Filmstudio

    Hallå, jag har ett längre tag letat efter en filmklubb i Uppsala. Jag har nu hittat något som kalla för "Filmstudio". Jag tänkte bara kolla om någon är medlem där och kan säga hur det är, dessutom verkar det vara gjort för studenter, så jag undrar om någon vet vilken ålder medlemmarna har, och om det finns någon minimumålder. Tack på förhand.
×
×
  • Skapa nytt...