Gå till innehåll

novanix

Medlemmar
  • Inlägg

    7
  • Blev medlem

Allt postat av novanix

  1. Läste ditt manus med nöje John. Kändes som att man rycktes med ibland. Nu ska jag sova, skolan börjar imorgon, men jag ser fram emot filmen :) Keep it up with the good work!
  2. novanix

    Hjälp med kamera mic??

    [citat=maxv]felet är att du inte kan stava en ÄNDA mening rätt[/citat] ända = rumpa Klaga inte på andra om du inte kan bättre själv.
  3. Hej, jag sökte på det och fick inga träffar så jag skriver en tråd om det istället. Det jag undrar är att då jag och några kompisar ska göra en långfilm som projektarbete 100p i skolan så har vi en begränsad budget. Jag undrar om det finns något sätt om man vill slippa springa runt med strålkastare och lampor och filmar med en digitalkamera att lägga in effekter i efterhand i t.ex. premiere pro så att det ser ut som natt, fastän man filmat under dagen. Läste någonstans på forumet förut att det fanns ett sånt sätt. Finns det något sätt i premiere eller redigeringsprogram så att man kan göra så att det ser ut som natt när man filmat utomhus på dagen? tacksam för svar.
  4. Finns i effects, video transitions något som heter dissolve tror jag. Finns dip to black, additive dissolve. Det kommer du lära dig fort. Ljud går du in på volume och sätter ut keys, . svårt att förklara, men ungefär såhär ser det ut: o är keys vid den korta biten från 5db till 0 db börjar den fada. den långa biten förblir oförändrad o-----------o----o 5db 5db 0db om du har : o------------------o 5db 0db så kommer det att bli en låååång fade till tystnad.
  5. novanix

    Dokumentär - Roadtrip

    Jag vet precis vad du menar. Det finns en film jag hyrde häromdagen och gissa om den var bra! Det var en jättebra film som verkligen gav mig lust att göra en egen sådan. Den heter "The Quest" eller "Drunken Jackasses" Inte the quest med jean claude van damme. Det är en film, men skapad som en dokumentär. Som en slags dokusåpa. Mitt tips är att hyra den, du kommer älska den och säkert få massor med inspiration därifrån. Edit: Den kanske är lite sällsynt, den finns i alla fall att hyra på en videobutik i Gottsunda centrum, nu när du ändå bor nära uppsala :P
  6. novanix

    Slow motion i Avid

    jag brukar köra det mesta i Adobe Premiere vilket jag tycker att du borde prova. Men jag är nästan övertygad om att det program du håller på med har keyframes. Använd keyframs för att sakta, snabbt eller direkt ändra hastigheten på videoklippet. På premiere är det dock ganska enkelt att göra Hoppas detta hjälper.
×
×
  • Skapa nytt...