Gå till innehåll

olastudion.nu

Medlemmar
  • Inlägg

    5
  • Blev medlem

Utmärkelser för olastudion.nu

Nybörjare

Nybörjare (1/14)

  • Första inlägget
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. olastudion.nu

    musikvideo..

    [citat=anders10]går det att göra musikvideo på en vanlig dv-kamera? ( jag är med på att det inte ser ut som film!) men jag förstår inte riktigt hur man gör med ljudet. typ en person sjunger playback..mimar. sen kör man in det i datorn? och så ljudet..kör man in för sig på något vis och sen synkas det eller...? och hur gör man för att synka det i ett enkelt redigeringsprogram..? någon som kan förklara det på ett begripligt sätt? vänligen anders nilsson[/citat] Låt miken vara på när du filmar. Då kan du busenkelt lägga in- & utmarkörer "i takt" med slaskljudet. Virvelkaggen t.ex. blir din filmklappa. Sen kan du flytta in/utmarkörerna hur du vill när klippet väl ligger i synk. på tidslinjen.
  2. [citat=simonrahnster]På http://www.litegrip.se ska du kunna hyra utan licens[/citat] Det var där jag var (gbg).
  3. [citat=tuco]Jag gjorde en novellfilm förra året som vi till 99% filmade på en steadicam. Det jag ville prova då var att kunna jobba snabbt men ändå låta bli handkamera grejen. Vi hade bara 3,5 dagar att filma den (som blev 25 minuter) Men vi använde liksom steadicam ganska statiskt - dvs sprang inte omkring med den för att man kunde, utan tänkte mer "stativ" fast med möjligheten till små finesser. Måste erkänna att jag blev väldigt förtjust i att jobba så med steadicam och kommer helt klart göra det igen. En fördel är såklart att jag har en bra operatör. För min del så känns det ganska optimalt att skjuta på steadicam. Jag vill gärna kunna jobba snabbt och hålla igång ett flow. Sen ur foto synpunkt så kanske det inte alltid blir så himla snyggt/kul/fränt men det är en kompromiss jag gärna tar.[/citat] F-n, de krävde "körkort" för steadycam när j skulle hyra. Fick bygga min egen... Funkar jättebra till det mesta men inte till allt. Vart kan man hyra utan "kortet"?
  4. [citat=ola@studion.nu]Du måste "deinterlace"a avsnitten d.v.s. göra alla halvbilder hela.[/citat] Citat på mej själv: Det kommer att hjälpa dina stillbilder men ditt flimriga slowmotion kanske byts ut mot ett hackigt istället. Tuff skit, hårda papper... men om så är fallet kanske du kan byta ut ditt slo-mo mot highspeed varvat med stillbilder som går över i grafik & dölja dodgy prylar med maffiga ljudeffekter. Tittarna är inte så dumma som du tror, de är oftast ännu mer lättlurade...
  5. Du måste "deinterlace"a avsnitten d.v.s. göra alla halvbilder hela.
×
×
  • Skapa nytt...