Gå till innehåll

rogerroger

Medlemmar
  • Inlägg

    4
  • Blev medlem

Allt postat av rogerroger

  1. rogerroger

    Dramatisk melodi

    Svårt att avgöra om man inte ser bilden framför sig, men jag tycker det kan bli häftigt faktiskt !
  2. rogerroger

    Bildmanus!

    Hej , det finns ju bra data program tycker jag , kanske lite dyra men man kanske kan ladda ned en free trial någonstans. På engelska heter ju detta storyboard. Så du kan ju söka på tex. Storyboard artist är ett. Quick storyboard ett annat. Lycka till !
  3. Jag blev medlem igår och läste igenom bl.a. det här manuset. Jag skriver själv just nu ett manus. Positv kommentar:Jag tycker det är väldigt bra att lyckas skriva ett helt långfilmsmanus och dessutom ha en ide som faktiskt håller. Grattis. Den här skulle jag i alla fall vilja se på film. Jag tycker dialogen är urrolig och lyckad på många ställen. Dessutom ser man det mesta i bilder. Och det ger med flyt samt för historien vidare. KK är en lyckad karaktär med sina tre pundare i hälarna. Även Gustaf är en bra karaktär. Kärlekshistorien är vacker. Storyn ger mersmak. Titeln tycker jag inte spelar större roll i det här skedet. Det hinner hända mycket innan den måste vara klar. Jag tycker du lyckats mycket bra. En del kritik skall man ta åt sig och en del kanske inte. Man måste ju vakta sin egen ide också. Kritik: Jag tycker de första 30 % är så där lite röriga. Och resterande 70% lysande. Det är ju viktigt med början. Det är där man skall ta tag i åskådaren och dra med honom in i landet "En Annorlunda Kärlekshistoria". Eftersom du har så bra för övrigt så vore det en dödssynd att inte korrigera detta. Kolla på de avsnitt du gjort bra och kopiera enkelheten till de 30 första sidorna. Flytet. Ändra inte handlingen eller dialogen utan bryt ned texten så att mönstret blir klart och rent. Ungefär som när man suddat för mkt och till slut inte kan skriva där. Se över helheten och vad du gjort i de sista 70 % som du inte gjort i början av ditt manus. Så tycker jag. Har inte haft tid att granska jätte noga då hade jag pin pointat mer exakt. Men du kanske förstår själv. Annars toppen manus.
  4. [citat=stefanerling@hotmail.com]Vilket program använder ni när ni skriver manus?[/citat] Jag använder nu Movie Magic och är väldigt nöjd med det men tidigare använde jag notepad bara för att flöda mina ideer i mängd och kunna skriva massor utan att behöva tänka, plus att jag var då inte så data kunnig. Det tog ett tag att läsa manual till programmet och slå upp en del ord och så, men det var det defintivt värt. Nu kan jag skriva fort med det. Men jag kan lika gärna om jag åker bort, skriva på ett notepad på min lap osv. Huvudsaken är ju att man känner sig bekväm med sitt verktyg. Alla hantverkre byter ju verktyg tills de hittat ett de passar ihop med. Det viktiga är ju ändå att vänja sig att skriva massor och mängder. Om man nu tänkt ha detta som yrke.
×
×
  • Skapa nytt...