Jump to content

yucca

Members
 • Content Count

  14
 • Joined

Community Reputation

10 Good
 1. jag hittade en lösning, men kostade mig 30 euro. öppnar den exporterade filen i quicktime pro och ändra upplösning och spara! Nu fungerar det. Thanks!
 2. Det kan ju hända att det är spelaren som man skall vara arg på - skall testa. För i FCE är förhållandena helt som dom ska vara! Thanks!
 3. Hänger nog inte riktigt med. Man måste väl välja nåt format?!
 4. Samma problem här. Fattar inte varför det blir så. Hmm...
 5. Hejsan! Jag undrar om någon har erfarenhet av en sådan extern mikrofon (till videokamera) som HAMA RMZ-12? Den är ju mycket billig, så är det något att fundera på överhuvudtaget? Jag är alltså inte ute på jakt efter några riktiga proffs grejer, vill bara slippa kameraljudet, som tas upp i den inbyggda mic'en, som för övrigt är ganska dålig.
 6. Finns det några plug-ins till Premiere Elements 2.0? Vad som helst egentligen, alltså vilket är utbudet? (det som jag egentligen söker efter är några häftiga effekter).
 7. Jag köpte nyligen ett motljusskydd av den storleken (37mm), i Finland i och för sig. Kolla in länken om det var något sånt du menade. Det fina med detta skydd är att det kan fästas i filtret eller i step-up-ringen! http://www.digitarvike.fi/products.php?g1=911034
 8. Tjena! Ni vet Oceans Eleven filmen (2001)...jag undrar hur man grejar en likadan/liknande effekt på bilden som i scenen då C.Clooney och M.Damon är i tåget i Chicago (Danny skall värva Linus...) och bilden skakar och rycker så där häftigt! Har ni sett den? Hur gör man det? Är det bara frågan om nån slags strobe-effekt (tror jag det kallas)?
 9. Vad är bättre, 1/4,5" CCD eller 1/6" 3CCD? Med tanke på bildkvaliteten! En del säger att 3CCD är alltid bättre!? Sant/Falskt?
 10. Hej! Jag undrar om det finns polariseringfilter och UV-filter till Canons MVX330i?? Det gör det högst antagligen? Är själv inte så insatt i Canon... Och följdfrågan; Hur fäster/byter man filter på en MVX330i? Finns det nån bra internet-sida där det förklaras grundligt?
 11. kolla på adobes hemsida http://www.adobe.com vad de föreslår. håller själv på att bygga en dator för videoredigering.... oftast är det RAM-minnet som man skall satsa på; gärna 1 Gb helst 1,5! vad gäller grafikkortet finns det 1000 och 1 möjligheter, det beror på om t.ex vill ha två skärmar, så måste du se efter ett kort som är designade för detta. ex. Matrox... Smaken är som baken vad gäller processor; redigeringsprogammens hemsidor föreslår ofta en Pentium processor helst över 3 Ghz, men själv kommer jag att ta en AMD Athlon 64 3500+ 2,2 Ghz. Motsvarar (tror jag om jag förstått rätt!!!!
 12. kanske gs 400 blir för häftigt att börja med. har kollat in gs 150 och gs 250, båda ser ganska så lika ut på pappret i mina ögon, men det som jag inte riktigt förstått mig på är 16:9: 16:9 wide: (150); Ja, Cinema (svart upptill och nertill) (250); Ja, äkta 16:9. Vad är skillnaden?? Och vad är de mest avgörande skillnaderna, kamerorna som helhet...?? (infon plockat från cyberphoto.se)
 13. hejsan och tack "digitalaflaesk" och "Bleckert" för tipsen! Filter ja, det ju även det en stor djungel att hitta rätt i men jag kollade på www-sidan och den är faktiskt bra, hittade en givande artikel om filter! -yucca-
 14. Tja! Nu kommer det sånt där "jag är nybörjare och vet ingenting"-inlägg! Hur som helst...jag funderar på att köpa en videokamera, men vet inte vilken. Har funderat på en Panasonic nv gs-400. Hur bra lämpar den sig för att t.o.m göra något proffsigt med (kanske t.o.m kortare filmer och inte bara semester-snuttar)? I väntan på ett klyfftigt svar av nån proffs... -yucca-
×
×
 • Create New...