Gå till innehåll

frippe75

Medlemmar
  • Inlägg

    13
  • Blev medlem

Allt postat av frippe75

  1. Hej Henrik, Tack för svaret men det fungerar tyvärr inte... Någon annan som kan AE?
  2. Nu har jag letat LÄNGE utan att hitta svaret.... Jag vill rita ett RAKT streck på ett klipp... Om jag använder mig av paint så går det att göra en rak linje genom att hålla nere och sedan sätta ytterligare en punt... problemet med paint är att man inte kan rita på en "composition" utan bara på ett lager. Jag vill lägga på effekter på linjen och vill alltså inte lägga det direkt på "filmklippet" utan har skapat en solid.... Det enda som går att använda som jag förstår det är vector paint men här kommer problemet.... vector paint fungerar inte lika dant vad gäller RAKA streck (så kallade linjer på svenska :-))... HUR GÖRA ?????
  3. Var det verkligen ingen annan som hade några kommentarer på min surffilm... Även om man inte älskar vindsurfing så kan det ju vara kul att se hur pass extremt det ändå kan bli i sverige.... Faaann att en leranimering på 5 sekunder skulle vara mera intressant :-)... Ingen som håller på med musikvideos som kan ge feedback på klipptempo och klipprytm ... eller vad jag skall kalla det...
  4. [citat=Gussyl] Jag är lite nyfiken på tänket bakom korsen för att tracka kamerarörelser. Kan du förklara lite hur du tänkt?[/citat] Joo... När man filmar ser man till att minst 5-6 + tecken kommer med i bild. Sedan skapar man två separata kopior... En där man keyat ut aktörerna samt den andra importerar jag i 3d studio.. låter 3d studios inbyggda tracker "jaga" varje punkt.... Sedan skapar jag en 3d modell som är korrekt vad gäller dom olika tracking punkterna.... Sedan mappar jag varje punkt på filmen mot en punkt i modellen... Sedan trycker man på create camera... Och 3d studio skapar en kamera som följer den riktiga vad gäller alla tänkbara vinklar och panoreringar inzoomningar rotation osv.osv..... Sedan skapar jag min 3d värld som jag sedan placerar min levande aktörer i... Som alla verkar göra ... Jag vet att det finns en tutorial i 3d studio... kolla där om du vill veta mer....
  5. [citat=Lasse_laser]Tänk på att dom ofta använder gröna tennisbollar för trackning i högbudgetfilmer. Kontrasten blir ju iofs mindre mot bakgrunden, men däremot är det möjligt att keyea bort dom, om man kör annan färg blir det lite mer jobb om man råkar täcka dom.[/citat] Faan vad smart... Då kan man hänga dom "lite överallt" för att alltid vara säker på att ha minst 5-6 referenser för att få en bra tracking!!! tack för tipset!!!!!! Jag återkommer med lite "under constructions shoots" när det blir av... Har ni ytterligare tips är det alltid välkommet!!!
  6. Postade nedanstående under ljussättning... Testar att posta om under Specialeffekter istället så får vi se..... --------------------------------------------------------- Tänkt spela in en scen där bakgrunden skall läggas på i efter hand. Även tänkt göra en "camera match". Jag har skapat en 3dmodell i 3d studio för att visa problemet som uppstår då rummet som jag byggt upp allt i är relativt litet. http://www.frippe.com/GreenScreenSetup.jpg 4 gula lampor = greenscreen lampor (typ 150 watt clasohlson) 1 röd lampa = keylight (dimbar 500w clasohlson lampa) 1 vit lampa = fill light som studsas på en frigolitskiva Problem 1: Skuggorna ifrån person1 (blå) och 2 (röd) som var tänkt att hamna på golvet delvis landar på väggen... Jag inser att man kan höja "keylight"... Kanske även använda barndoors eller vad det heter ... Jag använder iförsta hand billiga clasohlson lampor... Problem 2: Hur ska jag simulera utomhusscener?? vilka typ av lampor. Kan jag ändå använda clasohlson bygglampor till att belysa greenscreenen?? Och är min uppsättning korrekt vad gäller greenscreen belysningen... Hur pass jämn måste den vara...?? Problem 3: (kanske inte under rätt forum men ialla fall): Mina + tecken på väggar och golv är till flr att "tracka" så att jag får till en "camera match" i 3d studio när det är dags. Jag hade till detta tänkt blanda samma gröna färg som till väggen fast ljusaren... Eller ska det vara mörkare?? Eller kanske inte grönt alls??? Kan jag undvika rotoscoping på + tecknen??? Jag vet... många frågor... svara på de ni orkar.!! tackar på förhand!
  7. Hmm... Nybörjare på After Effects.... Jag tycker inte att jag får till greenscreen biten i AE så jag fixar det i Premiere för tillfället... Men till problemet... När jag importerar klipp ifrån premiere som jag hoppas innehåller alpha channels blir det ändå bara svart i AE... Jag har testat att importera och välja olka "interpretations" av materialet... Men ändå svart... På vissa avi filer får jag inte ens en fråga .... Någon som vet något??
  8. Ja kanske lite hjälp... Projektet är i sin linda som man säger... jag planerar och testar för att se hur pass bra resultatet kan bli... Jag får be att återkomma på den punkten :) :) Jag har "meckat" med alla bitarna i projektet men på hobbynivå... Vi har precis flyttat till hus och undervåningen på 50m2 används inte till något.... förutom min green screen... hahaha.. tjejen är överlycklig... Jag brukar säga att jag ska ner i verstaden och hamra lite... haaha.. Vet du förresten hur "depth of field" fungerar.. Jag vill få en maffig filmkänsla... frågan är om det blir bra med fokus på aktörerna och out of focus på bakgrunden eller om man skall försöka begränsa sig till dom riktigt inzoomde klippen för att det skall se mer "korrekt ut"..... Jag ska titta närmare på vector paint... tack för tipset.
  9. OK tackar för svaret... Svarta eller vita markörer... Blir det rotoscoping för att plocka borta dessa sedan?? Jag tänkte använda följande programvara. 3D studio för tracking,camera match samt infoga 3d miljö. Adobe After Effects för "cromakey", kanske ultimatte om jag hittar någon sponsor... Låter hyfsat komplicerat att addera skuggor i ex, 3D studio.. jag förstår ungefär hur du menar men ... om det ex. är en fighting scen så blir det ganska avancerade skuggor.. Kanske man kommer undan billigt vid snabba klipp och med mycket motionblur samt "feather".... Någon som vet om jag kan snabba upp magicbullet interlacing genom pluginen xfactor till adobe?? gratis pluginen tillåter ju ialla fall 2 maskiner som samarbetar... mågom som testat??? Tackar igen... För dagsljus simlulering.... vilka lampor... så billigt som möjligt :-) Sedan letar jag efter någon som är sugen på att rita 3D miljön... Som alla andra så tänkte jag göra en starwars tribute... att börja med... Någon som fått till några bra volter/hopp/fall med greenscreen??? jag tänkte inte använda mig utav några vajrar ialla fall utan....
  10. Tänkt spela in en scen där bakgrunden skall läggas på i efter hand. Även tänkt göra en "camera match". Jag har skapat en 3dmodell i 3d studio för att visa problemet som uppstår då rummet som jag byggt upp allt i är relativt litet. http://www.frippe.com/GreenScreenSetup.jpg 4 gula lampor = greenscreen lampor (typ 150 watt clasohlson) 1 röd lampa = keylight (dimbar 500w clasohlson lampa) 1 vit lampa = fill light som studsas på en frigolitskiva Problem 1: Skuggorna ifrån person1 (blå) och 2 (röd) som var tänkt att hamna på golvet delvis landar på väggen... Jag inser att man kan höja "keylight"... Kanske även använda barndoors eller vad det heter ... Jag använder iförsta hand billiga clasohlson lampor... Problem 2: Hur ska jag simulera utomhusscener?? vilka typ av lampor. Kan jag ändå använda clasohlson bygglampor till att belysa greenscreenen?? Och är min uppsättning korrekt vad gäller greenscreen belysningen... Hur pass jämn måste den vara...?? Problem 3: (kanske inte under rätt forum men ialla fall): Mina + tecken på väggar och golv är till flr att "tracka" så att jag får till en "camera match" i 3d studio när det är dags. Jag hade till detta tänkt blanda samma gröna färg som till väggen fast ljusaren... Eller ska det vara mörkare?? Eller kanske inte grönt alls??? Jag vet... många frågor... svara på de ni orkar.!! tackar på förhand!
  11. [citat=Davo]Tja Frippe. Kollat filmen. Är för övrigt grymt sugen på att säsongen ska komma igång!! Grym filmkvalitet, använder du en 3ccd, typ en xm2:a eller? Måste vara minst 20 ggr zoom, eller? Bra ställen du filmat på, det enda som saknas nu är headcamklipp...ska försöka styra upp en själv i sommar. Monster M's låt är grym o passar bra. Saknar det som du själv antyder, lite runt omkring seglingen, livet liksom, detaljer o sånt. Mer snabba klipp, slow motion och lite annat smått o gott..men det kommer väl den här säsongen. Ses i viken. /David (Davo på Surfzone)[/citat] Tjena Davo... Japp i år blir det film av.... Jag tänkte ev. ta med min XM2:a till Marocko och gör en roadtrip movie .. som det så coolt heter. Nej men lite mera runt ... Hur surflivet ser ut ..... Utrustning så här långt: XM2:a Century Opticts 2x teleconverter Canono WD58 vidvinkel Skylight + Pol filter Manfrotto stativ Manfrotto 503videohuvud Sony Pc105 liten DV kamera till våran Headcam VioSport headcam + låda På önskelistan: Sony FX1 HDV kamera (tyvärr inte lika bra zoom som XM2:an så vi får se) EWA marine påse för lite coola i vattnet bilder. Steadycam enklare model för lite "springa runt bland utrustning klippen". Vad gäller slowmotion har jag införskaffat en plugin till After Effects. GRYMT BRA.... jag sitter inte vid datorn hemma och kommer inte ihåg namnet men ..... BLir det några nya Davo surf rullar under året??? Eller är du även intresserad av "vanlig film" också??? Vi syns på vattnet!! Mvh F
  12. Kan man inte ens få en ordentlig sågning ???
  13. Ett första försök att skapa en kortfilm med windsurfingaction. Jag skulle vilja... i ett senare projekt .. få med lite intervjuer och runt omkring. Nu blir det mest action... Inte fel det heller... Men det blir mest en fråga om klippteknik, färgkorrigering, sync till musik och fotografi... Som en musikvideo :-) Filmad i Varberg/Apelviken under Sep 2004. Jaja... Filmen är i wmv format och en stor resp. lite variant. Stor = 185 MB http://surf.macallan.nu/Varberg_Frippe75_2004-09-27_large.wmv Liten = 43 MB http://surf.macallan.nu/Varberg_Frippe75_2004-09-27_small.wmv
×
×
  • Skapa nytt...