Jump to content

Herakel

Members
 • Posts

  19
 • Joined

Herakel's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. För ungefär ett år sedan startade vi igång ett kortfilmsprojekt. Efter flera månader av planering så började vi filma i våras. Filmen handlar om ett bankrån och förväntas bli ca 25-30 minuter lång. Nu är trailern färdig så säg gärna vad ni tycker om den :) [video=youtube_share;YGkfvi-FSEU]
 2. Vi är ett team som sysslar med filmproduktion. Just nu arbetar vi på en kortfilm som vi planerat under ganska lång tid. Då vi väntar på svar angående möjligheten att filma vid vissa locations så avvaktar vi lite med projektet. Under tiden vill vi jätte gärna spela in något och därför söker vi efter någon som har ett färdigt filmmanus eller är duktig på att skriva, för att samarbeta med oss. Vi har folk inom alla områden för filmproduktion och har även tillgång till professionell utrustning så som tex RED kamera, gimbals, drönare osv. Så potentialen är stor. Låter det intressant så skicka gärna ett PM till mig.
 3. Jag har sysslat med film sen jag var väldigt ung och det jag gjorde var att experimentera mig fram på egen hand. Detta betyder också att jag var tvungen att lära mig grunderna inom alla områden, dvs filmning, klippning, effekter osv. Du säger att du läst mycket om film vilket naturligtvis är bra, men jobbar man på egen hand så tror jag nästan praktik är den bästa lösningen. Jag har aldrig gått på filmskola eller läst särskilt mycket om film utan jag har kollat vad som skiljer en hollywood film från en b-film och kopierat det jag sett och till slut har jag förstått vad som krävs för att göra en bra film. Min senaste film gjorde jag på egen hand och vid en scen så närvarade så mycket som 30 personer. Den har nu vunnit på filmfestival och ska konkurrera på fler. Min senaste tråd här på forumet var faktiskt häromdan där jag söker folk till ett nytt filmprojekt och vi är 7-8 pers hittils. Vilken är din starkaste sida inom filmproduktion?
 4. Vad gäller betalning så beror det på hur projektet utvecklar sig. Vi alla är baserade i Skåne.
 5. Tjena Vi är ett team som bestämt oss för att göra ett seriösare kortfilmsprojekt. Jag själv har sysslat med videoproduktion i flera år och gjort flera projekt, men känner nu att det är dags att ge mig på något större. Därför har jag nu samlat ihop ett team som brinner för det här lika mycket som jag. Vi har allt från filmare, klippare och musikskapare. Dock saknar vi någon som är duktig inom VFX, så ifall du har erfarenhet av det och är sugen på att delta i ett coolt projekt med stor potential och grymt team så tveka inte att höra av dig. Vi söker främst någon som har erfarenhet av After Effects, men också 3D modellering/animering.
 6. Kul att ni gillar den :) Gjorde så gott jag kunde trots att jag inte kan skådespela :D
 7. Hej Här är vår senaste kortfilm. Handlingen i grova drag är att ett gäng studenter övernattar på campus helt ovetande om att en zombie apocalyps sker utanför.
 8. 1. Det ska föreställa ett kraftfullare vapen. 2. Vi antog att det inte är så smidigt att springa runt med en så stor bössa och skjuta en människa som springer kvickt i skogen, därför släpper han den så han kan springa snabbare och förhoppningsvis fånga han.
 9. Tack för svaret Vad gäller ljudet och offsynk så beror det till viss del på youtube. Har själv upplevt några gånger när ljudet kommer lite efter, medan det i originalfilmen är synkat. Men vid vissa ställen är det också offsynk då alla dialoger är dubbade och pga tidsbrist så han vi inte finslipa alltihop. Sedan håller jag med om att det hade behövts fler gluggar, men vi hade bara tillgång till ett objektiv(samyang 24mm) samt att vi hade en anamorfisk lins monterad på den, vilket gjorde att vi inte kunde komma närmre än ca 1m till objektet/karaktären utan diopters(vilket vi inte hade tillgång till). Utöver detta så hade vi även en billig kinesisk speedbooster vilket jag tror gav upphov till den mjuka/blurrade bilden(tågscenen i början är väl ett bra exempel på detta). Måste dock säga att denna produktionen har vart enormt lärorik och jag tror nästa film kommer få sig ett rejält lyft. Lista på utrustning vi använde: Blackmagic Pocet cinema camera(inspelat i RAW) Samyang 24mm T1.5 objektiv Century Anamorphic lens(1.33 squeeze) Kinesisk speedbooster DJI Ronin(gimbal) Klippt i Sony Vegas och graded i Davinci Resolve(Kodak LUT)
 10. Tack! Hela filmen är faktiskt inspelad med ett enda Samyang 24mm objektiv - på en Blackmagic pocket cinema kamera. Ljus är definitivt något som jag behöver jobba mer på, det är väl den delen i produktionen som jag kan minst om. Filmningen tog väl 1,5 månader och det främst pga att skådespelarna inte hade mycket tid utan vi fick utnyttja helgerna. Ljudet å andra sidan tog betydligt längre och det pga att vi återskapade allt(miljöljud + dialoger) och eftersom det var första gången vi jobbade på det viset så tog det extra lång. Vad gäller klippningen, så klippte jag faktiskt ihop scenerna efter varje inspelning. Så vid sista inspelningsdagen så var filmen i stort sätt färdigklippt, det enda som fattades var väl att finslipa klippningen(vilket vi gjorde på slutet efter att allt ljud var på plats).
 11. Kul att du gillar den :) just den biten kom vi faktiskt 1 dag innan release. Fört var det tänkt att man skulle få se han bli jagad i skogen i perspektiv 1.
 12. Nu är våran kortfilm Gone färdig efter 4 månaders hårt slit. Detta är en pilot i kortfilmsformat. Inspelningarna gick rätt fort faktiskt, det som tog tid var att få allt ljud på plats. Det tog dubbelt så lång tid som själva inspelningen av filmen.
 13. Kul att ni gillar den. Trailern kasnke borde varit lite mildare nu när ni säger det :D
×
×
 • Create New...