Jump to content

Roger O. Thornhill

Members
 • Posts

  12
 • Joined

Roger O. Thornhill's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Fick en jobbförfrågan från en artist i USA om vi ville göra en animerad musikvideo åt dem och undrade vad vi har för rates. Detta har jag själv ingen aning om då vi inte gjort någon video åt någon annan förut. Det känns som man lätt ger en alldeles för generös summa för att man vill vara till lags. Vi gör stop motion så om man vill ha kvalité så tar det sin tid. Någon som har tips?
 2. Tack så mycket hörni! Det tog ungefär 3 månader att göra den. Det tar ju lite tid att bygga allting från scratch. Men väldigt nöjd hur det blev till slut.
 3. Hej! Jag och min bror har jobbat på en stop motion parodi om Jesus korsfästelse. Allting i lera. Ta gärna en titt. Jättenöjd med resultatet själv. Vad tycker ni? [video=youtube;h-y6w0xm0Nw] Om ni gillar den så dela gärna! :bire
 4. Tack! Kul att du gillade den. Ja, salivet som rinner var en härlig detalj, det tycker jag också. Blev väldigt nöjd med det!
 5. En kort stop motion film vi gjorde för en tävling på Instagram. Filmen fick vara max 15 sekunder och temat var rörelse. Kolla gärna in våra andra filmer på Youtube som är mer action/komedifilmer i stop motion! Lägger också ut mycket på Instagram för de som är intresserade!
 6. Hej! Jag undrar om någon har koll på vad en ljudmix kostar att göra och om någon kan rekommendera någon eller något företag som gör sådant, har googlat runt och det är lite knepigt att hitta. Detta är till min kortfilm som är tänkt att visas på några festivaler. Så vad kan en ljudmix för en 5 minuters film kosta?
 7. Hej! Jag har ett nystartat produktionsbolag och undrar hur det fungerar med att anställa privatpersoner till ett projekt. Detta är kanske en dum fråga, men måste man anställa dessa personer under en kort tid eller fakturerar dem bara företaget och man betalar? hur fungerar det egentligen? Det är ju lätt om det är en person som har ett företag och man köper en tjänst av dem. Men kan tänka mig att allt folk på en filminspelning inte har eget företag? :) Tacksam för svar!!
 8. Military Men - Seize The Snow Mountain Castle Stop Motion film som jag och min bror har skapat. Det handlar om en grupp amerikanska soldater som försöker stoppa nazisterna från att skaffa kärnvapen. [video=youtube;QksUtioD-1I]https://www.youtube.com/watch?v=QksUtioD-1I
 9. Hej hej! Jag har blivit väldigt intresserad av animation på den senaste tiden. Det är speciellt Stop Motion som intresserar mig. Jag har kollat runt efter olika utbildningar, men det verkar vara väldigt torrt, i alla fall här i Sverige. Jag är ingen mästare på stop motion, så några utbildningar känns ganska matiga och avancerade, samt att mina tecknar-skills inte är jättebra. Så jag letar lite efter några utbildningar där man inte behöver kunna jättemycket från början. Berättande animerad film (Stockholms Dramatiska högskola), den verkar ganska matig och lite mer avancerad. - Bli animatör - utbildning i Berättande animerad film, filmutbildning Diagonalakademin i Stockholm - Känns ganska okej, verkar fokusera lite för mycket på experimentfilm för min smak, samt 2D animation. - DIAGONALAKADEMIN Animationslinjen - Sörängens folkhögskola. - Mailade till dem och frågade, de verkar bara ha 2D animation, ingen stop motion alls, vilket var lite tråkigt. -http://sorangens.wordpress.com/category/animationslinjen/ Dessa är de svenska utbildningar jag har hittat. Det finns ju ingen optimal för mig direkt. Jag har ingenting emot att plugga utomlands egentligen. Så om någon har tips från länder i Skandinavien eller Storbritannien/ USA som har utbildningar så är jag intresserad. Grejen är ju att det ska vara från grunden, stop motion och kanske inte allt för dyrt eller avancerat. Någon som har något tips på skolor?
 10. Hur vore det om Jimmie Åkesson tog över det svenska landslaget i fotboll? Vår senaste film visar hur det skulle kunna bli. http://www.youtube.com/watch?v=5eaYaxgxFb4
 11. Nu är jag ingen expert på hur allt ska vara upplagt. Så den delen skippar jag. Men handlingen är helt okej, det hinner ju inte hända så mycket. Så ganska svårt att avgöra så sätt. Dock så tycker jag dialogen kan finslipas. T.ex. " Vilken film såg vi på den kvällen när vi blev ihop?" Det här är bara min åsikt, men det låter lite klyschigt tycker jag. Säger man verkligen "Hej bästis. Vad gör du?", det känns som hon säger detta bara för att man som läsare eller åskådare ska få veta deras relation. Man förstår ju ändå att de är vänner om hon kommer över och hälsar och frågar om Pia vill med på festen. Sen tycker jag detta låter ganska ytligt: "Jag har ju lovat William att spendera tid med honom ikväll" Man vet ju att Pia och William har en ganska bra relation, i alla fall får jag den uppfattningen. När hon säger "spendera tid", det låter mer som att man spenderar tid med sin mormor eller något som man mer gör för att man måste eller har en sämre relation till den personen. Bara min tanke. Så dialogen kan finslipas tycker jag. Men fortsätt! Ge inte upp! :)
 12. Snyggt gjord, kändes väldigt proffsig. Älskar när han ska kasta paketet men det klipper till disktrasan. Väldigt snyggt gjort. Storyn var väl lite simpel. Men i sin helhet så gillade jag den.
×
×
 • Create New...