Jump to content

Vad kostar en ljudmix?


Roger O. Thornhill

Recommended Posts

Hej!

 

Jag undrar om någon har koll på vad en ljudmix kostar att göra och om någon kan rekommendera någon eller något företag som gör sådant, har googlat runt och det är lite knepigt att hitta.

 

Detta är till min kortfilm som är tänkt att visas på några festivaler. Så vad kan en ljudmix för en 5 minuters film kosta?

Link to comment
Share on other sites

Är det detta du är ute efter: Epidemic Sound | Royalty Free Music Re-imagined ?

Oftast får du betala för hur många sekunder av låten du vill använda. Hur lång själva filmen är har inte lika stor betydelse. Däremot kan det ha betydelse huruvida det är en ideell produktion, kommersiell, "kända" namn, i filmen, osv.

 

Tror inte det är vad han frågar efter. Utan snarare vad det kostar att få en professionell ljudtekniker att mixa hans femminuters film. Yes? No?

 

Förutsatt att personen får alla filer levererat enligt branschstandard som sedan kan öppnas smärtfritt i typ Nuendo eller Protools, så lär det knappast ta mer än en halvdag baserat på hur avancerad ljudläggningen är, om det finns några märkliga specialkrav etc. så lär ju det garanterat dra ut på tiden, men om du verkligen menar mixning med lite EQ och nivåer, så tar det inte så lång tid. Betalar man för det så är väl 2-5000 en lite krass/rimlig gissning, men du kan säkert få tag i någon entusiast som gör det gratis om han creddas i filmen.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Detta är ju ett gammalt inlägg, men för de som fortfarande undrar, så har Smörgåsmannen gjort en god gissning. Jag har jobbat med mixning och film och skulle säga att det priset stämmer, men att man kan få det billigare med hjälp av kompletterande gentjänster, som exempel att ens logga får synas på filmskaparens hemsida, att man får bra med cred och marknadsföring eller att man som ljudtekniker själv får hjälp att göra en promotionsvideo eller liknande!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...