Jump to content

Filmheartmusic

Members
 • Posts

  6
 • Joined

Personlig information

Filmskapande

 • Influences
  Post-rock, elektroniskt, alternativ rock, ambiance, noir, avant garde, pop, shoe gaze
 • Gear
  Jag jobbar i Logic pro X på en iMac när jag komponerar och producerar. Ljudkortet heter Focusrite Scarlett 18i8 och några av instrumenten jag jobbar med är en Roland juno-60 synth, ett Yamaha elpiano, Bontempi el. chord organ, M-Audio Axiom 25 MIDI-symth, olika typer av elgitarrer (Fender tele, Epiphone SG, Fender Modern j-bass player) och mickar (JJ-labs kondensatormick, Shure SM57, Fostex pennmikrofoner), Samson media-one monitorer, AKG K240-hörlurar, Superlux-hörlurar, m.m.).

Filmheartmusic's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • First Post
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

10

Reputation

 1. Hej allihopa! Jag vill nu ta en liten paus från just att skriva musik, eftersom jag i två år har jag drivit företag där jag komponerat, spelat in och mixat filmmusik till diverse projekt, så om ni har voice over, musik eller annat inspelat material som ni känner skulle behöva putsas till lite, så jobbar jag med just sånt! Jag gör sådana jobb billigt nu på grund av att jag inte har samma tidsbrist längre :) Jag kan fixa det mesta, exempelvis: - Om det låter dovt och lågt - Om det brusar - Om det inte känns så behagligt att lyssna på - Om du behöver klippa ihop ex. intervjuer eller delar av låtar och vill få subtila och bra övergångar - Om du vill att ljudet ska få en specifik effekt (delay/eko, reverb/rumsklang, distortion, som att det kommer från en radio osv.) Skriv till recultcha@gmail.com och säg vad ni behöver hjälp med och hur långt inspelat material det är, jag fixar det och jag fixar det för tillfället superbilligt! Inga frågor och önskningar är för dumma! Kolla in http://www.recultcha.com för att se vad jag gjort innan! Allt gott! /Jimmy
 2. Kul att du tittar in och läser mitt inlägg! Svårt att hitta musik till din film? Låter det inspelade ljudet kanske lite dovt? Jag har jobbat med filmmusik och mixning i ca fyra år nu. I många år innan detta har jag sysslat med musik på andra vis, exempelvis i ett par olika band, samt inspelning som hobby! Oavsett om det handlar om skräddarsydda orkesterarrangemang, ambient, dokumentärmusik och postrock eller helt enkelt en simpel trudelutt på gitarr, så går det att fixa! Jag gör även ljudputs om ert inspelade ljud inte låter så roligt eller om en jobbig fläkt kom med i bakgrunden, jag konsulterar folk om hur de ska tänka när de väljer musik till sina filmer, samt göra enklare varianter av folie (exempelvis bakgrundsljud, bilar som åker förbi, fåglar och gräsklippare). Hör gärna av er till recultcha@gmail.com eller besök http://www.recultcha.com Det går bra att göra allt från att ställa frågor till att bara säga hej, be om kostnadsförslag eller styra upp möten! Mvh, Jimmy Hertzman Recultcha film score
 3. Detta är ju ett gammalt inlägg, men för de som fortfarande undrar, så har Smörgåsmannen gjort en god gissning. Jag har jobbat med mixning och film och skulle säga att det priset stämmer, men att man kan få det billigare med hjälp av kompletterande gentjänster, som exempel att ens logga får synas på filmskaparens hemsida, att man får bra med cred och marknadsföring eller att man som ljudtekniker själv får hjälp att göra en promotionsvideo eller liknande!
 4. ghijohansson: Angående betalning så har mina kunder än så länge haft råd att betala, men jag är medveten om den vanligtvis låga budgeten. Tack för tips, ska kolla upp Öppna kanalen!
 5. Hej, jag har jobbat några år med filmmusik på hobbynivå och på sistone mer professionellt och skulle vilja ha lite fler projekt att jobba med nu! Tanken är att eftersom jag är mitt i uppstarten av mitt företag, så vill jag samla på mig lite mer erfarenheter och fler kontakter inför framtiden! I vanliga fall jobbar jag för mer betalt med utgångspunkt från Musikerförbundets minimitariff, men erbjuder nu lite billigare förslag. Detta gäller alltså skräddarsydd musik till era filmer, så kallad beställningsmusik. Jag har fyra förslag: - Gratis filmmusik till din film - vi sätter ingen deadline, då det kan vara svårt att prioritera gratisprojekt, men jag gör det bra och proffsigt. Ni gör lite reklam för mig och jag är med i credits. Ni betalar bara licensavgift/synkroniseringsavgift till NCB (kostar olika beroende på produktionens omfattning, men brukar vara ganska lågt) - Billig filmmusik - Vi sätter en deadline, fast lite flytande och jag prioriterar det högre. Ni gör fortfarande lite reklam för mig och jag är med i credits. Ni betalar till NCB. - Marknadspris - Jag jobbar helhjärtat efter deadline och går med på att egenförvalta synkroniseringsavgiften om så önskas, ni betalar alltså inte till NCB, utan licensavgift ingår i priset. - Samarbete/promotionprojekt - Vi jobbar från scratch och snackar idéer ihop. Jag egenförvaltar och överlåter rättigheten att synkronisera musiken till filmen utan ersättning. Vi kommer överens om hur marknadsföringen kommer gå till. Ersättning brukar variera beroende på produktionens omfattning och behov, men skicka bara tankar på vad ni tänker er så kan jag komma med ett kostnadsförslag om det är är på tal om ett sådant. Här är en länk till min portfolio, ett urval av de produktioner jag jobbat med: www.filmheartmusic.com Jag jobbar med avtal, oavsett det är ersättning eller ej. Jag har en avtalsmall som utgått från ett av Musikerförbundets avtalsmallar. Vi kan skräddarsy avtalet så att båda är överens och förstår vad som står, och för er som inte skrivit avtal innan, detta är i grund och botten väldigt simpelt och mindre läskigt än man tror:) Detta är för att båda ska veta vad som gäller och även om vi skulle lita på varandra är det bra att ha en försäkran på att båda parter vill det bästa för produktionen! Jag har också ett avtal där ni försäkrar mig ett antal olika musikjobb till era filmer i utbyte mot billigare ersättning! Hör gärna av er!
 6. Hör av er till kompositörer! Det går alltid att göra bra deals med någon:)
×
×
 • Create New...