Gå till innehåll

Mikael Ersson

Medlemmar
  • Inlägg

    30
  • Blev medlem

Allt postat av Mikael Ersson

  1. Hej alla! Kan tänka mig att det finns en del egenföretagare här som kan tycka detta är lite kul, men förhoppningsvis även andra. Jag ville göra en musikvideo/parodi, så bestämdes det för att göra en rapp. Det rappas ofta om pengar men aldrig om bokföring. så tänkte jag det kunde vara kul med en rapp om just det. Nu ska bokföring bli coolt! Kom gärna med kommentarer! Detta är den humor-sketch som jag jobbat mest hittills, så är trött men varit kul:)
  2. Hej! Hoppas alla har en underbar långhelg! Här kommer ny humorsketch, på temat "vad är det värsta man kan göra", och som en serie-film-älskare var svaret givet! Hoppas ni tycker den känns lite kul och kan pigga upp starten på helgen! [video=youtube;-x6GF32mntQ]
  3. Ey! jag gillar det! Jag borde hållit på tankarna, ja jag håller helt med om att det är bra med mysterium! Får jobba mer på det:)
  4. mmm ja... kanske haft något lugnare med närbild någon gång, så man fick en känsla av vändningarna... ja, det positiva är ju att det alltid finns rum för utveckling;) ja det kan jag absolut hålla med om, när det väl är igång så vet man ju vad som händer, just i det här fallet försökte jag bygga mer på igenkänningsfaktor och situationen än överrakning, men skadar ju aldrig med en bra twist:) Så även där blir det givetvis att lära sig av möjligheterna varje gång. Tack för dina kommentarer! Är alltid bra att bli påmind om att det finns utrymme för fler vägar!
  5. Absolut, hade kunnat utvecklas bildmässigt, och det blir givetvis en lärande process, göra, göra om, göra bättre. Har någon förslag på bilder som du hade velat se/ville utveckla? Vad gäller avslutet kan man förstås ta det i många olika riktningar, som grundtanke här var det att hela hans uppbyggnad och senare "misslyckande" grundar sig i hans oro om de sexuella undertonerna, när det i verkligheten gällde något väldigt banalt och vardagligt (busstider), men missförståndet dem emellan skapar situationen. Så i det avseendet hade jag nog inte gått i en sexuell riktning i avslutet. Det är givetvis min personliga syn på det. Tack för feedback!
  6. Härligt att det kändes trovärdigt, försökte gå linjen mellan att låta det spåra ordentligt och samtidigt kännas förankrat i verkligheten. Jätteroligt att höra att den uppskattades!
  7. Min kanal TrädFabriken har varit lite på paus, men kör nu igång med första sketchen för året. Kom gärna med synpunkter! Kul att få lite konstruktiv kritik så man kan växa. Är jag som skrivit,regisserat och redigerat. Håller på i Stockholm med detta som ett kul sido-projekt, och öppen för samarbeten med andra aktiva, trevlig helg:)
  8. Snyggt jobbat med stilren och tydlig animation!
  9. Hej! Jag heter Mikael Ersson och är skådespelare i grunden men skriver och producerar också film. Just nu håller jag på med en kortfilm som ska spelas in i mitten av augusti, men som roligt sidoprojekt håller jag även på med en youtubekanal (lite lättsam humor-inriktad) med diverse olika människor. Jag ska bland annat styra upp några humoristiska musikvideor. Jag håller för det mesta till i Stockholmsområdet (är dock från Luleå) Men om man håller på med film, tex som fotograf, animatör eller vad det kan vara, och tycker att det kunde vara kul att göra roliga små sidogrejer med andra så får man gärna säga till! Det är inga pengar inblandat, utan är som en rolig sak för att hålla skaparlusten uppe bredvid större projekt/frilansande. Här nedanför kommer bara en litet drinktips i "veckans drink" där jag har en gäst och lär mig en drink. Men på kanalen kan man se lite mer av sketcherna och det andra som gjorts. Och planen är att det ska utvecklas till att bli lite större, dock utan att förlora sin kärna i att det ska vara lustfyllt.
  10. När man har mycket att göra blir det lätt att försöka skicka över lite ansvar på någon annan.... inte minst sig själv.
  11. Jag hoppas att jag inte är den enda som har det här problemet... När jag har saker att göra, så verkar allt annat så mycket roligare....
  12. På Trädfabriken har vi ett program "Norrländska recensioner" där Roffe kolla in film. Kom gärna med tips på filmer som skulle kunna vara intressanta att recensera!
  13. Du öppnar kylskåpet och det finns en kartong mjölk kvar... som gick ut igår. Kommer du slänga den, eller vill du leva farligt!? PS: Hoppas alla haft en trevlig påsk!
  14. Vi har alla varit där, det är en lugn och trevlig dag. Solen skiner och du sitter med en drink i handen och planerar hur du ska mörda din granne, när du upptäcker att du har ovälkommet åttafotat besök. Då finns det bara en sak att göra!
  15. Senaste sketchen från den kreativa verkstaden "TrädFabriken". Den leker lite med hur det känns när man som skådespelare fastnat i att endast få spela samma typ av roller. Därför finns stödgruppen "FF"- Fastnat i Fack. På det här forumet skulle det inte överraska om det finns en del, liksom mig själv, som känner igen det fenomenet:) I det stora hela är kanalen uppbyggd kring människor som tycker att det är kul att göra lite sketcher på sidan. Och är alltid öppen för samarbeten. Hoppas alla har en kreativ dag!
  16. På youtubekanalen "TrädFabriken" har vi kört igång med humoristiska filmrecensioner som "Roffe" gör. Hittills finns recensioner på Lejonkungen, Frozen och nu Transformers 1,2 & 3. Eftersom vi körde alla de tre i ett avsnitt blev det lite längre, men det kändes rätt för uppbyggnaden av avsnittet. Har man någon idé om en film som skulle kunna bli kul om "Roffe" recenserade, så får man gärna komma med förslag! /Mikael
  17. Jag vet inte om den här tråden fortfarande är aktuell då senaste inlägget var för ett tag sedan. Men jag har nyligen kört igång med en youtubekanal "TrädFabriken" med korta lite skruvade humorsketcher, som skulle kunna passa in på beskrivningen. Jag har nämnt lite om den i forumet under de gångna tre veckorna sedan den kom igång. Här är ett exempel från kanalen, avsnittet "Mens"
  18. Hej! Jo, jag förstår vad du menar, det är en väldigt avskalad liten sak. Egentligen vill man ju åt mer utstuderad ljussättning, starkare kontraster och mycket mer om det skulle varit "noir på riktigt". Men kul att det kändes roligt i alla fall:) Tanken är att det ska utvecklas allt mer eftersom, och det finns redan videor/musikvideor/filmer som är planerade med ett större "produktionsmässigt engagemang", som kommer att komma upp. Samtidigt är det roligt att hålla kvar vid lite enklare former till en del videor för att kunna hyfsat snabbt få ihop lite roliga sketcher, som mest är menade att vara på "Löjligt allvar", seriöst engagemang men med glimten i ögat. Gott nytt år!
  19. Kul att det uppskattades! Det kommer komma upp mer varje vecka och har du några önskemål, tex något vardagsproblem/vardagsirritation som du skulle vilja att det görs en sketch kring så kan du komma med förslag i kommentarsfälten. Eller om du vill ha livsråd av "Roffe" i Norrländska recensioner, så kan man ställa sin fråga där också. Du kanske inte sett någon Norrländsk recension, men det är ett annat program på kanalen, humorrecensioner, med livstips på slutet:) Och tycker man att det är kul, så finns en facebooksida för trädfabriken: https://www.facebook.com/TradFabriken, där kommer det också upp grejer. "Björn" och "Oscar" bråkar en del med varandra där, men det får man ta. Björn är då manusförfattare och redigerare, och Oscar är producenten. Jag, Mikael, är en enkel skådespelare. (obs, jag är alla tre personer) För att förtydliga kan man se:https://www.youtube.com/watch?v=dxaly3GuBjI&list=UU2lS0U1kWnx-cWrX0loyMxQ Gott nytt år!
  20. Det är tufft att leva i kollektiv med fattiga kulturarbetare, inte minst då de mest vardagliga saker förhöjs till stor dramatik. Senaste avsnittet på TrädFabrikens youtubekanal. Skulle man vilja se fler sketcher eller har idéer/förslag, så skriv gärna här, eller i kommentarsfälten på kanalen. https://www.youtube.com/channel/UC2lS0U1kWnx-cWrX0loyMxQ God jul och gott nytt år! / Mikael
  21. En liten 4 minuters humorsketch som är vriden till max. Alla har vi lite olika familjetraditioner, och ibland kan det verka lite konstigt sett utifrån :)
  22. Hej! Jag heter Mikael Ersson och har som ett sidoprojekt startat igång en youtubekanal "TrädFabriken", som jag jobbat med sedan sommaren men som har premiär nu. Under veckan kommer det att komma upp material varje dag, och sedan något varje vecka. Det är humorsketcher, (humor)Recensioner och annat. Länk till kanalen: https://www.youtube.com/channel/UC2lS0U1kWnx-cWrX0loyMxQ En av mina idéer har varit att skapa en kanal som är öppen för kreativitet från olika människor, så man får gärna kolla in och följa kanalen. Om du gillar det du ser får du gärna komma med förslag, och jobbar du med film på något sätt och skulle tycka att det vore roligt att vara med och göra något avsnitt så kan man prata om det! Har du en kanal själv och det skulle kännas intressant med ett samarbete så skulle det också kunna vara något att diskutera! Det är ett ganska experimentellt format, med korta sketcher för att undersöka vad som kan vara kul att göra vid sidan av andra projekt/jobb. Så det är gjort utan budget (ur egen ficka) och med minimalistisk utrustning, för att vara så fri som möjligt. Jag filmar med en Black Magick Pocket Camera, med en panasonic 20mm, 1.7f, och tar upp ljud med en enkel zoomH1 för den som intresserar sig för det tekniska. Så kolla gärna in sidan, nytt material kommer som sagt att komma upp under veckan och sedan varje vecka. Har du några tankar så dela gärna med dig, och ha en bra dag! Mikael
  23. Hej! Här är mitt senaste projekt som jag tänker kan intressera. Det är en kort (1,5 min) lång film som vill påminna om valet som i skrivande stund är närmare än en månad bort. Jag vill påpeka att den är partipolitiskt obunden, så den försöker inte lyfta fram ett speciellt parti och den är gjort på eget initiativ helt utan stöd från någon utomstående part. Ta gärna en titt, och tycker ni om den får ni gärna hjälpa till att sprida den för att påminna om det stundande valet. Ha en bra dag! https://www.youtube.com/watch?v=2PIwiFqkS38
  24. Jag vet inte om denna tråd fortfarande lever men jag har nyligen gjort min första kortfilm, helt nollbudget, med teknikstöd från filmpool Nord. Filmen är ca 2,5min lång, uppmuntrar till ett leende och är lite annorlunda i sitt koncept. Jag har skrivit en tråd i "kolla min film" och hoppas att det här inte räknas som en "dubbel posting" för det är verkligen inte min avsikt, men filmen kanske skulle kunna vara intressant i sammanhanget. Filmen ligger för tillfället uppe i en tävling, men länken till filmen är: Nikon Filmfestival - IKAROS-DOTTER
×
×
  • Skapa nytt...