Jump to content

Amze

Members
 • Posts

  11
 • Joined

Amze's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Amze

  Rättigheter

  Hejsan, Hur får man tag på filmrättigheter? För jag tänkte göra en liten udda biograf som projektarbete där jag visar film som inte är stora blockbusters utan mer independent och mer konstfilm. Jag tänkte då genomföra detta nu i vår eftersom jag antar det tar lite tid att inskaffa rättigheter då det ska vara en öppen visning. Men vart ska jag vända mig för att få tag på filmrättigheter?
 2. Oj, såg precis att jag skrev "psykisk människa". Jag menade såklart psykiskt sjuk människa (glömde skriva sjuk), alltså att personen är, ja som sagt, psykiskt sjuk :) Men ja, det är den mer djupgående karaktärsbeskrivningen jag håller på med. Och där i har jag nu försökt skriva så tydligt som möjligt varför hon är psykist sjuk, hennes historia til varför hon mår som hon mår. Men jag har ändå kvar hur hon är när hon är det vill säga "vanlig".
 3. Hejsan, Vi håller just nu på med att skriva filmmanus i min klass. Och denna lektionen ska vi arbeta med att skriva karaktärsbeskrivningar, men i min manus idé är karaktärerna dubbelsidiga eller vad man nu ska kalla det. Dem beskrivs som en vanlig människa men i vändingspunkten i filmen så är den här människan en psykisk människa. Ska man då skriva en karaktärsbeskrivning på hur den först är och inte beskriva hur den är i den sista minuten i filmen eller ska man beskriva när personen är båda delarna? (min lärare är bortrest och vi jobbar själva så finns ingen här att fråga...) Tack för svar :)
 4. Hej hej :) Jag håller just nu på att skriva på ett manus jag jobbat med ett tag. Det är inte helt säkert att något kommer hända med det men om det gör det så behöver jag lite tips när det gäller skådespelare. Huvudpersonen i manuset ska vara en 6 årig flicka, alltså måste ett barn spela den rollen. så min första fråga är: 1. Hur jobbar man med barn inom film? Jag anser lite att man inte kan bemöta ett barn på samma sätt som man bemöter en vuxen i en film. Vuxna kan man bli lite arga på medan man antagligen inte ska bli det med barn. 2. Hur gör man med casting när det gäller barn? Ger man dem lite repliker som man gör med vuxna? eller hur gör man? :) Tack för svar :D
 5. Hejhej! Antagligen är det många av er som inte heller vet detta. Men jag köpte nyligen en Sony Handycam HDR-cx570e, och i födelsedagspresent fick jag en Rode Videomikrofon. Men grejen är att mikrofonen inte går på kamerans mikrofon hållare. Så jag letar efter en adapter som kanske passar. Den enda jag hittat är på amazon.com och där är jag lite osäker på att beställa saker. Men någon av er där ute kanske vet vart man kan köpa passande adaptrar till denna kameran? Jag antar att det är för att den är så ny (kom ut i januari i år) så det inte finns några i Sverige än. Dock tycker jag det är lite tråkigt ifall det skulle råka vara så. Men som sagt, är det någon som har något tips på adaptrar där ute till Sony kameror? Tack så mycket för svar :e
 6. Nämen oj! här fanns det mycket jag inte hade koll på :) Det är en videokamera jag då har inskaffat mig, ingen filmkamera. Haha, det blev lite fel. Men tack för tipsen iallafall :)
 7. Hej hej! Just nu sitter jag och letar efter bra mikrofoner till ett bra pris, jag vet att man oftast inte kan hitta något bra för mindre en 1000 kr men jag undrar ifall man ändå kan hitta någon bra mellan 500-1500? Jag är en filmstudent som lever på mitt studiebidrag så jag har inte riktigt råd med något dyrare om jag inte sparar i flera år. Det jag egentligen söker är något en amatörfilmare kan använda sig av då jag som sagt bara är en amatör. Jag har precis köpt min första bra filmkamera, och innan jag vill börja filma på riktigt vill jag ha en bra mikrofon för en film med dåligt ljud är en pest att titta på. Micuttaget på kameran är ett sånt vanligt som även hörlurar brukar ha. Jag vet inte vad det heter men det är ett sånt vanligt litet uttag som även finns på mobiler . Jag hoppas detta hjälpte er lite ifall ni har tips till mig. En mic jag har kollat upp, vet dock inte om den är jättebra eller inte: Rde Videomic | djservice.se
 8. Vad behöver man för utrustning om man ska t ex filma på natten? :) Jag hade tänkt filma i en skog, där finns inga gatulampor eller något. Vad behöver jag?
 9. Men kolla att det finns Hörlur och mikrofon uttag eller vad det heter. jag har en riktigt bra videokamera och hade nu tänkt satsa på att köpa en mic-boom men pågrund av att min kamera inte har hörlurintag eller mikrofonutgång så kan jag inte det utan måste även inskaffa mig en helt ny kamera. En liten tanke bara :)
 10. Amze

  Ljud Boom

  Tack så mycket för svar :) Jag försöker köra så billigt jag kan men inte för billigt eftersom jag vet att om det kan bli dåligt ljud på billiga mikrofoner, så jag satsar på 1000 kr - 2000. Dem ni skickat verkar vara i den prisklassen som jag letar i.
 11. Amze

  Ljud Boom

  Var kan man köpa en bra ljud boom? Eller det kanske heter mic-boom... Iallafall, jag har sökt på många internetsidor men hittar bara vanliga mikrofoner och det vill jag inte ha. Så vet någon ett bra ställe att köpa det på?
×
×
 • Create New...