Gå till innehåll

Json_

Medlemmar
  • Inlägg

    7
  • Blev medlem

Allt postat av Json_

  1. Wow! Vilken story! Den här filmen vill jag se! Vill/kan dock inte binda upp mig på att läsa. Har för lite tid för det 😕 Hoppas någon kan hjälpa dig att realisera filmen!
  2. Json_

    "The Paper" (03:48)

    [citat=lilla_farbrorn]Killen som gjort det här är nog inte amatör och då blir det inte samma "wow" trots att det var snyggt gjort. Hoppas ni förstår mig, känner mig lite luddig. Hur gamla är ni?[/citat] Jo, killen som gjort filmen, Jackson Yeoh, är amatör. Visserligen är detta slutprodukten av ett projekt i en kurs han gick i höstas, men dock hans första animation. Jag själv, som gjort musiken, är också amatör och studerar inte, eller ens har studerat, musik =) Jackson fyllde nyss 21 och jag är 29.
  3. "The Paper" är en film som Jackson Yeoh (Malaysia) har gjort som ett projekt i ett animeringsprogram han går. Synopsis: En dödsjuk liten flicka bor på ett barnsjukhus. Längd: 3:48 minuter Storlek: 14MB, 40MB, 18MB Format: divx6, mpeg, qt7 Här är bilder från filmen: http://johnnysolsson.se/images/thepaper/screencap_01.pnghttp://johnnysolsson.se/images/thepaper/screencap_02.pnghttp://johnnysolsson.se/images/thepaper/screencap_03.png Jackson behövde olicensierad musik för projektet och kontaktade mig via ett annat forum. Vi har nu samarbetat på distans under hösten 2005 och detta är slutresultatet. Kom ihåg att jag bara gjort musiken och lite ljudsättning till filmen. Allt annat är Jacksons arbete.
  4. Tuco: Gahhhh! Mycket bra! Mera! Mera! (Gillade förresten "Hollywood") Per K: Gaaaaaaaaaaaaahhh!!! Behöver jag säga mer? *avundsjuk* Helt sjukt! Trodde inte det fanns talanger eller ens intresse i Sverig för orkestral filmmusik. Mina egna små menlösa produktioner hittar ni här: http://johnnysolsson.se/index.php?page=Music&album=all&genre=Score&orderby=year&sort=DESC
  5. Json_

    Skapa filmmusik!

    [citat=pld]Planerar själv på att börja gör min egna musik till mina filmer men ett program som jag har hittat är Garritan Personal Orchestra. Är detta ett bra program? Nån som använder det eller har testat det? Här är sidan till programmet: http://www.garritan.com/GPO.html /Jesper[/citat] Hej, Jesper. Jag antar att du skrev lite otydligt och lät det mesta vara underförstått, men om det är andra som också läser detta kan jag lika gärna förklara när jag ändå är igång. Förlåt om det verkar som en dumförklaring av dig, men det är inte min mening ;) Jag använder GPO, men det är inget program utan ett bibliotek på tre DVDn med ljud och det kan således inte göra mer än att låta, lika lite som en bok i ett bokbibliotek kan läsa sig själv för dig (vilket iofs vore jädrigt najs) =) Garritan samarbetar med Native Instruments och lånar deras VST-instrument, Kontakt, som motor för att spela ljuden i biblioteket. Men inte ens det räcker. Du måste ha ett program som du anslår tonerna och även, förhoppningsvis, sparar sekvenserna av dessa. De flesta använder sk sequencers som Cubase eller Cakewalk. Jag föredrar att använda program som bygger på trackersystemet, i mitt fall MadTracker. Det finns månda andra program, förstås. Det enda kravet på programmen är att de klarar av VST-standarden. Annars sitter man men två pusselbitar som inte leker så bra tillsammans =) Vill du höra hur GPO låter kan du antingen lyssna på separata instrument här: http://www.garritan.com/audition_hr/ eller lyssna på exempel här: http://www.gpo-uploads.com/DemoPlayer/GarritanDemoPlayer.html Du kan också lyssna på lite trudellutter som jag gjort med GPO här: http://johnnysolsson.se/index.php?page=Music&album=all&genre=Score&orderby=year&sort=DESC Det ska förresten sägas att jag ibland även använder ett annat VST-instrument, Edirol Orchestra från Roland. Båda har sina för och nackdelar. Jag blandar och ger lite hur som helst, det är slutresultatet som räknas. Lycka till!
×
×
  • Skapa nytt...