Jump to content

Söker Testläsare


Recommended Posts

Söker testläsare till ett Film-manus innan genre feelgood komedi som jag precis skrivit klart. Detta är första version av manuset så mycket behövs självklart göras med det. Men vad är frågan. Manuset ligger på straxt under 17.000 ord och är 100 sidor långt. 

 

Skriv till min mejl om du är intresserad, söker både entusiaster, erfarna författare och kritiker: Simon.hallgren55@gmail.com


STORY
Jonathan är ung, jobbar hårt inom finans och har nästan allt han vill ha, tills en dag när hans Italienska far plötsligt dör. Jonathan inser när han äter middag på jobbet istället för hemma, en middag som består av en kall övertidspizza att det är en sak han aldrig kommer få igen;
Hans fars hemgjorda Napolitanska pizza.
Han inser att han måste återskapa den själv för att någonsin få smaka på den igen, och jakten på den nostalgiska pizzan blir hans väg till en annan framtid. En framtid som sätter karriär och relationer på spel. I denna framtid blir han helt insnöad på nattjäst deg, pizzaugnar, mjölsorter och ett begär av att finna smaken av barndomen, men ska han offra allt han jobbat för dessa år och vad är viktigast i livet? Jonathan går så lång att han reser till Italien och till sin fars släkt lilla byn för att finna svaren på barndomsminnena. Där möter han sin farmor som han endast träffat en gång när han var väldigt liten. Hon lär Jonathan precis som hon lärde hans far, att göra familjens  pizza, precis som han kommer ihåg den. Jonathans börjar sin resa för att han själv ska få ut något av det. Men vart eftersom han lagar mer mat och bjuder på vänner, familj och framför allt sin son inte äter någonting i början till att älska pappas pizza. Inser Jonathan att karriären inte är allt och familjen och att vara hemma till middag är mycket mer givande.  
 

Link to comment
Share on other sites

Bra jobbat. Din storyline har stort potential. Jag hittar bara ett potentiellt problem framöver. När jag studerar din story ser jag att du i början av berättelsen inte säger något om hans familjesituation, som i slutet är den stora poängen. Är det huvudsakligen en film om att rädda familjen eller en film om att rädda pizzareceptet?

LOGLINE 1: En arbetsnarkoman som förbiser sin familj åker till Italien där han lär sig återskapa sin fars pizza recept, som sedan hjälper honom att lära sig trivas mera hemma än på kontoret.

LOGLINE 2: En man som inte kan uthärda sina lunchraster utan sin bortgångne fars hemmagjorda pizza måste resa till Italien för att lokalisera sina släktingar och förhoppningsvis lära sig att återskapa sin fars recept.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Wow!
Vilken story! Den här filmen vill jag se!
Vill/kan dock inte binda upp mig på att läsa. Har för lite tid för det 😕
Hoppas någon kan hjälpa dig att realisera filmen!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...