Jump to content

bad_droidboy

Members
 • Content Count

  9
 • Joined

Community Reputation

10 Good
 1. Hallå! Vi har lite planer på att göra en slasher rulle och det skulle vara skoj om en gammal goding gick på TV i bakgrunden under en scen. Har inte hittat nån info om detta? Tänk att man ex visar Halloween på TVn i bakgrunden under en scen, måste man ha tillåtelse för detta eller finns det någon sorts "fair use" användande? Det är ju lite surt att bli nekad festivaler för det. Tacksam för svar.
 2. Nu köpte jag kameran som rekommenderades och den fungerar bra. Men när jag kopplar den till datorn är det värre. 9/10 krashar den av att man kollar bilder och videofilerna är bara att glömma, det har aldrig fungerat hittills. Har ett SDXC 64gb kort så det är inte det det är fel på iaf. EDIT: Har dubbla OS och det fungerar utmärkt på Windows 7.... Kör Win8 vanligtvis.
 3. Tack för tipset, det vart ju inte alls så farligt som jag trodde. Vad är skillnaden mellan objektiven, de två första är vidvinkelobjektiv men verkar rätt snarlika? eller har jag fel?
 4. Ja det verkade ju helt klart förmånligt. Jag tittade även på detta kit från netonnet Nikon D5300 18-105mm VR - Systemkamera med bildsensor i DX-format Blir en tusenlapp till men är det värt skillnaden? Eller är objektivet till denna sämre än det du länkade? Ursäktar noob frågorna här men har verkligen ingen erfarenhet av obejktiv
 5. Som jag har förstått så ska det gå att göra rätt ok inspelningar med en systemkamera. Jag har gjort lite film förut med en handycam men tänkte få det att se lite seriösare ut. Funderade ändå på en systemkamera för stillbildsfoto. Kan ni rekommendera en bra kamera som inte är alltför dyr. "kraven" är väl att man kan koppla i extern mic och att den inte kostar en årslön. Även objektivförslag mottages. Budget runt 10 kanske?
 6. självklart visste jag summan men att man skulle vara skyldig hela avgiften när man redan betalar 5000kr eller nåt liknande bara i inträdesavgift om man har gått 1 timme där var ju det värsta, det deskrediterar skolan direkt tycker jag. Kulturama har jag kommit in på men började aldrig där då jag hörde så mycket dåligt om dem. Vet faktist inte om några svenska filmutbildningar med avgift är bättre än vanliga högskoleutbildningar. Lättare att bli antagen iofs.
 7. Nej det har du rätt i, var mera inkassobreven jag tyckte var under all kritik! särskilt när de inte ens svarar när man hör av sig. Jag funderar på att söka in till Arcadas film&tv linje, den verkade vara mer i min smak fast iofs den är väl inte lika hands-on som andra riktigt renodlade filmskolor.
 8. Jag sökte dit och kom in och gick på introduktionen men fick inte nåt så bra intryck, vi fick ett papper med lite saker som riktlinjer och sådant och ang betalningen stod de att man var skyldig att betala hela kursavgiften om man kommit på uppropet och sedan fanns de en sida där man skulle godkänna. Jag kände att det inte var värt 80k kr så jag gick och sa till att jag inte ville gå där men rektorn vart riktigt arg och kallade mig barnslig och sa att jag tagit någon annans plats trots att det enligt hemsidan fanns platser kvar och sedan dess har de kommit två inkasso brev och de svarar inte på
 9. Har en Sony kamera med DVD skivor vanligtvis men fick en splitt ny(men gammal) dv kamera av min syster som hon aldrig använt. Testade filma lite med den men nu vill jag ha det till datorn. Programmet man fick med heter Panasonic motion dv studio 5 och kameran är en Panasonic NV-GS17 och jag kör via USB port som det står i manualen. Det plingar till och visar att den är ansluten och går man in på den här datorn(använder xp) ser man kameran som "usb-videoenhet" under scanners och kameror. Men går jag sedan in i panasonics program(eller ulead för den delen) säger den att den inte hittar kameran o
×
×
 • Create New...