Gå till innehåll

P2media

Medlemmar
  • Inlägg

    20
  • Blev medlem

Utmärkelser för P2media

Lärling

Lärling (3/14)

  • Första inlägget
  • Medhjälpare
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Hur mycket fakturerar ni kunden totalt för en dags filmning? de tillkommer ju redigering m.m. Alltså total prissättning för 1 dags filmning+redigering+ ev webbkompr etc?
  2. Ok, är det så då att professionella som jobbar med video på mac använder stationära Mac pro. Känns lite B, eller lever de med den höga värmen och som jag antar högt fläktljud? Är det ett hårdvarufel? Vet du om detta problem bara gäller de nya macbook pro maskinerna? Second choice: Om man väljer Mac Pro, är då ett bra val att byta ut det medföljande (ATi/Nvidia) till Nvidia GTX 285 (Känns som om jag kanske skulle byta ämneskategori/tråd, men vet inte var jag ska ställa denna fråga)
  3. Tråkigt! om den blir så het som deflesta i olika forum har beskrivit!! Vilken conf. av MBpro skall man då köpa, så dyra som de är så vill jag ha en perfekt flyttbar macbook pro som är underbar fö videored för FCP och production premium cs5. Någon ide? Hm.....
  4. Eftersom macbook pro 17 i7 verkar vara toppmodellen bland Apples bärbara så undrar jag om det är ett mycket bra val för portabel videoredigering. Jo jag har även tänkt Mac pro men till och från tror jag, då jag inte har råd med båda;) att jag vill vara mobil. Rekommenderar du macbook pro i7 17"?
  5. Relaterat till passagen om portabel Mac: Funkar det bra att redigera video (final cut studio och premiere+AE) med macbook pro 13"? Jag funderar på att köpa en macbook pro 17" i7 och trodde att den låg på gränsen!? Jag kör just nu på en panasonic hpx 171 dvcpro HD kamera. Är macbook pro 17" i7 ett mycket bra val?
  6. Håller med dig, jag kunde skrivit att jag provat innan. Tack för hjälpen! Nu har jag löst det som så här: 1.Dragit QT till papperskorgen 2.Ominstallerat AME ..å BANG! Nu funkar AME igen Har dock inte installerat om QT, väntar lite då jag håller på med ett projekt och hinner inte prova just nu... Visar det sig att problemet uppstår igen efter det att jag installerat QT igen så kan man ju tänka sig att det är QT 7 som bråkar med AME. Tack Kimster
  7. Ja jag kommer igen ;) Har tidigare sökt fram och varit inne på de länkar som du pekar på. Varför jag frågar i detta forum är för att jag inte får svar där jag sökt. A)Problem 1 var åter: Kan problemet med att AME CS4 (Adobe Media Encoder), kraschar halvvägs när programmet rullar igång, bero på att Quicktime 7 ( i mitt fall QT 7.6) stör på något vis? Verkar nämligen som om detta problem uppstått efter QT uppgr. Eftersom AME funkat innan. Kör på Mac OS X 10.5.8. Är alltså på jakt om någon har erfarit samma problem och/eller har har samma gissningar. B)QT 7 verkar inte ha någon "uninstaller". Det finns guider för att avinstallera QT upp till version 6 på de länkar jag och du pekat på men inte till hur jag hanterar avinstallation av QT7. Tacksam för vidare guidning
  8. Adobe Media Encoder CS4 startar inte upp längre (jo, app. rutan dyker upp men sen är det stopp) när vi väljer Export>>Media! Den kraschar. Har funkat innan! Kan detta ha att göra med uppgr till QT player 7.6? Hur gör man så ifall om man vill avinstallera QT på Mac?
  9. Nån som vet om det är vettigt att satsa på en av de nya Macbook pro i7 (15 eller 17") modellerna för att med glädje kunna redigera DVCPRO HD i Premiere CS4-CS5?
  10. Har själv filmat konserter med en Panasonic AG-HPX 171 dvcpro hd, ligger ju högre i pris men fungerar väldigt bra i konsert-ljus sammanhang tycker jag. Någon som kör med 171' an?
  11. Ok tack, Använder du Premiere?I så fall har du använt Export settings och har erfarenheter rent direkt av att använda de presets som finns där?
  12. Vill ha ut högsta möjliga kvalitet från en konsert jag filmat. Filmningen är gjord i 1080i/50, längd något under 2h. Tycker att kvaliteten på min nyss gjorda MPEG-2 DVD inte är tillräckligt bra Att den skall ut på DVD är som sagt klart (Har ej Blue Ray) men vet inte om jag kan få bättre kvalitet genom att välja en DVD Dual Layer skiva på 8,5 Gb istället. Om ja Vilka inställningar rekommenderar ni då? A. Har provat och gjort en vanlig DVD (4,7Gb), gjorde så här: 1. Gjort klart filmen i premiere 2. Öppnat upp den i Encore (ej via dynamic link) 3. Valde Transcode settings genom att högerklicka på premiere sequencen (i Encore i Projectfönstret) och satte detta till Automatisk. 4. Valde sedan Transcode (...tar lång tid ;)) 5.Ok, valde sedan Build Output: DVD Disc Disc info:4.69Gb 6.267 MB free 526 KB used for DVD ROM content Size: 4.7 Side: One Detta fungerade helt OK och är förmodligen automatiserat via MPEG-2 DVD, B. MEN vill ha bättre kvalitet eftersom originalet är bättre. 1. Är det så att jag i stället ska välja export till MPEG-2 redan i premiere? 2. Vilken Preset i Export Settings skulle ni välja för bästa kvalitet? 3. eller Vilka inställningar matchar bäst under fliken Video settings, Bitrate Settings, Advanced Settings för att matcha mot en Dual Layer DVD 8.5 GB? Min förhoppning är som sagt att kräma ut bästa möjliga kvalitet på en DVD/DVD Dual Layer och som skall gå att spela upp på de flesta DVD spelare. Hoppas någon här har erfarenheten och kan komma med bästa tipsen
  13. Hej Sitter med två separata timelines i Premiere i samma projekt (akt1 o akt2) och kan inte få över både via dynamic link in i Encore. Får bara över den ena timelinen vid "send to encore". Syftet är alltså att allt skall över till Encore för att sedan brännas till DVD. Har dock provat med att kopiera innehållet i timeline 2 in i timeline 1 för att på så sätt få allt i samma, men när jag kopierar "allt" i timeline 2 för att klistra in i timeline 1 förlorar jag chapter markers. Någon som har en eller flera lösningar
  14. Hej igen och tackar för bra svar, Kanske kan be om en liten hjälp/orientering bland 720p presets, då det verkar vara rekommenderat att använda för webben (?) (Där finns ju andra FLV/F4V web presets...liksom...att Där finns ju några 720p val...(-Jo jag testar för fullt :)) Om jag t.ex.väljer den preset jag tror du menar, i Export settings i media encoder: är det då F4V HD 720p? eller någon av de andra t.ex: F4V-720p Source,Half Size (Flash 9.0.r115 and Higher) Hur gör du? Tanken är att underlätta för användaren dvs "lagom" storlek på själva filmen på webbsidan samtidigt som ljud och bild ska synka. Har varit ute för att ljudet funkar oftast bra men bilden hänger inte med. Användare som ska se detta ska inte behöva sitta på "snabbaste uppkopplingen" utan passa genomsnittet men med så bra kvalitet som möjligt. Min nuvarande konsert är en "stillsam" jazzkonsert lite pans och zoomningar alltså ganska konstant ljus ljud o rörelse + några grafikplattor med text här och var... Det här ser ju bra ut: http://www.adobebloggen.se/2009/04/01/1-videoskolan-introduktion/ Hur förbereder du exporten i detta fallet? För övrigt om jag förstår dig rätt skall jag alltid: - ändra Field order till "upper" (vad är då "none progressive"?) - Låta Frame rate vara den som föreslås av den 720p preset jag valt. Men Här verkar det vara "fritt" att välja frame rate då jag valt någon annan, dvs av "F4V web presets'en) -Target bitrate verkar vara förvald på de flesta presets'en - Vilket tänk skall man ha när man sätter Maximum bitrate nivån Som sagt..Det här ser ju bra ut: http://www.adobebloggen.se/2009/04/01/1-videoskolan-introduktion/ Hur har du t.ex. förberett den exporten till vimeo
  15. Tack Max! Hm, Är det sedan "rätt" att importera m2v filen och tillhörande wav som "import as assets" till Encore? Det verkar i alla fall så!
×
×
  • Skapa nytt...