Gå till innehåll

toniq

Medlemmar
  • Inlägg

    6
  • Blev medlem

Personlig information

  • Ort
    Stockholm
  • Namn
    Anton Qvarfordt

Filmskapande

  • Influenser
    Paul Thomas Anderson, Quentin Tarantino, Stanley Kubrick, Tim Schafer, Louis CK.

Utmärkelser för toniq

Rookie

Rookie (2/14)

  • Första inlägget
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Tja, jag känner att jag behöver lära mig om "film juridik", det vill säga vad kostar det att licensiera olika låtar, hur länge får man spela en låt och komma undan eventuellt gratis? Får man filma folk på en gata och ha med utan att gå runt och be alla skriva på ett papper? Gäller andra regler för filmer som inte görs med "vinstintresse"? Kan jag filma en "location" och ha med bara eller måste ja fråga t.ex. ägaren av ett hus om jag skall få filma det? En bok som svarar på sådana frågor skulle jag vara väldigt intresserad av att läsa. Gärna kanske en sådan bok med "Indie" eller "Budget"-fokus. Jättetacksam på svar!
  2. Det finns antagligen redan en sån här tråd med jag hittade den inte så jag gör en ny. Jag letar efter böcker på Cinematografi, jag vill bli up-to-date på linser (skillnaden på mm osv, for dummies.), olika filmkamera finesser, filter och så vidare. Jag vill helt enkelt lära mig så jag kan kolla på en professionell filmkamera och fatta vad som är vad, kunna lingo och hålla dialog om filmkameror och ny teknik. Boken bör därför vara up-to-date så den även tar i nya uppfinningar. Tipsa gärna även fritt om allmänna böcker inom filmskapande dvs regi, filmjuridik osv. Väl Mött // Anton EDIT: Böckerna får gärna vara på engelska.
  3. Den senaste minnesvärda filmen jag såg var "Running with Scissors" baserad på en självbiografi. Otroligt hemsk och otroligt rolig samtidigt, starkt rekommenderad.
  4. Jag brummar ner till Skaune ifrån Härjedalen för provet, vi ses där. EDIT: Såg att dom gamla posterna var gamla. Ingen på Voodoo som satsar på höst2010?
  5. Mycket snyggt, och jag gillar låten också. Dock lite mycket effekter osv, det kändes lite som en After Effects playground. Men det var väl kanske mycket tanken att prova olika After Effects grejjer. Det var snyggt.
  6. Jag ska köpa min andra filmkamera, den första hade jag en budget på 3000kr och nu har jag en budget på max 10 000 kr, Jag har spanat lite på Canon HF200 och undrar vad folk tycker om den. Jag är också lite fundersam på hur man gör och om man behöver en speciell kamera för att bilden skall vara flytade även i "slow motion" dvs om den kan filma typ 80fps så kan jag sakta ner och se att bilden fortfarande flyter i 24fps nedsaktad. Jag offrar gärna också en större storlek på kameran för ett bättre pris/mer funktioner. All hjälp uppskattas // Anton
×
×
  • Skapa nytt...