Gå till innehåll

JohanP

Medlemmar
  • Inlägg

    19
  • Blev medlem

Personlig information

  • Ort
    Stockholm
  • Yrke/titel
    Studerande
  • Namn
    Johan

Filmskapande

  • Utrustning
    Sony Vegas Pro 9, Canon HF S100, NTG-2, Röde Blimp
  • Intressen
    Film, musik, teknikprylar, film

Utmärkelser för JohanP

Lärling

Lärling (3/14)

  • Första inlägget
  • Medhjälpare
  • Konversationsstartare
  • Ett år
  • Överlevde första veckan

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Eftersom du använder "Sony vegas" kanske du kan hjälpa mig med en sak

    med det programmet? xD

  2. JohanP

    Easyknappen?

    A jo, kommer ihåg den där knappen, hade en sån på gamla sony-kameran. Den används för att göra filmningen mycket enklare, t.ex. om man inte orkar ställa in vitbalans och exponering m.m. Den ställer lixom det mesta på auto så det bara är till att filma. Kan vara bra om man inte kan så mycket om tekniken men inget jag skulle rekommendera om man ska göra film, då man inte kommer åt alls mycket manuella kontroller. Vill man bara på språng spela in saker för att dokumentera det kan det ju vara enkelt å bra! :)
  3. JohanP

    Vad fick ni i julklapp?

    Mest pengar - som ledde till köp av ljudutrustning från både Thomann och B&H! Nu återstår bara en plågsam väntan... :)
  4. Det finns ingen av/påknapp på NTG-2. Det är bara att koppla den till något som har fantommatning, eller om man kör med 1,5V batteri. Den lilla switchen på miken justerar high-pass-filtrets egenskaper.
  5. JohanP

    Dagens gnäll

    Har ont i ögonen:S särskrivningar var man än tittar.
  6. OK, så ljudkvaliteten verkar bra, men är det någon som vet hur det är med brusnivån i FR2 LE? Om man t.ex. spelar in en intervju i ett tyst rum, med säg NTG-2 på mikbom, är bruset, hiss, störningar då märkvärt? Kanske ingen som ens har testat?
  7. OK, tack för svaret Christian! Skönt att höra att FR2 LE då är något att satsa på. Tycker det är så knepigt att hitta bra ljudinspelare, speciellt på nätet, då ljudet är vad man är ute efter, men än en gång, tack!
  8. Har funderat på Fostex FR2-LE men har inte vågat slå till då jag inte är säker på om den låter bra. Har just nu en Röde NTG-2 på mikbom i en Blimp från Röde. Ljudet ska användas som filmljud, dialog, bakgrundsljud. Är det bättre att köpa Edirol R-09 och en Sound Devices MM-1 http://www.bhphotovideo.com/c/product/292989-REG/Sound_Devices_MM1_MM_1_Single_Channel_Portable.html#features för ljudinspelningen? Går det över huvud taget...?
  9. I princip bara Sony Vegas Pro 8.1 17 år
  10. Jag provade att importera 1080p-klipp i WMV-format och jag kan säga att det hackar sönder när jag ska play-backa. Vegas tragglar runt 5 fps. Att spela upp de råa AVCHD-klippen (från HF S100) i Vegas är däremot inte alls lika hackigt, där jag får realtidsuppspelning (ibland går frameraten ner) om jag avaktiverar pålagda filter etc. Dock kör jag Vegas Pro 8.1 på 64-bitars O/S med 2.5Ghz Quad Core, 4GB RAM, men WMV-klippen hackar sannerligen..
  11. JohanP

    Tända en sticka?

    Om du har en så kan du prova att blåsa med en varmluftspistol en liten bit ifrån tändstickan så ska du nog se att den antänds.
  12. JohanP

    Michael Jackson är död

    Kom som en chock :O Verkligen tråkigt.
  13. JohanP

    Beställa av Redrock?

    OK, men är deras moms inräknad i deras pris? Alltså, ska man lägga till vår moms på deras pris eller ta bort deras moms först?
  14. Har en treårig Sony DCR-DVD505e men planerar till sommaren en Canon HF S100
  15. Nån som har nån erfarenhet av beställning från Redrock Micro i USA? Dum fråga kanske- Ungefär hur mycket skulle Redrock Encore som kostar $1795 kosta i svenska kronor med moms, frakt, och allt för att få den hem?
×
×
  • Skapa nytt...