Jump to content

Att hitta bra inspelningsplatser


kalle112

Recommended Posts

Jag har en fråga till alla er som gjort en film (spelar ingen roll om det är en kortfilm, långfilm eller vilken typ av film det är).

 

Hur gör ni när ni ska hitta inspelningsplatser till er film? Vem kontaktar ni, vilka ställen frågar ni på o.s.v. Tycker själv att det är OTROLIGT svårt att hitta inspelningsplatser (spec. inomhus). Vill man vara inomhus och inte har pengar är chanserna jätte små för att hitta en "ledig" lokal. När ni svarar på frågan, säg även VART ni frågat (om det är i stockholm, uppsala, göteborg o.s.v.).

Link to comment
Share on other sites

Som fd ägare av sajten http://www.lokalborsen.se tycker jag du kan välja först på sajten vilken miljö du ska ha. Ring och fråga om vem du ska kontakta. Detta gäller alltså Stockholmsområdet. Jag har visat inspelningsmiljöer, mest inomhus, för olika svenska långfilmer, SVT, Beckfilmerna och drama. Finns många tomma lokaler, exempel långa tomma korridorer, advokatkontor med kristallkronor, IT-miljö, industrimiljö, tomma ödsliga byggnader mm

Fastighetsägarna är oftast positiva.

 

/nils

Link to comment
Share on other sites

Som sagt, det kan vara svårt att hitta bra inomhusmiljöer på ett lätt/billigt sätt, men utomhus tycker jag att man stöter på en hel del bra miljöer bara genom att cykla/promenera runt, i stadskärnan, i industriområden, eller varthelst man nu har tänkt sig..

Link to comment
Share on other sites

men alla dom där ställena kostar jätte mycket pengar att hyra!

Dessa ställen och lokaler du ser på internet ska vara inpirationskälla för dej som gör film. Lokalerna ligger ute på nätet för att företag ska hyra dom på 3-årsavtal. Finns tomma lokaler i hela landet. Fastighetsägare tar normalt inte betalt för enstaka filminspelning. De lokaler vi har hänvisat rör sig om tomma lokaler där filmarna fått härja fritt några dagar med efterstädning naturligtvis.

Det här är ett bra sätt att hitta inspelningsplatsen du söker. Mindre fastighetsägare är mer positiva än större (lite byråkrati) Sen vill dom veta vem som går in i lokalen eftersom mycket konstigheter och dumheter har hänt.

 

Övriga sajter jag kan rekomendera:

Hela landet http://www.objektvision.se

Stockholm och Estland http://www.ledigalokaler.com

Göteborg http://www.lokalborsen.com

 

Sök även på Google

/nils

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ja, det är svårt att hitta inspelningsplatser, det är därför man anlitar en platschef som rekar och ger förslag på inspelningsplatser. Jag jobbar själv som det för det mesta.

 

Jag kan ge dig tips och förslag om hur du ska gå till väga för att få tag på platser gratis. Vad är det för inspelningsplatser som du vill få tag på?

Link to comment
Share on other sites

  • 13 years later...
  • 3 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...