Jump to content

filtrera ljud


kalle112

Recommended Posts

Enkelt svar nej, men beror lite på vad det är för "skit". Om det är brus som låter ungefär likadant överallt så kan man försöka brusreducera med olika verktyg (du påverkar alltid alla ljud ändå men ibland blir det i allafall bättre). Om det är mycket lågfrekventa ljud kan du prova att skära bort vissa frekvenser mer eller mindre. Om det är andra röster, sorl eller ljud som ligger ungefär i samma frekvensspectra som röst så är det ganska omöjligt.

Link to comment
Share on other sites

Då kanske det går att få bort lite med nån brusreduseringsplugg, jag rekomenderar waves x-noise, finns demoversion att ladda ner på http://www.waves.com. Finns i de flesta format också har jag för mig. Var bara observant på att du kommer även att modulera rösterna, det svåra är att få bort så mycket brus som möjligt utan att påverka dialogen för mycket. Är inga problem att i princip få bort allt brus, men då låter oftast dialogen skräp också efter det :/

Link to comment
Share on other sites

Håller med föregående inlägg.

 

Själv kan jag däremot rekommendera Soundsoap från Bias (http://www.bias-inc.com/products/soundsoap). Den är däremot inte gratis men ganska billig. Den går att köra som plugg eller fristående. Jag blev extremt positivt överraskad av prestandan på denna väldigt lättanvända brusborttagare. Jag har kört betydligt dyrare som varit sämre.

 

Hör o häpna - den finns även för PC! :-)

 

Dialog kan man med fördel snygga till (= skär bort) lite lätt i bas o diskant (under ca 50-100 HZ, över ca 12-15 KHz, precis så det inte påverkar dialogljudet) för att dels få bort lite onödigt skräp som ändå inte ligger nära dialogens ljudspektra och dels hjälper ev avbrusares arbete en aning.

 

Tycker jag alltså...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...