Jump to content

Hur göra fade in / fade out i premiere?!


mattias

Recommended Posts

Hallo! är det någon som har koll på premiere som kan hjälpa mig med ett lite problem. Jag kan nämligen inte hitta hur man gör fade in och fade out (alltså tona till svart och tvärtom) i premiere. Det är otrooligt irriterande eftersom det var hur lätt som helst i Avid..

 

tacksam för hjälp!

/Mattias

Link to comment
Share on other sites

Det är precis så jag försökt göra men det funkar inte.. När jag drar ner disolven så kan jag inte släppa den på ett ställe som inte är mellan två klipp.. Alltså inte just fade in och fade out.. Kanske måste man klicka i något annat innan man kan göra detta?!

 

Är det någon som haft samma problem som kan ge mig en lösning?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Varför göra det svårare än det är, flytta upp den sista videobiten som du vill fade ut, upp till videotrack 2. Sedan trycker du på pilen så att du ser hela filen i spåret, då ska det finnas en rödlinje genom hela filen dra den sista punkten som finns i slutet av filen och dra den ner till bottnen.

 

Om du inte förstår eller om det fortfarande finns problem så finns det antagligen i Helpen till Premiere, sök bara på "fade out" eller på internet.

 

/A.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Om du ska köra med transitions bör du nog köra A-B på videotrack1, då får du ett speciellt spår med transitions, annars kan du trycka på den lilla pilen som finns bredvid var det står tex video 1 då kommer du att upptäcka en linje under klippen som styr dess opacitet, den kan man också dra lite i och fixa det skulle jag tro... HARE GÖTT!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...