Jump to content

Behöver hjälp inför filminspelning


The Swede

Recommended Posts

Vi är några stycken som snart ska dra igång arbete på en liten film. Vi har aldrig gjort något liknande förut, och vi behöver lite hjälp.

 

 

* Hur filmar man ett tuggummi medans det flyger genom luften. Ska filmas i en EXTREM CLOSE-UP, samtidigt som kameran gör en åkning som följer dess färd. Lägger man på tyggummit över en tom åkning eller blir det konstigt? Lägger man i då in en animation på tuggummit så att det snurrar?

 

* Hur filma en person som sitter i en eld? Bluescreen?

 

* Finns det något billigt sätt att göra en liten "crane-shot"?

 

Skulle vara väldigt tacksam om någon kunde hjälpa mig med dessa frågor.

 

Link to comment
Share on other sites

Första frågan... hur man kan se ett tuggummi flyga..

 

det första vet ja inte..... hade samma problem fast skulle filma en nalle flyga förbi :-)..

 

* Men personen i Elden ska det vara en Bluescreen... Men tänk på en STOR VIKTIG sak... Att det är samma Ljus på Personen som är i elden för att sedan kunna smälta in i Elden... Personben kan ju inte va Vit när elden e röd mm... Det är väldigt viktigt... får du rätt på det blir det Riktigt bra.... gjorde så en gång.

 

*Crane Shot ??????

 

 

Link to comment
Share on other sites

det finns annat sätt också som är det mest korrekta... det är att ladda hem Plugin till Premiere Winmorph. Som morphar ihop olika bilder... Så kan man producera matrix snurr mm... Så ta olika vinklar av tuggummit och sen morpha ihop dem med blå bakgrund.

 

Finns nog någon liknande plugin till andra än till premiere....

Link to comment
Share on other sites

Ska man alltså ljussätta personen med rött sken? Blir inte bluescreenen röd då? För då kan ju inte programmet ta bort bakgrunden... eller?

 

 

 

Crane-shot, filmning med en kran, börjar högt och sänker sig. Kan man typ vara några stycken som sänker en skiva där fotografen sitter på?

Link to comment
Share on other sites

Har man en rikjtig bluescreenduk så blir ljuset på Bakgrunden inte lika ljus...... den är gjord på så sätt att den inte reflekterar ljus mm....

 

Det du sa med en kran..... Hur högt hade du tänkt ha de... för riktigt högt måste du ha tillstånd och nån som har krankörarkort mm.... jag jobbar inom byggandet för tillfället så det är inte heller smart att sänka någon med skiva, även om det är vindstilla..... kna ni inte va högt upp och sedan Zooma in personen eller de som ni ska fiöma istället....????

Link to comment
Share on other sites

Du får försöka ljussätta personen så inget ljus faller på bluescreenen (den ska ha egen ljussättning). Ställ gärna personen så långt ifrån skärmen du kan.

 

Kanske kan du fejka en crane-shot genom en hävstång som du hänger kameran under. Du får i och för sig inte så mycket kontroll över den men det är en väldigt billig lösning.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 3 months later...

ja grönt är bättre för dv. Detta för att dv kameror har mer celler på ccd-chipet för grönt. Om vi säger att en dv kamera har 1000 celler är 250 blå och 250 röda medan 500 celler är gröna. Men det räcker inte bara med screena för att det ska se bra ut. Du bör lägga på eld framför oxå så "talangen" kommer inne bland lågorna.

*för tugummit så trä en fiskelina igenom det så screenar ni det sen. Sen får ni lägga in det i eran kameraåkning utan tuggummi. Detta är enklaste sättet. Antar du inte kör så tunga program nämligen.

*crane-shot, ja du kan ju hyra en sky lift men det är ju inte så kul för ekonomin. I ditt fall tror jag på en själstående stege eller stol som du tar ett steg upp på. Filma med kameran på stativet så kommer du upp en bit. Gör åkningar med armen så mjukt som möjligt. Gör flera tagningar och använd den mest mjuka.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...