Jump to content

Komprimeringsproblem (raptor?)


TAMS

Recommended Posts

Hallå gott folk, det här är min första post.

Min kunskap om sånt här är på grund av felprioriteringar på alla skolor och kurser jag gått ganska begränsad, så betrakta mig som en gröngöling.

 

Låt mig skissera mitt problem: för ett tag sen satt jag i en pc-baserad videoverkstad och började pyssla med en videoproduktion. Jag är rätt säker på att filerna komprimerades med raptorkortets codec.

 

Nu så här några år efteråt sitter jag vid en annan dator och har mina klara filer på lösa hårddiskar. Jag kan utan vidare koppla in dessa och det går utmärkt att kolla på videofilerna i vlc. Det som inte funkar är att öppna filerna i premiere och jobba vidare med dom, eller att öppna dom någon annan stans än i vlc. Det går inte heller att konvertera dom med WinAvi Video Converter.

 

Jag har några vaga gissningar, men eftersom jag är osäker väljer jag att stanna här, för att inte krångla till det ytterligare.

 

Frågan är alltså hur jag löser mina filer från de bojor raptor tycks ha lagt på dom.

Link to comment
Share on other sites

Jag är väl inte heller särskilt bevandrad inom området men det känns som om det är precis som du säger, nån form av codec problem. Jag känner inte till det konverternings program du nämnde, själv använder jag VirutalDub, ett mycket bra program, gratis dessutom. http://www.virtualdub.org/. Dock tror jag inte att det löser problemen. Ett tips är att använda något program som kollar vilken codec som filmen är komprimerad med. Gspot http://www.headbands.com/gspot/download.html. är ett alternativ, fast jag tycker inte det fungerar så jättebra, finns säkert fler och bättre alternativ. det kan säkert underlätta, gör t.ex en säkning på google och se vad du hittar när du vet vad codecen heter...

btw välkommen till forumet

Link to comment
Share on other sites

[citat=TAMS]Nu så här några år efteråt sitter jag vid en annan dator och har mina klara filer på lösa hårddiskar. Jag kan utan vidare koppla in dessa och det går utmärkt att kolla på videofilerna i vlc. Det som inte funkar är att öppna filerna i premiere och jobba vidare med dom, eller att öppna dom någon annan stans än i vlc.[/citat]

- Vilken version av Premiere använder du?

- Använder datorn någon videoredigeringshårdvara, typ Matrox RT.X10 eller RT.X100-kort?

Link to comment
Share on other sites

[citat=Rogge]

- Vilken version av Premiere använder du?

- Använder datorn någon videoredigeringshårdvara, typ Matrox RT.X10 eller RT.X100-kort?[/citat]

 

- 6.5

- Nix

 

 

Haggan: Jag körde GSpot som du tipsade om och fick veta att det jag saknade var ett Canopus DV Codec. Jag hittade ett sådant här:

http://www.free-codecs.com/download/Canopus_DV_Codec.htm

Men, och nu blir jag generad, jag fattar inte riktigt var fasen man ska lägga codecet när man laddat ner det.

Link to comment
Share on other sites

[citat=TAMS]Men, och nu blir jag generad, jag fattar inte riktigt var fasen man ska lägga codecet när man laddat ner det.[/citat] Jaadu... jag har inte riktigt fattat det heller, ibland finns det installationsfiler, eller nån readme som förklarar, heller så stoppar jag hela alltet i min "jox och övrigt grejs mapp", och låter den ligga där, tills jag har glömmt bort vad det är och då tar jag bort det...;) men jag kollade runt lite på sidan och hittade något som såg väldigt lovande ut. http://www.free-codecs.com/download/Canopus_DV_File_Converter.htm

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...