Jump to content

Xl2 och framerate


Ayame

Recommended Posts

Tjena, tänkt inköpa en xl2 från staterna, blir dock en med NTSC, en av skillnaderna mellan NTSC och PAL är att PAL är 25 fps, och NTSC är 30 fps, nu är det så här att man kan välja att spela in med 24,30 respektive 60 fps, om jag väljer 24 fps, har jag då samma problem med att vissa TV apparater o dylikt här i europa har problem med att spela upp klippen pg a att det är en NTSC kamera ?, finns kanske fler aspekter som man måste tänka på? kanske dum fråga, har ingen aning om sånt här själv =)

Link to comment
Share on other sites

hej, vet mycket väl att det finns PAL att få tag på också, men tack endå. Tanken som räknas =) men en PAL, te x som den du länkade till kostar typ 20 000 kr mer än vissa NTSC, och går det att använda NTSC utan några större problem så ser jag endå det som ett alternativ, som fattig student har jag inte tyvärr dom pengarna att lägga ut 40-45 tusen på en kamera i nuläget.

Link to comment
Share on other sites

Vad menar du med "Du omvandlar ju ändå till PAL när du redigerar...". Omvandla 29.997 till 25 fps, blir inte det lite ryckigt? Du blir ju tvungen att redigera och presentera i NTSC hela vägen.

 

Förutom högre framerate är det upplösningen som är skillnaden.

Ser det som dumt att köpa en NTSC kamera bara för att tjäna några kronor, men huvudsaken är iofs att slutprodukten blir nice! :)

 

http://www.alkenmrs.com/video/standards.html

 

The first colour TV broadcast system was implemented in the United States in 1953. This was based on the NTSC (National Television System Committee) standard. NTSC is used by many countries on the American continent as well as many Asian countries including Japan.

NTSC runs on 525 lines/frame.

 

----

 

The PAL (Phase Alternating Line) standard was introduced in the early 1960's and implemented in most countries except for France.European

The PAL standard utilises a wider channel bandwidth than NTSC which allows for better picture quality. PAL runs on 625 lines/frame.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...